Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Καιρός: Τουλάχιστον 1.200 κεραυνοί έπεσαν στην Αττική και στην Βοιωτία!

Σημαντικά ύψη βροχόπτωσης!

21 Νοεμβρίου 2019 21:55
Καιρός: Τουλάχιστον 1.200 κεραυνοί έπεσαν στην Αττική και στην Βοιωτία!

Η κακοκαιρία σάρωσε στην Αττική και στην Βοιωτία, οι κεραυνοί που σημειώθηκαν αγγίζουν και ξεπερνούν τους 1.200! Προβλήματα άφησαν πίσω οι βροχοπτώσεις και οι σφοδρές καταιγίδες!

Δείτε επίσης: Θάσος: Κλειστά αύριο τα σχολεία λόγω κακοκαιρίας!

Οι ισχυρές τοπικά καταιγίδες, έπληξαν τους νομούς Βοιωτίας και Αττικής, καθώς και την πόλη της Αθήνας τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης, προκάλεσαν περισσότερους από 1.200 κεραυνούς και σημαντικά ύψη βροχόπτωσης, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ).

Στην Παλλήνη και την Αγία Παρασκευή έως τις 19:00 έπεσαν 47 χιλιοστά βροχής, ενώ στην Τανάγρα και στην Πετρούπολη 26 χιλιοστά.

Παράλληλα, στο χάρτη που ακολουθεί, φαίνονται οι κεραυνοί που καταγράφηκαν σύμφωνα με το σύστημα ανίχνευσης κεραυνών «ΖΕΥΣ», μέχρι τις 19:00.

Ισχυρές καταιγίδες έπληξαν επίσης μεγάλο μέρος της χώρας με τα ισχυρότερα φαινόμενα να εντοπίζονται στη Χαλκιδική και στο Βορειοανατολικό Αιγαίο. Εντυπωσιακές είναι οι καταγραφές των μετεωρολογικών μας σταθμών στη Θάσο όπου καταγράφηκαν 102 χιλιοστά βροχής και στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου όπου καταγράφηκαν 92 χιλιοστά βροχής.

Στον πίνακα που ακολουθεί αναγράφονται οι 8 μεγαλύτερες καταγραφές βροχόπτωσης έως τις 19:00 το βάδυ της Πέμπτης 21 Νοεμβρίου, σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr

Καταστροφές από την κακοκαιρία: Καταιγίδες, πλημμυρισμένοι δρόμοι και χαλάζι!

Το νέο κύμα της κακοκαιρίας αφήνει το στίγμα του με νέες καταγραφές ζημιών, πλημμύρες, χαλάζι, διακοπές ρεύματος και πτώσεις δένδρων. Η κακοκαιρία χτύπησε και την Αθήνα δημιουρώντας προβλήματα στο οδικό δίκτυο!

Δείτε και αυτό: Κακοκαιρία στην Αττική: Κυκλοφοριακό κομφούζιο!

Στην Ηλεία ειδικά χτύπησε βαριά η κακοκαιρία, αφού καταγράφηκαν πολλοί εγκλωβισμοί, δρόμοι «ποτάμια», πλημμυρισμένα σπίτια και κατολισθήσεις. Στον Πύργο, δρόμοι κόπηκαν στα δυο από τους ορμητικούς χειμάρρους, ενώ κινδύνευσαν οδηγοί στην κοινότητα Λαμπετίου.

Η Πυροσβεστική δέχθηκε πάνω από 100 κλήσεις και έπρεπε να επέμβει σε 40 περιπτώσεις ενώ χρειάστηκε να απεγκλωβίσει ανθρώπους και να αντλήσει νερά.

Εξαιτίας των βροχοπτώσεων έχουν πλημμυρίσει περίπου 30 σπίτια και 20 επιχειρήσεις, ενώ την ίδια ώρα έχει σταλεί αίτημα στην Πολιτική Προστασία, ώστε να κηρυχθεί ο δήμος Πύργου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Άνοιξαν οι ουρανοί και στην Κορινθία. Πλημμυρισμένοι δρόμοι και χαλάζι καταγράφηκαν, συγκεκριμένα, σε Κόρινθο – Νεμέα.

Από την ισχυρή βροχόπτωση οι δρόμοι μετατράπηκαν σε χειμάρρους. Ο καιρός τρελάθηκε: «Πνίγηκαν» Πελοπόννησος και Δυτική Ελλάδα!

Η κακοκαιρία σάρωσε κυριολεκτικά την Κορινθία, «αδειάζοντας» στην περιοχή μεγάλες ποσότητες νερού, με συνέπεια να προκληθούν πλημμυρικά φαινόμενα.

Νωρίτερα ισχυρή χαλαζόπτωση έπληξε την Αρχαία Νεμέα ενώ οι δρόμοι μετατράπηκαν σε χειμάρρους.

Ισχυρή βροχόπτωση στην Κόρινθο

Κεραυνοί καταγράφονται και στη Δυτική Αττική, με την ορατότητα στα Βίλια να είναι πολύ χαμηλή.

Από το νέο κύμα κακοκαιρίας δεν έχει μείνει ανεπηρέαστη η Εύβοια, που πλήττεται τις τελευταίες ώρες από τις καταιγίδες.

Από τις βραδινές ώρες τα ισχυρά φαινόμενα θα επεκταθούν στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα. Στην Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη, στα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα τα φαινόμενα θα συνεχιστούν έως και τις μεσημεριανές ώρες της Παρασκευής.

Από το νέο κύμα κακοκαιρίας δεν έχει μείνει ανεπηρέαστη η Εύβοια, που πλήττεται τις τελευταίες ώρες από τις καταιγίδες.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share