Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Γυναίκα γίνεται παρένθετη μητέρα για το παιδί της δίδυμης αδερφής της όταν αυτή διαγνώστηκε από καρκίνο!

Μια συγκινητική ιστορία!

18 Νοεμβρίου 2019 14:09
Γυναίκα γίνεται παρένθετη μητέρα για το παιδί της δίδυμης αδερφής της όταν αυτή διαγνώστηκε από καρκίνο!

Η Ντανιέλ και η Κάιλα είναι δίδυμες αδελφές και είναι αχώριστες. Ο δεσμός τους είναι πολύ γερός, όπως σε όλα τα δίδυμα αδέρφια. Η αγάπη της μίας για την άλλη είναι πάρα πολύ μεγάλη, και αυτό αποδεικνύεται όταν η Κάιλα διαγνώστηκε με καρκίνο...που θα της κόστιζε το δικαίωμα να μείνει έγκυος!

Δείτε επίσης: Το συγκινητικό μήνυμα μιας 21χρονης κοπέλας: ''Όταν τα μαλλιά μου άρχισαν να πέφτουν, ένιωθα ότι έχανα τον έλεγχο αλλά...''

Η Ντανιέλ αποφάσισε να τα βάλει όλα στη σειρά και να βοηθήσει την αδερφή της να αποκτήσει ένα μωρό. Η Κάιλα είχε παντρευτεί και ήταν έτοιμη για το επόμενο βήμα όταν διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού.

Η Κάιλα διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού και από τις εξετάσεις φάνηκε ότι μετέφερε το γονίδιο BRCA. Αν και οι πιθανότητες της Κάιλα να νικήσει τον καρκίνο ήταν πολύ υψηλές, ήταν συντετριμμένη επειδή σήμαινε ότι έπρεπε να αναβάλει το όνειρό της για ένα μωρό για λίγο καιρό. Ο γιατρός της είπε ότι μπορεί να χρειαζόταν και πέντε χρόνια ίσως και περισσότερο για να φέρει ένα παιδί στον κόσμο με ασφάλεια ή ακόμα χειρότερα ότι δεν θα μπορούσε να μείνει ποτέ έγκυος!

Η Ντανιέλ εξέτασε πολλές επιλογές και μόνο μία ήταν εφικτή. Δεν μπορούσε να το βγάλει από το κεφάλι της την τραγωδία της αδερφής της και αποφάσισε να προσφέρει στην δίδυμη αδερφή της το πιο καταπληκτικό δώρο, το δώτο της ζωής. Η Ντανιέλ αποφάσισε να γίνει η παρένθετη μητέρα για το μωρό της Κάιλα!

Η Κάιλα συγκινήθηκε όταν άκουσε τι ανιδιοτελές δώρο ήθελε να της δώσει η Ντανιέλ. Είπε ότι ποτέ δεν φανταζόταν ότι η αδελφή της θα το σκεφτόταν αυτό, και δεν θα μπορούσε να ζητήσει από την Ντανιέλ να γίνει η παρένθετη μητέρα του παιδιού της. Αν και η Κάιλα ποτέ δεν σχεδίαζε να αναζητήσει παρένθετη μητέρα, δεν μπορούσε να αρνηθεί το γεγονός ότι η αδερφή της ήταν η καλύτερη επιλογή για να εκπληρώσει το όνειρό της!

Η Ντανιέλ δεν ήταν μόνο η αδερφή της, αλλά ήταν και δίδυμή της, άρα τα γονίδια της Ντανιέλ είναι πανομοιότυπα με εκείνης και ότι το μωρό της θα της μοιάζει ακριβώς. Η Κάιλα συμφώνησε να δεχθεί την απίστευτη πρόταση που πρόσφερε η Ντανιέλ. Ξεκίνησαν μια αγωγή στο νοσοκομείο για να μείνει έγκυος και αμέσως μετά η Ντανιέλ κυοφόρησε ένα αγοράκι.

Η Κάιλα χάρηκε τόσο πολύ που θα είχε ένα αγοράκι που δεν την πείραζε να περάσει το άγχος να πάρει τα φάρμακα για τον καρκίνο. Όλα όσα ονειρευόταν επρόκειτο να συμβούν! «Η αδερφή μου μας δίνει ένα δώρο μεγαλύτερο από ότι θα μπορούσαμε να έχουμε ονειρευτεί», είπε η Κάιλα. «Δεν μπορούμε καν να αρχίσουμε να την ευχαριστήσουμε αρκετά, αλλά της χρωστάμε τα πάντα.»

Στο μεταξύ η Ντανιέλ ήταν και αυτή πανευτυχής για το δώρο που θα χάριζε στην αδερφή της. Ειδικά όταν είδε την Κάιλα να κλαίει από χαρά όταν ο γυναικολόγος αποκάλυψε το φύλο του μωρού και ότι σφύζει υγίειας. Η παρακάτω φωτογραφία από την παιδική τους ηλικία δείχνει ότι οι δίδυμες αδελφές ήταν αχώριστε από μικρά παιδιά!

Η Κάιλα πάντα αγαπούσε την αδερφή της, αλλά τώρα έχει έναν επιπλέον λόγο. Η Ντανιέλ έβαλε τη ζωή της σε αναμονή για να βοηθήσει την δίδυμη αδερφή της να γεννήσει το μωρό που πάντα ήθελε, και αυτό την κάνει πραγματικά την καλύτερη αδελφή, ίσως και άτομο, στον κόσμο!

Εσείς θα το κάνατε για την δίδυμη αδελφή σας;

«Δεν είμαι έτοιμη να πεθάνω, μαμά». Οι τελευταίες λέξεις μιας 14χρονης λίγο πριν πεθάνει από καρκίνο…

Μία μητέρα μοιράστηκε με τον κόσμο τα τελευταία λόγια της κόρης της λίγο πριν πεθάνει από καρκίνο, ο οποίος επέστρεψε μόλις τρεις εβδομάδες από τότε που οι γιατροί της είπαν ότι είναι “καθαρή”!

9χρονος σε τελικό στάδιο καρκίνου έδωσε μάχη με την ζωή του για να προλάβει να γνωρίσει την μικρή του αδερφή!

Η Ντέιζι Γουίατ, από το Blackwood της Ουαλίας, ήταν 14 χρονών όταν πέθανε, την 1η Μαρτίου του 2017, από σάρκωμα του Ewing.

Η νεαρή μαθήτρια είχε υποβληθεί σε χημειοθεραπείες και χειρουργικές επεμβάσεις στις ΗΠΑ και η οικογένεια ήταν χαρούμενη όταν έμαθε ότι το 95% του όγκου της είχε εξαφανιστεί.

Όμως η χαρά τους δεν κράτησε πολύ, αφού ο καρκίνος της Ντέιζι επέστρεψε και αυτή τη φορά ήταν ανίατος.

Η μητέρα της, η 43χρονη Σάρα Γκρίφιθς , μίλησε για τα τελευταία λόγια της Ντέιζι . “Θέλω να πάω στο χορό αποφοίτησης του σχολείου μου και να δω τα αδέλφια μου να μεγαλώνουν,” είχε πει η νεαρή λίγο πριν πεθάνει…

Σήμερα, στη μνήμη της κόρης της που «είχε πάντα ένα χαμόγελο στο πρόσωπό της», η κα Γκρίφιθς συγκεντρώνει χρήματα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Οι πρώτες ενδείξεις της ασθένειας της Ντέιζι άρχισαν να εμφανίζονται τον Ιούνιο του 2015, όταν το κορίτσι άρχισε να έχει κράμπες στα πόδια.

Η οικογένειά της την πήρε στο νοσοκομείο όπου μετά από μια ακτινογραφία, η Ντέιζι μεταφέρθηκε επειγόντως για μαγνητική τομογραφία.

Από αυτή την εξέταση ανακαλύφθηκε ένας όγκος στο πυελικό οστό της και οι γιατροί διέγνωσαν το σάρκωμα του Ewing, το οποίο συνήθως εμφανίζεται σε εφήβους και νέους ενήλικες.

Στις ΗΠΑ, περίπου 225 παιδιά και έφηβοι διαγιγνώσκονται με σάρκωμα του Ewing κάθε χρόνο.

“Μας είπαν ότι ήταν θεραπεύσιμο,” είπε η κ. Γκρίφιθς . “Αυτή ήταν η πρώτη ερώτηση που έκανα. Για μένα αυτό είχε σημασία.”

“Είπα στη Ντέιζι ότι θα κάναμε μαζί αυτό το επίπονο ταξίδι κι ότι θα φτάναμε μαζί μέχρι το τέλος.”

Τον Ιανουάριο του 2016, μετά από ένα γύρο χημειοθεραπείας, η οικογένεια μεταφέρθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες για οκτώ εβδομάδες για μία θεραπεία που δεν είναι διαθέσιμη στο Ηνωμένο Βασίλειο.

“Ήταν αναστατωμένη που είχε χάσει τα μαλλιά της,” είπε η κ. Γκρίφιθς .

“Όμως για μένα ήταν το ίδιο όμορφη.”

Όταν επέστρεψαν από την Αμερική, η Ντέιζι υποβλήθηκε σε μια σοβαρή χειρουργική επέμβαση στο Μπέρμιγχαμ. ΜΕτ’α απ’ αυτή, η οικογένεια πληροφορήθηκε ότι το 95% του όγκου είχε φύγει.

“Ήμασταν στο δρόμο της ανάκαμψης,” είπε η κ. Γκρίφιθς . “Όσο σκληρή κι αν ήταν η διαδικασία, εκείνη το πάλευε γενναία. Ποτέ δεν μουρμούρισε.”

Η Ντέιζι έκανε την τελευταία της χημειοθεραπεία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Ουαλίας και η διαδικασία ολοκληρώθηκε το καλοκαίρι του 2016.

Όμως η χαρά της οικογένειας δεν κράτησε πολύ, όταν τρεις εβδομάδες αργότερα, μια τυπική εξέταση βρήκε όγκους στους πνεύμονες της Ντέιζι .

“Αρχικά, υποβλήθηκε σε θεραπεία για μυκητιασική λοίμωξη,” είπε η κ. κ. Γκρίφιθς . “Τότε μάθαμε τα χειρότερα νέα – ότι ο καρκίνος είχε εξαπλωθεί στους πνεύμονες.”

“Είπα στη Ντέιζι να το παλέψει κι αυτό κι εκείνη το έκανε με ένα χαμόγελο στο πρόσωπό της.”

Τον Ιανουάριο του 2017, η οικογένεια πληροφορήθηκε ότι ο καρκίνος της Ντέιζι ήταν ανίατος.

“Ήμουν καταρρακωμένη. Δεν μπορούσα να κάνω τίποτα. Δεν είχα καμία επιλογή από το να το παλέψω χωρίς να σκέφτομαι τα χειρότερα.” Μάνα πέθανε από καρκίνο και τα παιδιά της λίγο πριν φύγει την έβαλαν να δει το πιο συγκινητικό αποχαιρετιστήριο βίντεο!

“Ήξερα ότι δεν υπήρχε θεραπεία, έτσι άρχισα να σκέφτομαι τα πάντα και έπρεπε να προετοιμαστώ ότι το κοριτσάκι μου δεν θα είναι εδώ για πάντα.”

“Ξεκίνησα να σχεδιάζω την κηδεία της. Δεν ξέραμε πόσος καιρός της είχε μείνει. Ήθελα να ζήσω την κάθε στιγμή μαζί της, αλλά ταυτόχρονα προετοίμαζα τον εαυτό μου για τα χειρότερα.”

Η Ντέιζι έχασε πολύ βάρος και ήταν πολύ λεπτή στις τελευταίες της μέρες, ενώ περπατούσε με πατερίτσες.

“Η Ντέιζι ήταν το καλύτερο παιδί. Ήταν μία ήσυχη δεσποινίδα που της αγαπούσε το σχολείο. Ό,τι έκανε, το έκανε με ένα τεράστιο χαμόγελο στο πρόσωπό της.”

Μετά το Πάσχα το 2017, η κατάσταση της Ντέιζι χειροτέρεψε.

“Η αναπνοή της άλλαξε,” είπε η κ. Γκρίφιθς . “Βλέπαμε ότι χειροτέρευε. Τη μεταφέραμε σε ένα νοσοκομείο όπου οι γιατροί μας είπαν ότι δεν είχε πολύ καιρό μπροστά της.”

“Κάποια στιγμή, η Ντέιζι είπε σε μια νοσοκόμα: ‘Ήρθε η ώρα μου;’”

“Λίγο αργότερα, γύρισε και μου είπε ‘Μαμά, δεν είμαι έτοιμη να φύγω, θέλω να πάω στο χορό της αποφοίτησής μου και να δω τα αδέλφια μου να μεγαλώσουν.’”

Η κ. Γκρίφιθς το μόνο που μπορούσε να κάνει ήταν να είναι δίπλα στο παιδί της τις τελευταίες του στιγμές στη ζωή.

Η κ. Γκρίφιθς έφερε στην κηδεία της Ντέιζι ένα άλογο και έναν DJ που έπαιζε τον αγαπημένο της καλλιτέχνη Έντ Σίραν.

“Η κηδεία της έμοιαζε περισσότερο με το γάμο της. Ήθελα να μοιάζει με γιορτή. Όλα ήταν λαμπερά και φωτεινά, όπως και η ίδια,” είπε η μητέρα.

Η κα Γκρίφιθς έχει μαζέψει τώρα πάνω από 30.000€ για άλλα παιδιά που δίνουν το δικό τους αγώνα με τον καρκίνο.“Διοργανώνω πατινάζ, λοταρίες και μπαζάρ πριν από τα Χριστούγεννα, κάνω ό,τι μπορώ για να μαζεύω χρήματα και να βοηθάω τα παιδιά με καρκίνο να γίνουν καλά.”

“Θέλω να φέρω χαμόγελα στα πρόσωπα των ανθρώπων. Χαμόγελα, σαν κι αυτό που είχε πάντα στο πρόσωπό της η Ντέιζι μου.”

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share