Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Καταστροφές από την κακοκαιρία: Καταιγίδες, πλημμυρισμένοι δρόμοι και χαλάζι!

Σαρώνει η κακοκαιρία!

21 Νοεμβρίου 2019 20:45
Καταστροφές από την κακοκαιρία: Καταιγίδες, πλημμυρισμένοι δρόμοι και χαλάζι!

Το νέο κύμα της κακοκαιρίας αφήνει το στίγμα του με νέες καταγραφές ζημιών, πλημμύρες, χαλάζι, διακοπές ρεύματος και πτώσεις δένδρων. Η κακοκαιρία χτύπησε και την Αθήνα δημιουρώντας προβλήματα στο οδικό δίκτυο!

Δείτε και αυτό: Κακοκαιρία στην Αττική: Κυκλοφοριακό κομφούζιο!

Στην Ηλεία ειδικά χτύπησε βαριά η κακοκαιρία, αφού καταγράφηκαν πολλοί εγκλωβισμοί, δρόμοι «ποτάμια», πλημμυρισμένα σπίτια και κατολισθήσεις. Στον Πύργο, δρόμοι κόπηκαν στα δυο από τους ορμητικούς χειμάρρους, ενώ κινδύνευσαν οδηγοί στην κοινότητα Λαμπετίου.

Η Πυροσβεστική δέχθηκε πάνω από 100 κλήσεις και έπρεπε να επέμβει σε 40 περιπτώσεις ενώ χρειάστηκε να απεγκλωβίσει ανθρώπους και να αντλήσει νερά.

Εξαιτίας των βροχοπτώσεων έχουν πλημμυρίσει περίπου 30 σπίτια και 20 επιχειρήσεις, ενώ την ίδια ώρα έχει σταλεί αίτημα στην Πολιτική Προστασία, ώστε να κηρυχθεί ο δήμος Πύργου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Άνοιξαν οι ουρανοί και στην Κορινθία. Πλημμυρισμένοι δρόμοι και χαλάζι καταγράφηκαν, συγκεκριμένα, σε Κόρινθο – Νεμέα.

Από την ισχυρή βροχόπτωση οι δρόμοι μετατράπηκαν σε χειμάρρους. Ο καιρός τρελάθηκε: «Πνίγηκαν» Πελοπόννησος και Δυτική Ελλάδα!

Η κακοκαιρία σάρωσε κυριολεκτικά την Κορινθία, «αδειάζοντας» στην περιοχή μεγάλες ποσότητες νερού, με συνέπεια να προκληθούν πλημμυρικά φαινόμενα.

Νωρίτερα ισχυρή χαλαζόπτωση έπληξε την Αρχαία Νεμέα ενώ οι δρόμοι μετατράπηκαν σε χειμάρρους.

Ισχυρή βροχόπτωση στην Κόρινθο

Κεραυνοί καταγράφονται και στη Δυτική Αττική, με την ορατότητα στα Βίλια να είναι πολύ χαμηλή.

Από το νέο κύμα κακοκαιρίας δεν έχει μείνει ανεπηρέαστη η Εύβοια, που πλήττεται τις τελευταίες ώρες από τις καταιγίδες.

Από τις βραδινές ώρες τα ισχυρά φαινόμενα θα επεκταθούν στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα. Στην Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη, στα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα τα φαινόμενα θα συνεχιστούν έως και τις μεσημεριανές ώρες της Παρασκευής.

Από το νέο κύμα κακοκαιρίας δεν έχει μείνει ανεπηρέαστη η Εύβοια, που πλήττεται τις τελευταίες ώρες από τις καταιγίδες.

Κακοκαιρία στην Αττική: Κυκλοφοριακό κομφούζιο!

Η κακοκαιρία χτύπησε για τα καλά την Αττική και καταγράφονται καταιγίδες και ισχυρές βροχοπτώσεις, που έχουν δημιουργήσει προβλήματα και στην κυκλοφορία στους δρόμους της Αθήνας!

Δείτε επίσης: Ο καιρός τρελάθηκε: «Πνίγηκαν» Πελοπόννησος και Δυτική Ελλάδα!

Kυκλοφοριακό κoμφούζιο παρατηρείται τις τελευταίες ώρες στην άνοδο της Κηφισίας. Ακόμα λόγω της έντονης βροχόπτωσης παρατηρούνται προβλήματα σε Μαρούσι και Κηφισιά.

Συγκεκριμένα, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Κυριαζή στην Κηφισιά από τη συμβολή με τη λεωφόρο Κηφισιάς έως τη συμβολή με την οδό Αγίου Τρύφωνος λόγω θραύσης αγωγού ύδρευσης.

Ο ημιτελικός του Λιγκ Καπ ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Φοίνικα διεκόπη στο τρίτο σετ αφού η οροφή του κλειστού του Αγίου Θωμά στο Μαρούσι έμπαζε νερά λόγω της βροχής.

Νεροποντή πλήττει το κέντρο της Αθήνας, το Καλλιμάρμαρο, την Ηλιούπολη και τη Γλυφάδα.

Προσοχή χρειάζεται και στους δρόμους του Καματερού, όπου η βροχή είναι έντονη.

Bροχές και στον Πειραιά. Μποτιλιάρισμα έχει σημειωθεί στην Αττική Οδό εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών. Ιδιαίτερα χαμηλές ταχύτητες καταγράφονται και στα δύο ρεύματα του Κηφισού.

LIVE ισχυρή καταιγίδα στην Αττικη

Posted by Forecast Weather Greece on Thursday, November 21, 2019

Ισχυρή καταιγίδα πλήττει την Αθήνα!

Το κύμα κακοκαιρίας που έχει ξεκινήσει από τη δυτική Ελλάδα κατέφθασε στην Αθήνα και καταιγίδες πλήττουν το λεκανοπέδιο της Αττικής. Αυτή την στιγμή καταγράφονται ισχυρές βροχοπτώσεις στην Αθήνα!

Δείτε επίσης: Χιόνια τα Χριστούγεννα στην Αθήνα; Τα Μερομήνια μίλησαν!

Με Έκτακτο Δελτίο, είχε προβλέψει, η ΕΜΥ, την επιδείνωση του καιρού από την Πέμπτη το Μεσημέρι.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις, μετά το μεσημέρι και από τα νότια ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση με βροχές και καταιγίδες που τοπικά θα είναι ισχυρές.

Από τις βραδινές ώρες τα ισχυρά φαινόμενα θα επεκταθούν στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα. Στην Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη, στα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα τα φαινόμενα θα συνεχιστούν έως και τις μεσημεριανές ώρες της Παρασκευής.

Σε συνέχεια του προηγούμενου Έκτακτου Δελτίου Επιδείνωσης Καιρού (α.α 26/2019), οι κατά διαστήματα ισχυρές βροχές και καταιγίδες που συνοδεύονται πρόσκαιρα από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους, θα συνεχιστούν και θα επηρεάσουν:

Καιρός: Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία σήμερα;

Καιρός: Η ΕΜΥ προειδοποιεί για έντονα καιρικά φαινόμενα, κυρίως από το μεσημέρι και μετά. Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία;

Στο σημείο να σας θυμίσουμε: «Πνίγηκαν» Πελοπόννησος και Δυτική Ελλάδα!

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται σε κεντρική και ανατολική Μακεδονία, Θράκη, νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και βαθμιαία από το απόγευμα στην Πελοπόννησο, τη δυτική Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα νότια τμήματα της Εύβοιας και της ανατολικής Στερεάς. Η κακοκαιρία αναμένεται να χτυπήσει το απόγευμα και την Αττική με έντονες βροχές και καταιγίδες κατά τόπους.

Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Η πρόγνωση του καιρού

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στη δυτική Μακεδονία λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με περιορισμένη ορατότητα κατά τόπους τις πρωινές και βραδινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4, στα ανατολικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα στα θαλάσσια έως 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με περιορισμένη ορατότητα κατά τόπους τις πρωινές και βραδινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Από το απόγευμα τα φαινόμενα στη δυτική Πελοπόννησο θα είναι κατά τόπους έντονα, ενώ στο Ιόνιο και τη δυτική Στερεά θα εξασθενήσουν. Με την ευκαιρία διαβάστε: Σάκης Αρναούτογλου: Σε κλοιό κακοκαιρίας η χώρα! Νέα επιδείνωση του καιρού!

Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως από το απόγευμα στην ανατολική Πελοπόννησο και τα νότια τμήματα της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας, όπου τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα. Ανεμοι: Στα βόρεια μεταβλητοί 3 με 4, στα υπόλοιπα από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις που γρήγορα από τα δυτικά θα αυξηθούν και κυρίως από το μεσημέρι θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα από τις απογευματινές ώρες θα είναι κατά τόπους έντονα στα δυτικά. Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα. Στα Δωδεκάνησα λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες από το βράδυ.

Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες, που από το απόγευμα θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών τις πρωινές ώρες, οπότε είναι πιθανό να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στα ανατολικά. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share