Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Τραγωδία στην Κίνα: 15 νεκροί από έκρηξη! (Video)

Θρήνος...

19 Νοεμβρίου 2019 20:55
Τραγωδία στην Κίνα: 15 νεκροί από έκρηξη! (Video)

Τραγωδία στην Κίνα, με 15 νεκρούς μετά από έκρηξη!

Τραγωδία: 7 νεκροί μεσα σε εργοστάσιο που παρασκεύαζε μπισκότα!

Η έκρηξη σημειώθηκε κοντά στην πόλη Πινγκγιάο, ενώ στις στοές εργάζονταν 35 ανθρακωρύχοι, ανέφερε το πρακτορείο. Έντεκα εξ αυτών κατάφεραν να διαφύγουν, διευκρίνισε το Νέα Κίνα, επικαλούμενο τις τοπικές αρχές.

Μακελειό στην Οκλαχόμα: Τρεις νεκροί από πυροβολισμούς σε κατάστημα!

Πάντα κατά το Νέα Κίνα, οι τραυματίες νοσηλεύονται σε σταθερή κατάσταση σε νοσοκομείο.

Τα πολύνεκρα δυστυχήματα είναι συχνά στα ανθρακωρυχεία της Κίνας: 21 εργαζόμενοι έχασαν τη ζωή τους τον Οκτώβριο του 2018 στη Σαντόνγκ (ανατολικά), άλλοι τουλάχιστον 59 τον Δεκέμβριο του 2016 στις επαρχίες Εσωτερική Μογγολία (βόρεια) και Χαϊλοτζιάνγκ (βορειοανατολικά).

Μακελειό: Έκρηξη βόμβας σε τζαμί στο Αφγανιστάν! 17 νεκροί!

Τουλάχιστον 17 άνθρωποι που προσεύχονταν σήμερα σε τζαμί σκοτώθηκαν από την έκρηξη βόμβας που είχε τοποθετηθεί μέσα στον χώρο λατρείας σε περιοχή της επαρχίας Νανγκαρχάρ, στο ανατολικό Αφγανιστάν. Βίντεο ντοκουμέντο: Η στιγμή της έκρηξης σε νυχτερινό κέντρο στο Γκάζι! (Video)

Οι νεκροί ανέρχονται σε 17 και οι τραυματίες σε 40, δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της Νανγκαρχάρ, ο Μουμπάρεθ Άταλ.

Οι νεκροί ανέρχονται σε περίπου 20, δήλωσε παράλληλα και ο εκπρόσωπος του επαρχιακού κυβερνήτη, ο Αταουλάχ Χογιάνι, σημειώνοντας ότι, καθώς η έκρηξη σημειώθηκε την ώρα της προσευχής της Παρασκευής μέσα στο τζαμί που βρίσκεται στην περιοχή Χάσκα Μένα, οι νεκροί είναι "όλοι πιστοί".

"Η οροφή του τζαμιού έπεσε εξαιτίας της έκρηξης", πρόσθεσε.

Προς το παρόν καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη γι'αυτήν.

Συναγερμός! Έκρηξη με τραυματίες στην Αυστρία!

Έκρηξη σημειώθηκε κοντά στο αεροδρόμιο Λινζ της Αυστρίας, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν σοβαρά δύο άτομα. Βίντεο ντοκουμέντο: Η στιγμή της έκρηξης σε νυχτερινό κέντρο στο Γκάζι! (Video)

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το περιστατικό.

Στο σημείο έχουν σπεύσει πυροσβέστες με 13 οχήματα.

Συναγερμός: Έκρηξη σε Πανεπιστήμιο! Τουλάχιστον δέκα τραυματισμένοι φοιτητές!

Έκρηξη στο Πανεπιστήμιο Ghazni του Αφγανιστάν σημειώθηκε πριν από λίγα λεπτά, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, που επικαλούνται αξιωματούχους. Έκρηξη έξω από σπίτι αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ.! (Video)

Οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον δέκα τραυματισμένους φοιτητές.

Μεγάλη έκρηξη με δεκάδες τραυματίες!

Μεγάλη έκρηξη με δεκάδες τραυματίες σημειώθηκε στο Αφγανιστάν και μία ώρα αργότερα σημειώθηκε έκρηξη κοντά σε εκλογικό τμήμα στην πόλη Κανταχάρ με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 15 άνθρωποι σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές.

Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει μέχρι στιγμής την ευθύνη για την έκρηξη, αλλά οι υποψίες στρέφονται πρωτίστως στους ισλαμιστές Ταλιμπάν, καθώς έχουν προειδοποιήσει επανειλημμένα τους Αφγανούς που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στη διαδικασία να μείνουν μακριά από τις κάλπες, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα κινδυνεύσουν να γίνουν στόχος επίθεσης.

Πάνω από 9,6 εκατομμύρια πολίτες είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους και έχουν δικαίωμα συμμετοχής, σύμφωνα με την αφγανική Ανεξάρτητη Εκλογική Επιτροπή. Εξ αυτών, περί το ένα τρίτο είναι γυναίκες. Το υπουργείο Εσωτερικών του Αφγανιστάν διαβεβαίωσε ότι τα 5.000 εκλογικά κέντρα σε όλη τη χώρα θα προστατεύουν συνολικά 72.000 στελέχη των δυνάμεων ασφαλείας.

Ωστόσο περίπου το ένα τρίτο των εκλογικών κέντρων θα παραμείνει κλειστό, εξαιτίας ανησυχιών για την ασφάλεια. Σε τηλεοπτικό του διάγγελμα ο αφγανός υφυπουργός Εσωτερικών, ο στρατηγός Χουσάλ Σαντάτ, προέτρεψε τους συμπολίτες του να πάνε να ψηφίσουν. Διαβεβαίωσε τους πολίτες ότι οι αφγανικές δυνάμεις είναι έτοιμες να εγγυηθούν την ασφάλειά τους.

Άγνωστος Χ η συμμετοχή

Η συμμετοχή παραμένει άγνωστος Χ, τόσο εξαιτίας των απειλών για την ασφάλεια των συμμετεχόντων, όσο και εξαιτίας της δυσαρέσκειας έναντι της σημερινής κυβέρνησης του Αφγανιστάν. Συνεργάτες υποψηφίων είπαν πως υπολογίζουν ότι θα πάνε να ψηφίσουν περίπου 4,5 εκατ. εκλογείς. Ορισμένοι αναλυτές όμως φοβούνται πως η συμμετοχή ενδέχεται να μην ξεπεράσει το 1,5 εκατομμύριο.

9,6 εκατομμύρια Αφγανοί είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους / Φωτογραφία: ΑΡ
Στον δεύτερο γύρο των πιο πρόσφατων προεδρικών εκλογών, το 2014, είχαν συμμετάσχει σχεδόν 8 εκατομμύρια ψηφοφόροι.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share