Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Θάνατος 8χρονου: Η περιγραφή του γιατρού που εξέτασε πρώτος το άτυχο αγγελούδι! (Video)

«Αναγκαστήκαμε...»

29 Νοεμβρίου 2019 09:35
Θάνατος 8χρονου: Η περιγραφή του γιατρού που εξέτασε πρώτος το άτυχο αγγελούδι! (Video)

Υπό διερεύνηση παραμένει η υπόθεση θανάτου του 8χρονου παιδιού στο νοσοκομείο Παίδων! Συγκλονίζει η περιγραφή του γιατρού που εξέτασε πρώτος το άτυχο αγγελούδι!

Η τραγική ιστορία πίσω από το θάνατο του 8χρονου παιδιού!

Ο διευθυντής της παιδιατρικής κλινικής του νοσοκομείου Γιώργος Τσόλας είπε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 πως το παιδί έφτασε στο νοσοκομείο «με έντονη δύσπνοια και με εικόνα λαρυγγίτιδας, την οποία μπορεί η διφθερίτιδα να μιμηθεί. Αντιμετωπίστηκε όπως πρέπει και η εικόνα του βελτιώθηκε. Συστήθηκε η εισαγωγή στο νοσοκομείο μας αλλά οι γονείς δεν τη δέχθηκαν προφανώς για λόγους ασφαλιστικούς κι εμείς αναγκαστήκαμε, γνωρίζοντας πως είναι αδύνατον να πάει στο σπίτι του, το διακομίσαμε στο "Παίδων"».

Θρήνος: Πέθανε η Ιωάννα Μπιλίση-Χρουσαλά!

Ο κ. Τσόλας χαρακτήρισε τραγικό το περιστατικό και υπενθύμισε πως το τελευταίο κρούσμα διφθερίτιδας ήταν το 1991, πριν από 28 χρόνια. «Ήταν τότε ένα ανεμβολίαστο παιδί Πομάκων, αντιμετωπίστηκε όπως έπρεπε αλλά κατέληξε διότι μετά από δύο εβδομάδες εμφάνισε μυοκαρδίτιδα» περιέγραψε.

Όπως εξήγησε, η διφθερίτιδα είναι μία δυνητικά θανατηφόρα νόσος και σίγουρα προλαμβάνεται με τους εμβολιασμούς. «Τα εμβόλια δεν είναι καθόλου υπερβολικά, το εθνικό πρόγραμμα πρέπει να τηρείται απαρέγκλιτα, το εμβόλιο για τη διφθερίτιδα είναι ενταγμένο και καλύπτεται από όλα τα ταμεία, είναι απόλυτα ασφαλές και αποτελεσματικό και γίνεται στη χώρα μας πάνω από 50 χρόνια» συνέχισε και υπογράμμισε: «Αν ο εμβολιασμός τηρείτο με συνέπεια η νόσος θα έπρεπε να έχει εξαλειφθεί».

Αναφορικά με το πώς το 8χρονο νόσησε εφόσον είχε εμβολιαστεί, ο κ. Τσόλας εξήγησε πως πράγματι μπορεί να είχε εμβολιαστεί και να νόσησε, γιατί τα εμβόλια δεν παρέχουν προστασία 100%.

«Δεδομένου ότι το παιδί είχε και άλλα προβλήματα υγείας που επηρεάζουν το ανοσοποιητικό του δεν αποκλείεται, είναι ωστόσο κάτι που συμβαίνει σπάνια» είπε χαρακτηριστικά.

Ανατροπή στην υπόθεση θανάτου του 8χρονου!

Ανατροπή στην υπόθεση θανάτου του 8χρονου, ο οποίος έχασε τη ζωή του κι ενώ είχε στον οργανισμό του το μικρόβιο της διφθερίτιδας.

Διφθερίτιδα: Ποια είναι η ξεχασμένη νόσος που οδήγησε στο θάνατο το 8χρονο αγγελούδι;

Σύμφωνα με πληροφορίες, η καρτέλα με το ιατρικό ιστορικό δείχνει ότι είχε λάβει κανονικά και τις πέντε δόσεις του εμβολίου!

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το παιδί - το οποίο είχε βεβαρημένο ιατρικό - φιλοξενήθηκε το 2011 από το Κέντρο Βρεφών «Μητέρα», ενώ το 2013 μεταφέρθηκε στο ΠΙΚΠΑ Βούλας, όπου και έμεινε μέχρι να υιοθετηθεί.

Αν και δεν υπάρχει τη δεδομένη χρονική στιγμή σαφή εικόνα για τα αίτια του θανάτου ο Μανώλης Παπασάββας, διοικητής του Παίδων Αγία Σοφία-Αγλαΐα Κυριακού ότι το μικρόβιο βρέθηκε εργαστηριακά σε δύο εξετάσεις.

Ανακοίνωση εξέδωσε νωρίτερα το Νοσοκομείο Παίδων Αγίας Σοφίας, η οποία αναφέρει τα εξής: «Στις 22/11/2019 προσήλθε στο ΓΝΠΑ "Π. & Α. Κυριακού" ο ασθενής Δ.Α. ηλικίας 8 ετών, με εικόνα οξείας λαρυγγίτιδας και βαριάς αναπνευστικής δυσχέρειας. Κρίθηκε απαραίτητη η εισαγωγή του ασθενούς στη ΜΕΘ όπου διασωληνώθηκε και τέθηκε σε μηχανικό αερισμό. Ο ασθενής κατέληξε στις 26/11/2019 με πιθανή αιτία θανάτου οξεία λοίμωξη του αναπνευστικού, πνευμονική υπέρταση και πνευμονικό οίδημα. Εστάλη για νεκροτομή.

Από την καλλιέργεια εισαγωγής του βρογχικού εκκρίματος απομονώθηκε στις 27/11/2019 κορυνοβακτηρίδιο της διφθερίτιδας (Corinebacterium dipheriae)».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share