Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2020

Διφθερίτιδα: Ποια είναι η ξεχασμένη νόσος που οδήγησε στο θάνατο το 8χρονο αγγελούδι;

Ποια τα συμπτώματα;

28 Νοεμβρίου 2019 16:41
Διφθερίτιδα: Ποια είναι η ξεχασμένη νόσος που οδήγησε στο θάνατο το 8χρονο αγγελούδι;

Η λοιμώδης νόσος της διφθερίτιδας επανήλθε στην επικαιρότητα ύστερα από τον τραγικό θάνατο ενός 8χρονου αγοριού στη ΜΕΘ του Παίδων «Αγία Σοφία».

Σύμφωνα με πληροφορίες το παιδί ήταν ορφανό και διέμενε σε ίδρυμα μέχρι την ηλικία των 5 ετών, οπότε και υιοθετήθηκε. Ο 8χρονος εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου στις 22 Νοεμβρίου και την Τρίτη, 26 Νοεμβρίου, άφησε την τελευταία του πνοή.

Οπως ανέφεραν ιατροί, πρόκειται για το πρώτο κρούσμα διφθερίτιδας που καταγράφεται ύστερα από δεκαετίες.

Για τη διφθερίτιδα χορηγείται το εμβόλιο DtaP που προστατεύει, επιπλέον, από τον τέτανο και τον κοκκύτη. Οπως εξήγησαν στελέχη του ΕΟΔΥ στο iefimerida.gr, το υπεύθυνο βακτήριο (κορυνοβακτηρίδιο) για τη διφθερίτιδα ονομάζεται Corynebacterium diphtheriae.

Θα σωθείτε: Βρέθηκε το μπαχαρικό που εξαφανίζει το λίπος!

Η λοιμώδης νόσος μεταδίδεται με τα σταγονίδια της αναπνοής ή, σπανιότερα, από μολυσμένα τρόφιμα και αντικείμενα. Στο παρελθόν έχει προκαλέσει θανάτους, όμως λόγου του καθολικού εμβολιασμού, η διφθερίτιδα είχε εκλείψει τα τελευταία χρόνια από τις περισσότερες ανεπτυγμένες χώρες -και από την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, από τη διφθερίτιδα κινδυνεύουν περισσότερο τα παιδιά ηλικίας από 1 έως 6 ετών. Ο εμβολιασμός για τη διφθερίτιδα πρέπει να ολοκληρώνεται μέχρι εκείνη την ηλικία.

Τα συμπτώματα της διφθερίτιδας

Τα συμπτώματα της διφθερίτιδας είναι όμοια με μιας λοίμωξης του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος. Συχνά περιλαμβάνουν βήχα, πονόλαιμο, βραχνάδα, δυσκολία στην κατάποση, ερεθισμό στις αμυγδαλές (όπου σχηματίζονται μεμβράνες), πυρετό και πρήξιμο στους λεμφαδένες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 8χρονος που έφυγε από τη ζωή στο Παίδων είχε εισαχθεί με συμπτώματα λαρυγγίτιδας, η οποία συνδέεται με τη διφθερίτιδα. Οι επιπτώσεις της διφθερίτιδας μπορούν να είναι πολύ σοβαρές καθώς στον προσβεβλημένο οργανισμό παράγεται μια τοξίνη η οποία επιδρά στο κεντρικό νευρικό σύστημα και προκαλεί παραλύσεις σε όργανα του σώματος.

Ο εμβολιασμός για τη διφθερίτιδα επαναλαμβάνεται κάθε δέκα χρόνια και για τις επαναληπτικές δόσεις χρησιμοποιείται άλλο εμβόλιο (Td).

Βάζει ξύδι και οινόπνευμα στο αυτί! Ο λόγος; Θα σας σοκάρει!

Ένας απλός τρόπος για να καθαρίσετε με ασφάλεια το αυτί σας και να αφαιρέσετε το κερί, είναι να βάλετε λίγο ξύδι με οινόπνευμα!

Δείτε επίσης: Έβαλε λεμόνι, σόδα, ασετόν και ξύδι - Αυτό που έγινε θα σας πείσει να το κάνετε κι εσείς!

Ακόμα αν αντιμετωπίζετε μολύνσεις στα αυτιά, είναι ένα φάρμακο πολύ αποτελεσματικό και καθόλου ακίνδυνο!

Σχεδόν όλες οι σταγόνες για τα αυτιά περιέχουν μόνο αλκοόλ για το πλύσιμο και το στέγνωμα του αυτιού. Αυτή η θεραπεία στο σπίτι περιλαμβάνει οινόπνευμα και άσπρο ξίδι.

Το αλκοόλ και το λευκό ξύδι ξηραίνουν το αυτί, καταπολεμούν τις λοιμώξεις, εξαλείφουν το κερί και ανακουφίζουν από τον πόνο. Το λευκό ξύδι έχει αντιβακτηριακές και αντιμικροβιακές ιδιότητες και έχει επίσης επίδραση ενάντια στις μολύνσεις που απαιτούν αντιβιοτικά.

ξύδι και οινόπνευμα στο αυτί

Συστατικά:

Αλκοόλ (οινόπνευμα)

Λευκό ξύδι

Μέθοδος παρασκευής:

Αναμείξτε σε ίσα μέρη λευκό ξύδι και αλκοόλ.

Τρόπος χρήσης:

Πάρτε ένα κουταλάκι του γλυκού από το προετοιμασμένο μείγμα, γείρετε το κεφάλι σας στο πλάι και ρίξτε λίγο από το φάρμακο στο αυτί σας. Κρατήστε το κεφάλι σας γερμένο για 30 έως 60 δευτερόλεπτα, στη συνέχεια, καθίστε σε όρθια θέση και αφήστε το μείγμα να βγει από το αυτί σας.

Για τη θεραπεία της λοίμωξης του αυτιού ή αφαίρεσης λίπους ή νερού από το αυτί, θα πρέπει να συνεχίσετε τη διαδικασία τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα.

Αν έχετε να κάνετε με ένα διάτρητο τύμπανο αυτιού, δεν θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε αυτό το φάρμακο.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share