Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Τραγωδία στη Σλοβακία: 5 νεκροί από έκρηξη διαρροής αερίου!

Θρήνος...

6 Δεκεμβρίου 2019 18:42
Τραγωδία στη Σλοβακία: 5 νεκροί από έκρηξη διαρροής αερίου!

Έκρηξη μεγάλης ισχύος από διαρροή αερίου σημειώθηκε σε πολυκατοικία 12 ορόφων στη Σλοβακία, με πέντε άτομα να χάνουν τη ζωή τους, άλλο ένα θλιβερό γεγονός μετά την έκρηξη που είχε σημειωθεί σε εργοστάσιο χημικών στο Τέξας!

Η αρχική έκρηξη (την ακολούθησαν κι άλλες μικρότερες εκρήξεις, που προκάλεσαν πυρκαγιά) σημειώθηκε μεταξύ του ένατου και του δέκατου ορόφου της πολυκατοικίας και αρκετοί κάτοικοι εγκλωβίστηκαν στα μπαλκόνια των διαμερισμάτων τους, καθώς επηρεάστηκαν τέσσερις με πέντε όροφοι.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ένας κάτοικος φέρεται να πήδηξε στο κενό, καθώς έβλεπε τις φλόγες να πλησιάζουν προς το μέρος του, ωστόσο η πτώση του ήταν θανάσιμη.

Επιπλέον, εκπρόσωπος των σωστικών συνεργείων ανέφερε πως υπάρχουν 40 τραυματίες, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να αυξηθεί ο αριθμός των νεκρών.

Αρκετοί κάτοικοι φέρονται να κατευθύνθηκαν στην ταράτσα της πολυκατοικίας κι από εκεί τους παρέλαβαν τα επτά στρατιωτικά ελικόπτερα που έφτασαν στην περιοχή.

Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας εκφράζουν φόβους για κατάρρευση του κλιμακοστάσιου και επακόλουθη κατάρρευση ολόκληρου του κτιρίου, ενώ ένα κοντινό σχολείο έχει εκκενωθεί.

«Νόμισα πως έγινε σεισμός» ανέφερε ένας κάτοικος διπλανού κτιρίου, επιχειρώντας να καταδείξει την ισχύ της έκρηξης. Την ίδια στιγμή, ισχυροί άνεμοι που πνέρουν στην περιοχή, καθιοστούν ιδιαίτερα δύσκολες τις προσπάθειες των πυροσβεστών για την κατάσβεση.

Στο σημείο της έκρηξης βρίσκεται και ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας, Πέτερ Πελεγκρίνι μαζί με μέλη της κυβέρνησής του.

Τραγωδία στην Ιταλία: 5 νεκροί από έκρηξη σε βιοτεχνία πυροτεχνημάτων! (Video)

Μια τραγωδία συνέβη στην Ιταλία όταν πέντε άνθρωποι έχασαν την ζωή τους μετά από την φονική έκρηξη σε βιοτεχνία πυροτεχνημάτων! Από την έκρηξη όμως πολλοί ήταν εκείνοι που τραυματίστηκαν σοβαρά!

Σύμφωνα με την αστυνομία η έκρηξη προκλήθηκε πιθανότατα από εργασίες συγκόλλησης. Οι εργαζόμενοι ετοίμαζαν ενόψει της Πρωτοχρονιάς μεγάλες ποσότητες πυροτεχνημάτων, που θεωρούνται στον ιταλικό νότο ότι διώχνουν τα κακά πνεύματα. Να σας θυμίσουμε: Έκρηξη στην Ιταλία! Γίνεται λόγος για εγκληματική ενέργεια!

Στο ίδιο εργοστάσιο είχε γίνει έκρηξη και πριν από περίπου 20 χρόνια, αλλά τότε δεν είχε σκοτωθεί κανείς.

Σύμφωνα με ιταλικά ΜΜΕ δύο εργαζόμενοι κι η ηλικίας 71 ετών σύζυγος του ιδιοκτήτη της οικογενειακής βιοτεχνίας πυροτεχνημάτων στο Μπαρτσελόνια Πότσο ντι Γκότο σκοτώθηκαν ακαριαία, ενώ ένας εργάτης που αγνοείτο εντοπίστηκε αργότερα νεκρός, ενώ ένας ακόμη που ανασύρθηκε βαριά τραυματισμένος από τα ερείπια υπέκυψε στα τραύματά του σε κοντινό νοσοκομείο.

Συναγερμός στο Ηράκλειο: Εξερράγη βόμβα! (Video)

Συναγερμός στο Ηράκλειο μετά από έκρηξη βόμβας που σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή του Αρίνα, περίπου 50 μέτρα από την ακτή.

Έκρηξη σε κατάστημα στην Ιερά Οδό! (Video)

Πρόκειται για το ίδιο σημείο, όπου το καλοκαίρι είχε βρεθεί βόμβα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Βατραχάνθρωποι της Μονάδας Υποβρύχιων καταστροφών του Πολεμικού Ναυτικού βούτηξαν από χθες στην περιοχή και έλαβαν όλα τα απαραίτητα μέτρα, ενώ σήμερα το πρωί έγινε η ελεγχόμενη έκρηξη.

Τραγωδία στην Κίνα: 15 νεκροί από έκρηξη! (Video)

Οι κάτοικοι της γύρω περιοχής όπως ήταν φυσικό, αναστατώθηκαν, καθώς όπως λένε και οι ίδιοι ο θόρυβος ήταν τόσο ισχυρός που σείστηκαν τα τζάμια των σπιτιών τους

Η βόμβα είχε 70 εκατοστά μήκος και 155 χιλιοστά διάμετρο και, σύμφωνα με τον Κεντρικό Λιμενάρχη Ηρακλείου Ευθύμιο Δουβή, επελέγη η συγκεκριμένη χρονική στιγμή για την εξουδετέρωση του πυρομαχικού, καθώς το ξενοδοχείο είναι κλειστό και δεν υπάρχουν πλέον λουόμενοι στην παραλία.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share