Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Νεκροί σε τροχαίο Σύροι που ήταν μέσα σε πορτ μπαγκάζ αυτοκινήτου!

Άλλος ένας τραυματίας!

28 Νοεμβρίου 2019 22:05
Νεκροί σε τροχαίο Σύροι που ήταν μέσα σε πορτ μπαγκάζ αυτοκινήτου!

Δύο Σύροι, που ήταν κρυμμένοι στο πορτ-μπαγκάζ ενός αυτοκινήτου, βρέθηκαν νεκροί μετά από τροχαίο δυστύχημα σε αυτοκινητόδρομο της Σλοβενίας, και αποτελεί μια ακόμα τραγωδία με πρωταγωνιστές τους πρόσφυγες.

Δείτε επίσης: Ηράκλειο: Συγκρούστηκαν δύο ΙΧ!

Στην Σλοβενία έχουν αυξηθεί οι παράνομες αφίξεις μεταναστών το τελευταίο διάστημα.

Ακόμα ένας, που ήταν επίσης στοιβαγμένος στο πορτ-μπαγκάζ, τραυματίστηκε σοβαρά όταν ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος, για άγνωστο προς το παρόν λόγο, λίγα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα, στον αυτοκινητόδρομο που οδηγεί από τη Λιουμπλιάνα στην Ιταλία. Συνολικά στο αυτοκίνητο επέβαιναν οκτώ μετανάστες.

Η Σλοβενία, που συνορεύει με την Κροατία, την Ουγγαρία, την Αυστρία και την Ιταλία, βρίσκεται πάνω στην πορεία που ακολουθούν πολλοί μετανάστες προκειμένου να φτάσουν στη βόρεια και τη δυτική Ευρώπη. Από τις αρχές του έτους έχουν εντοπιστεί περισσότεροι από 14.000 παράτυποι μετανάστες που πέρασαν στη χώρα από την Κροατία. Ο αριθμός αυτός είναι αυξημένος κατά 72% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2018.

Ο οδηγός του οχήματος, ένας 42χρονος Βόσνιος, έχει τεθεί υπό κράτηση.

Πριν από έναν μήνα ένας 20χρονος Σύρος πέθανε από το κρύο και την εξάντληση αφού χάθηκε σε ένα δάσος της Σλοβενίας. Άλλοι δύο άνθρωποι πνίγηκαν στην προσπάθειά τους να περάσουν τον ποταμό Κόλπα, στα σύνορα της Σλοβενίας με την Κροατία, η οποία είναι μέλος της ΕΕ αλλά όχι και του Χώρου Σένγκεν.

Μεταναστευτικό: 72 ακόμη πρόσφυγες φτάνουν σήμερα στον λιμάνι του Πειραιά!

Δύο ακόμη πλοία καταφθάνουν στο λιμάνι του Πειραιά από Χίο και Μυτιλήνη μεταφέροντας 72 συνολικά μετανάστες και πρόσφυγες.

Μεταναστευτικό: 76 ακόμη μετανάστες και πρόσφυγες στο λιμάνι του Πειραιά!

Στις 11:10 αναμένεται να καταπλεύσει στο λιμάνι του Πειραιά και το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο "Blue Star Patmos" με 12 μετανάστες και πρόσφυγες από τη Λέρο.

Οι μετανάστες και πρόσφυγες αναμένεται να επιβιβαστούν σε λεωφορεία με προορισμό δομές φιλοξενίας.

Μεταναστευτικό: Κλείνουν τα hotspot σε Μόρια και Βαθύ!

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας στόχος της κυβέρνησης παραμένει η αποσυμφόρηση των νησιών με τη μεταφορά συνολικά 20.000 μεταναστών είτε σε ξενοδοχεία είτε σε ήδη υπάρχουσες δομές ή τέλος, σε νέες που θα έχουν τελειοποιηθεί έως τις αρχές του 2020.

347 ακόμη μετανάστες και πρόσφυγες στο λιμάνι του Πειραιά!

Ενώ ο υπ. Επικρατείας Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε τις 5+1 δράσεις της κυβέρνησης προκειμένου να αντιμετωπισθεί το ζήτημα των μεταναστών και προσφύγων.

Οι 5+1 δράσεις έχουν ως εξής:

Ειδική δράση για τα ασυνόδευτα παιδιά καθώς καθορίζεται εθνικός συντονιστής σε συνεργασία με το υπ. εργασίας και το υπ. Προστασίας του Πολίτη και οι ανακοινώσεις θα γίνουν σύντομα από πρωθυπουργό

Καθορίζονται συγκεκριμένα κριτήρια για τις ΜΚΟ με πρόβλεψη παραμονής στη χώρα μόνο όσων πληρούν τις προυποθέσεις.

Όσον αφορά τη χορήγηση ασύλου με την ψήφιση του νέου νόμου πρoβλέπεται επιτάχυνση των διαδικασιών και είτε θα χορηγείται άσυλο είτε θα επιστρέφονται οι αιτούντες στις χώρες προέλευσης

Δημιουργία κλειστών προαναχωρησιακών κέντρων:

Στη Λέσβο κλείνει σταδιακά η Μόρια και θα δημιουργηθει νέα δομή η οποία θα λειτουργήσει ως προαναχωρησιακό κέντρο και κέντρο ταυτοποίησης με χωρητικότητα 5.000+

Στη Χίο κλείνει η υπαρχουσα δομή και δημιουργείται νέο κέντρο χωρητικότητας 5000+

Στη Σάμο κλείνει η δομή και η υπό κατασκευή δομή θα έχει χωρητικότητα 5000+

Στην Κωη υπάρχουσα δομή γίνεται κλειστή και θα χωράει 2000+

Στη Λέρο υπάρχουσα δομή γίνεται κλειστή και θα έχει χωρητικότητα 1.000 ατόμων

Ανταποδοτικά μέτρα στις τοπικές κοινωνίες με διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ κατά 30% στα πέντε νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2020.

Στεγανοποίηση διόδων με τη συγκρότηση ενιαίου φορέα ελέγχου συνόρων καθώς έχει προγραμματιστεί η ενίσχυση με συνοριοφύλακες σε Έβρο και Νησιά

Ο κ. Στεφανής ανακοίνωσε επίσης ότι με παρέμβαση Μητσοτάκη η ένωση εφοπλιστών προσφέρει 10 σκάφη στο Λιμενικό σώμα και η παράδοση θα γίνει το επόμενο διάστημα.

Μόρια: Πέθανε μωρό 9 μηνών από αφυδάτωση!

Ο θάνατος ενός μωρού από το Κονγκό, μόλιςν 9 μηνών, επιβεβαιώθηκε από τη διοίκηση του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας. Το βρέφος βρήκε τραγικό θάνατο από αφυδάτωση!

Δείτε επίσης: 215 μετανάστες στο λιμάνι του Πειραιά από τη Μόρια!

Μεταφέρθηκε το βράδυ της Κυριακής 10 Νοεμβρίου στον εφημερεύοντα στο ΚΥΤ ιατρό οπλίτη, και εκεί διαγνώστηκε με συμπτώματα αφυδάτωσης πιθανά ως αποτέλεσμα παθολογικών αίτιων.

Στη συνέχεια το βρέφος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Μυτιλήνης όμως στο μεταξύ είχε εκπνεύσει. Από τον ιατροδικαστή Μυτιλήνης αναμένεται η έκδοση σχετικού πορίσματος.

Ο θάνατος τού βρέφους, που έμενε στον καταυλισμό με τους γονείς του οι οποίοι έχουν κάνει αίτηση ασύλου, γνωστοποιήθηκε χθες το βράδυ με ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης από την οργάνωση «Γιατροί Χωρίς Σύνορα»

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share