Τρίτη, 03 Αυγούστου 2021

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από την ΕΜΥ: Βροχές, καταιγίδες και χαλάζι!

Αναλυτική πρόγνωση!

11 Νοεμβρίου 2019 13:18
Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από την ΕΜΥ: Βροχές, καταιγίδες και χαλάζι!

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού ανακοίνωσε η ΕΜΥ. Συγκεκριμένα από το μεσημέρι της Τρίτης αναμένουμε ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις νότιους ανέμους στο Ιόνιο.

Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν από ισχυρές βροχές και καταιγίδες:

Την Τρίτη (12/11/2019)

Τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά και από τις βραδινές ώρες η δυτική, η νότια Πελοπόννησος και τη νύχτα η δυτική Μακεδονία.

Την Τετάρτη (13/11-/2019)

Τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά και η δυτική Πελοπόννησος, με εξασθένηση από τις απογευματινές ώρες. Από τις πρωινές ώρες και μέχρι το μεσημέρι η κεντρική Μακεδονία, η ανατολική Πελοπόννησος, η ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), η Εύβοια και πιθανώς πρόσκαιρα η Θεσσαλία και οι Σποράδες.

Καιρός: Προσοχή τις επόμενες ώρες σε αυτή την περιοχή! Ο Σάκης Αρναούτογλου προειδοποιεί!

Από τις πρώτες πρωινές ώρες και μέχρι το βράδυ η δυτική Κρήτη, σταδιακά οι Κυκλάδες, η ανατολική Μακεδονία και η υπόλοιπη Κρήτη. Αργά το βράδυ η Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Την Πέμπτη (14/11/2019)

Η Θράκη τις πρωινές ώρες και μέχρι το μεσημέρι τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, οπότε τα φαινόμενα προβλέπεται να εξασθενήσουν.

Νότιοι άνεμοι με ένταση 8 έως 9 μποφόρ θα πνέουν στα δυτικά από τα ξημερώματα της Τρίτης (12/11/2019) μέχρι τις πρωινές ώρες της Τετάρτης (13/11/2019), οι οποίοι στο Ιόνιο τις πρωινές ώρες της Τρίτης θα φτάσουν σε επίπεδο θύελλας, τοπικά 10 μποφόρ.

Έκτακτη προειδοποίηση για τον καιρό: Μετεωρολογική βόμβα αναμένεται στη χώρα μας! (photos-video)

Έκτακτη προειδοποίηση για τον καιρό, με του ειδικούς να κάνουν λόγο για μετεωρολογική βόμβα να πρόκειται να χτυπήσει στη χώρα μας!

Έκτακτη προειδοποίηση του Σάκη Αρναούτογλου: "Ατμοσφαιρικό μποτιλιάρισμα" ! (photo)

Βαρομετρικό χαμηλό στις ακτές της βόρειας Αφρικής και συγκεκριμένα κοντά στην Τυνησία αναμένεται το επόμενο 24ωρο να στροβιλιστεί γύρω από τον εαυτό του και καθώς θα αλληλοεπιδρά με τα θερμά νερά της ευρύτερης περιοχής, αναμένεται να βαθύνει σημαντικά φτάνοντας στα όρια της Μετεωρολογικής βόμβας.

Τασος Αρνιακός: Βελτιώνεται ο καιρός αλλά με...! (Video)

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, μετεωρολόγο του Open Tv, με τον όρο «Μετεωρολογική βόμβα» χαρακτηρίζεται το βαρομετρικό χαμηλό του οποίου η βαρομετρική πίεση στο κέντρο του ανοιγμένη στην επιφάνεια της θάλασσας, πέφτει για τα δικά μας γεωγραφικά πλάτη πάνω από 17 χιλιοβαρίδες ή εκτοπασκάλς (mbrs ή hpa) σε χρονικό διάστημα ενός 24ωρου.

Γιάννης Καλλιάνος: «Ερχεται κακοκαιρία! Θα είναι δύσκολη η κατάσταση!»

Αυτή η απότομη βάθυνση στο κέντρο του δημιουργεί μεγάλη βαροβαθμίδα (διαφορά πίεσης) μεταξύ του κέντρου και της περιφέρειάς του με αποτέλεσμα τη δημιουργία πολύ θυελλωδών ανέμων που μπορεί να προσεγγίζουν ακόμη και τα επίπεδα θύελλας (ταχύτητα ανέμου μεγαλύτερη των 10 μποφόρ!). Ταυτόχρονα εξαιτίας της έντονης αστάθειας που συνοδεύει το σύστημα αυτό, έχουμε εκδήλωση ραγδαίων βροχοπτώσεων που πολλές φορές προκαλούν ακόμη και πλημμύρες.

Η Μετεωρολογική βόμβα αυτή καθώς θα μετατοπιστεί ανατολικά βορειοανατολικά θα επηρεάσει και τη χώρα μας με μικρότερη όμως ένταση μιας και συνεχώς θα χάνει από τη δύναμή της.

undefined

Έτσι λοιπόν τον πιο επικίνδυνο καιρό (καταιγίδες, χαλάζι, ανεμοστρόβιλοι, υδροστρόβιλοι, πολύ θυελλώδεις άνεμοι) τον περιμένουμε στο Ιόνιο και τη δυτική ηπειρωτική χώρα και σε δεύτερο βαθμό επικινδυνότητας στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Αιγαίο. Τα φαινόμενα θα ξεκινήσουν από την Τρίτη το απόγευμα και από τα δυτικά και μέσα στην Τετάρτη αλλά και την Πέμπτη θα επηρεαστεί το σύνολο της χώρας.

undefined

Στους επισυναπτόμενους χάρτες σημειώνεται το βαρομετρικό χαμηλό «βόμβα» μαζί με τον όγκο νερού που αναμένεται να πέσει καθώς και τους ανέμους που θα το συνοδεύουν.

undefined

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share