Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2022

Νέα τουρκική πρόκληση στο Αιγαίο: Υπέρπτηση μαχητικών F-16 πάνω από το Καστελόριζο!

Συναγερμός!

15 Νοεμβρίου 2019 11:46
Νέα τουρκική πρόκληση στο Αιγαίο: Υπέρπτηση μαχητικών F-16 πάνω από το Καστελόριζο!

Νέα τουρκική πρόκληση στο Αιγαίο. Συγκεκριμένα στις 10:52 το πρωί, δύο τουρκικά F-16 πραγματοποίησαν υπέρπτηση πάνω από το Καστελόριζο στα 28.000 πόδια.

Καστελόριζο: Νέα προκλητική ενέργεια από τους Τούρκους

Να σημειωθεί πως χθες οκτώ αεροσκάφη F-16, δύο C-235 και δύο ελικόπτερα, προχώρησαν σε 34 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου και σε 17 παραβάσεις κανόνων εναέριας κυκλοφορίας. Σημειώθηκαν πέντε εικονικές αερομαχίες, ενώ τέσσερα μαχητικά ήταν οπλισμένα.

Μικρούλα χορεύει ζεϊμπέκικο στο Καστελόριζο και δείχνει τι θα πει ελληνική ψυχή!

Τέσσερις εκ των παραβιάσεων ήταν οι υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά. Έτσι, μετά το περιστατικό που σημειώθηκε στις 15:05, στη Μεγίστη, στις 15:39 δύο τουρκικά F-16 έκαναν νέα υπέρπτηση πάνω από το νησί στα 29.000 πόδια. Στις 16:19 και στις 16:39 προχώρησαν σε ακόμη δύο υπερπτήσεις πάνω από τη νήσο Ρω στα 29.000 και 30.000 πόδια.

Νέες τουρκικές παραβιάσεις: Τουρκικά μαχητικά πέταξαν πάνω από το Μακρονήσι και τους Ανθρωποφάγους!

Δύο τουρκικά μαχητικά F-16 που εισήλθαν στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδιο πτήσης, στις 12:03 πέταξαν πάνω από τους Ανθρωποφάγους και το Μακρονήσι - ανάμεσα στους Φούρνους Ικαρίας και το Αγαθονήσι - στα 22.400 πόδια, όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ. Τέσσερα τουρκικά μαχητικά πέταξαν πάνω από τρία ελληνικά νησιά

Ένα λεπτό αργότερα 2 τουρκικά F-4 που εισήλθαν στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδιο πτήσης επίσης, πέταξαν πάνω από τις ίδιες νησίδες στα 10.000 πόδια.

Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες κατά πάγια τακτική.

Αιγαίο: Νέες υπερπτήσεις από τουρκικά μαχητικά!

Νέες προκλήσεις σήμερα από την τουρκική πλευρά έρχονται να καταρρίψουν το αφήγημα ότι η προκλητικότητα των γειτόνων σχετιζόταν με την προεκλογική περίοδο και γινόταν για εσωτερική κατανάλωση.

undefined

Μία ημέρα μετά τις κάλπες έχουμε νέες υπερπτήσεις από τουρκικά μαχητικά σε Οινούσσες-Παναγιά. Συγκεκριμένα στις 12:37 το μεσημέρι της Τρίτης δύο τουρκικά F-16 πέταξαν πάνω από τις Οινούσσες.

Δύο λεπτά αργότερα, στις 12:39 τα δύο τουρκικά αεροσκάφη διαχωρίστηκαν και πέταξαν το ένα πάνω από τη νήσο Παναγιά και το άλλο πάνω από τις Οινούσσες.

Νέες τουρκικές παραβιάσεις! - «Αλώνισαν» το Αιγαίο δύο κατασκοπευτικά αεροσκάφη!

Μια ημέρα μετά την παρενόχληση από τουρκικά μαχητικά του ελικοπτέρου που μετέφερε τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στο Αγαθονήσι οι Τούρκοι συνέχισαν τις προκλήσεις.

Δύο τουρκικά κατασκοπευτικά έκαναν πτήσεις πάνω από το Νοτιοανατολικό Αιγαίο, όπου προχώρησαν σε πέντε παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών.

Κατά την πάγια τακτική και τα δύο τουρκικά κατασκοπευτικά αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες.

Αυστηρό διάβημα στον Τούρκο πρεσβευτή για την παρενόχληση του ελικοπτέρου Τσίπρα!

Αυστηρό διάβημα διαμαρτυρίας επέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών στον Τούρκο πρέσβη στην Αθήνα, Μπουράκ Οζούγκεργκιν, σχετικά με την προκλητική παρενόχληση τουρκικών μαχητικών εναντίον του ελικοπτέρου που μετέφερε τον Αλέξη Τσίπρα, ανήμερα της 25ης Μαρτίου στο Αγαθονήσι!

undefined

Όπως αναφέρει η ελληνική πλευρά, δύο τουρκικά F-16 πέταξαν κοντά στο ελικόπτερο που μετέφερε τον πρωθυπουργό στο Αγαθονήσι.

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών τόνισε, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, ότι δεν θα επιτρέψει να υποβαθμιστεί το ζήτημα, παρότι η Αγκυρα διαψεύδει το συμβάν.

Η τουρκική πλευρά υποστηρίζει ότι τα τουρκικά μαχητικά ανάγκασαν τον πιλότο του ελικοπτέρου να κάνει χαμηλούς ελιγμούς μέχρι να καταφέρουν να τα αναχαιτίσουν τα ελληνικά μαχητικά.

Ελληνικά μαχητικά, που απογειώθηκαν από το Καστέλι, αναγνώρισαν και αναχαίτισαν τα τουρκικά μαχητικά σε απόσταση τεσσάρων μιλίων από το ελληνικό ελικόπτερο.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Τουρκικό F-16 πάνω από το Αγαθονήσι!

Και οι παραβιάσεις συνεχίζονται: Οι Τούρκοι προκαλούν ξανά!

Δεκάδες παραβιάσεις στο Αιγαίο από τουρκικά μαχητικά!

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο στο Athensmagazine.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share