Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Λουκέτο από τον ΕΦΕΤ: Εκεί θα βρείτε μη ασφαλή τρόφιμα!

Συναγερμός!

12 Νοεμβρίου 2019 07:11
Λουκέτο από τον ΕΦΕΤ: Εκεί θα βρείτε μη ασφαλή τρόφιμα!

Ραγδαίες εξελίξεις με μη ασφαλή τρόφιμα στην αγορά! Συναγερμός από τον ΕΦΕΤ που όλοι πρέπει να γνωρίζουν!

Το... τέλος της ιστορικής αγοράς ΚΑΠΑΝΙ προανήγγειλε αμέσως και σαφώς σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ αν δεν ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα. Ο Χρόνης Πολυχρονίου έπειτα από τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Θεσσαλονίκη ανάφερε τους ελέγχους που πραγματοποίησαν κλιμάκια του φορέα στο ΚΑΠΑΝΙ. Βασισμένος στα ευρήματα και τα αποτελέσματα των ελέγχων αυτών έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τους καταναλωτές που ψωνίζουν από εκεί. Ανέφερε δε πως ενώ τα προϊόντα που διακινούνται εισέρχονται στην αγορά ασφαλή ποιοτικά, το επόμενο πρωί χάνουν αυτά τα ποιοτικά χαρακτηριστικά. Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα τα οποία θα μπορέσουν να εξασφαλίσουν την απαιτούμενη ασφάλεια για τους καταναλωτές.

Τεράστια ανατροπή για τα τρόφιμα που καταναλώνουμε! Ο ΕΦΕΤ προειδοποιεί!

Πιο συγκεκριμένα η δήλωση του κ. Πολυχρονίου έχει ως εξής:

"Λίγες μέρες πριν την εορτή του Πάσχα, σεβόμενοι την αγορά, δηλώσαμε ότι "ο ΕΦΕΤ δυσκολεύεται να εγγυηθεί την ασφάλεια των τροφίμων στη Δημοτική Αγορά Θεσσαλονίκης "ΚΑΠΑΝΙ" λόγω επιβαρυμένου περιβάλλοντος. Τα τρόφιμα εισέρχονται το πρωί ασφαλή και ποιοτικά και το βράδυ, αλλά κυρίως την επομένη το πρωί, δεν είναι". Σήμερα είμαστε εδώ για να αποσύρουμε, με μία δήλωσή μας, την εμπιστοσύνη στα τρόφιμα που διακινούνται στο ΚΑΠΑΝΙ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους καταναλωτές, την αγοραστική κίνηση εκεί και τις επιχειρήσεις. Και θα το κάνουμε ευθύς αμέσως εκτός εάν, πέρα από την αυστηρή ελεγκτική παρουσία των αρμοδίων υπηρεσιών εκεί, εξασφαλιστεί με μόνιμο τρόπο η υγιεινή και η ασφάλεια των τροφίμων στον χώρο. Συγκεκριμένα, ζητάμε από σήμερα κιόλας:

- Την ενίσχυση του νυχτερινού φωτισμού.

- Την αυστηρή και αποτελεσματική περιφρούρηση του χώρου τη νύχτα.

- Την επιδιόρθωση δαπέδων και οροφής.

- Τη συχνότερη αποκομιδή των απορριμμάτων την ημέρα.

- Την ενδυνάμωση του προγράμματος απεντόμωσης και προστασίας από τρωκτικά κλπ.

- Την κατάργηση των υπογείων αποθηκευτικών χώρων.

- Την προβολή των τροφίμων μόνο στη βάση των "ορθών πρακτικών" όπως αυτές από τον Νόμο προβλέπονται (ψυγεία, προθήκες, θερμοκρασίες κλπ).

- Τον ευπρεπισμό των καταστημάτων και την κατάλληλη κατάρτιση του προσωπικού.

- Την ενίσχυση των μέτρων καθαριότητας, πλύσης και γενικής υγιεινής του χώρου.

- Και ό,τι άλλο απαιτηθεί από τις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες.

- Εάν όλα αυτά μαζί δεν συμβούν, ΤΕΛΟΣ.

Διότι στην τελική, η φτωχολογιά, οι πολλοί δηλαδή, έχει εξίσου τα ίδια δικαιώματα στην ασφάλεια της διατροφής με την ελίτ, η οποία έχει ούτως ή άλλως και άλλες δυνατότητες. Ταυτόχρονα, ελπίζουμε και πιστεύουμε ότι το ΚΑΠΑΝΙ, που βρίσκεται στη βιτρίνα της Θεσσαλονίκης, θα γίνει αντικείμενο δεσμευτικού διαλόγου της προεκλογικής περιόδου για τις τοπικές Αρχές, ώστε να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους. Διαφορετικά, πρέπει αμέσως μετά τις εκλογές το ΚΑΠΑΝΙ να κλείσει ή να εκσυγχρονιστεί πλήρως και οριστικά".

Αυτά είναι τα τρόφιμα που θα σας κρατήσουν για πάντα νέους!

Χρ. Νικολόπουλος: Προβλήματα υπάρχουν μόνο στους κοινόχρηστους χώρους

«Τα προβλήματα στην αγορά Καπάνι είναι υπαρκτά αλλά αφορούν τους κοινόχρηστους χώρους, όχι την ασφάλεια των τροφίμων που διατίθενται στην αγορά», ξεκαθαρίζει στο makthes.gr ο πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Ιστορικού Κέντρου Χρήστος Νικολόπουλος.

Δεν κρύβει μάλιστα και τη δυσαρέσκειά του για τον ΕΦΕΤ που «τόσα χρόνια ήταν εξαφανισμένος και ξαφνικά κάνει τον εισαγγελέα» και μάλιστα με δηλώσεις που δημιουργούν λανθασμένες εντυπώσεις ως προς την ασφάλεια των τροφίμων. Ο ίδιος αναγνωρίζει ότι υπάρχουν προβλήματα στους κοινόχρηστους χώρους που πρέπει να αντιμετωπιστούν, γιατί τα τελευταία χρόνια η κίνηση στην αγορά φθίνει. Μάλιστα σκοπεύει να επαναφέρει την πρόταση προς το Επαγγελματικό Επιμελητήριο προκειμένου να αναλάβει το κόστος των μυοκτονιών στην αγορά. Ο κ. Νικολόπουλος υπενθύμισε ότι γίνονται προσπάθειες για αναβάθμιση της αγοράς, υπενθυμίζοντας ότι: α) ο Σύλλογος σε συνεργασία με το δήμο Θεσσαλονίκης διεκδικούν χρηματοδότηση 2 εκατ. ευρώ από το υπουργείο Οικονομίας μέσω του προγράμματος «Open Mall», που θα διατεθεί για έργα οδοποιίας και εξωραϊσμού των προσόψεων των καταστημάτων. β) εκπονούνται μελέτες σκοπιμότητας για την πλήρη ανάπλαση της αγοράς με χρηματοδότηση 10 εκατ. από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα επενδύσεων.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share