Παρασκευή, 07 Μαΐου 2021

Δένδιας: "Εκτεταμένες οι καταστροφές από τον σεισμό στην Αλβανία"! (Video)

Επισκέφτηκε τραυματίες στο στάδιο της πόλης το οποίο έχει μετατραπεί σε προσωρινό νοσοκομείο!

26 Νοεμβρίου 2019 20:50
Δένδιας:

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ μετέβη απόψε στο Δυρράχιο και μαζί με τον Αλβανό πρωθυπουργό παρακολούθησαν προσπάθειες των συνεργείων διάσωσης να απεγκλωβίσουν ανθρώπους από τα ερείπια πολυκατοικίας! Ο ισχυρός σεισμός στην Αλβανία έχει κηρύξει την πόλη σε έκτακτη ανάγκη αφού τα σωστικά συνεργεία δίνουν μάχη για να απεγκλωβίσουν τους ανθρώπους. O Δένδιας δήλωσε ότι ο σεισμός ήταν καταστροφικός!

Ο Νίκος Δένδιας εκτός από τον ομόλογό του συναντήθηκε και με τον Πρόεδρο της Βόρειας Μακεδονίας Στέβο Πεντάροφσκι, αλλά και τον πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ, ενώ συναντήθηκε και με εκπροσώπους ελληνικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στα Σκόπια.

Ωστόσο, όπως υπογράμμισε ο Νίκος Δένδιας μετά τη συνάντηση που είχε στα Σκόπια με τον ομόλογό του Νίκολα Ντιμιτρόφ, η ενταξιακή πορεία των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων και τη συμμόρφωση με το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Σεισμός Αλβανία Δένδιας

«Συμμερίζομαι την απογοήτευση στη Βόρεια Μακεδονία για τη λήψη μη θετικής απόφασης των 28 σχετικά με την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων. Από τη δική μας πλευρά κινηθήκαμε άμεσα και αναλαμβάνουμε σχετικές πρωτοβουλίες, σε συνεννόηση με όλους τους εταίρους μας στην ΕΕ, ώστε η θετική προς τούτο απόφαση της Ένωσης να ληφθεί το ταχύτερο δυνατό», είπε. Από την συνάντηση, μάλιστα, προέκυψε και η πρωτοβουλία του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, ο οποίος προσκάλεσε σε πρόγευμα εργασίας τους υπουργούς Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας και της Αλβανίας με τους ΥΠΕΞ των χωρών-μελών της ΕΕ στις 9 Δεκεμβρίου. Παρά το ιδιαίτερα φιλικό κλίμα που χαρακτήρισε τις επαφές μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων, ο Νίκος Δένδιας εξέφρασε την άποψη ότι πρέπει να γίνουν ακόμα πολλά βήματα ως προς την τήρηση των υποχρεώσεων που απορρέουν από τη συμφωνία.

Από τη μεριά του, ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας ανέφερε ότι η επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκου Δένδια, στα Σκόπια «αποτελεί ένδειξη της νέας εποχής στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών». Ο κ. Ντιμιτρόφ σημείωσε και αυτός την ανάγκη υλοποίησης των υποχρεώσεων από τη Συμφωνία των Πρεσπών και πρόσθεσε ότι οι δύο χώρες εργάζονται συστηματικά για την εφαρμογή της συμφωνίας. Ο κ. Ντιμιτρόφ ανέφερε ότι η Ελλάδα αποτελεί στρατηγικό εταίρο και φίλο της Βόρειας Μακεδονίας, ενώ εκτίμησε ότι με τη Συμφωνία των Πρεσπών ανοίγουν νέες προοπτικές για την ενίσχυση της μεταξύ τους συνεργασίας, τις οποίες, οι δύο χώρες πρέπει να εκμεταλλευθούν.

Νέος σεισμός στην Αλβανία!

Ο υπουργός εξωτερικών αμέσως μετά μετέβη στο Δυρράχιο όπου παρακολούθησε, μαζί με τον Αλβανό Πρωθυπουργό Έντι Ράμα, προσπάθειες των συνεργείων διάσωσης να απεγκλωβίσουν ανθρώπους από τα ερείπια πολυκατοικίας που κατέρρευσε από τον καταστροφικό σεισμό.

Ακολούθως επισκεφτήκαν μαζί τραυματίες στο στάδιο της πόλης το οποίο έχει μετατραπεί σε προσωρινό νοσοκομείο. Ο Αλβανός πρωθυπουργός εξέφρασε την εκτίμησή του στην Ελλάδα για την άμεση ανταπόκριση, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.

Νέο βίντεο ντοκουμέντο από την στιγμή που ο εγκέλαδος των 6,4 Ρίχτερ "χτυπά" την Αλβανία!

Νέο βίντεο ντοκουμέντο έρχεται στο φως από τον φονικό σεισμό στην Αλβανία των 6,4 Ρίχτερ! Οι διασώστες δίνουν μάχη με τον χρόνο ώστε να εντοπίσουν και να σώσουν τους εγκλωβισμένους! Ο αριθμός των νεκρών ολοένα και αυξάνεται!

Κάμερα ασφαλείας έχει καταγράψει τη στιγμή που γίνεται ο σεισμός στην Αλβανία. Ένα αυτοκίνητο που είναι παρκαρισμένο αρχίζει να κουνιέται σαν… καρυδότσουφλο!

Το ρολόι δείχνει 03:54 και 51 δευτερόλεπτα. Είναι η στιγμή που «χτυπά» ξανά ο Εγκέλαδος την Αλβανία.

Η κάμερα ασφαλείας δείχνει μια Mercedes Benz παρκαρισμένη. Ξαφνικά, το αυτοκίνητο αρχίζει να κουνιέται πέρα δώθε! Ο σεισμός διαρκεί λίγα δευτερόλεπτά. Ήταν όμως αρκετά για να σκορπίσουν θάνατο και καταστροφή στην Αλβανία!

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share