Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Έκτακτη προειδοποίηση του Σάκη Αρναούτογλου: "Ατμοσφαιρικό μποτιλιάρισμα" ! (photo)

Προσοχή!

11 Νοεμβρίου 2019 07:41
Έκτακτη προειδοποίηση του Σάκη Αρναούτογλου:

Έκτακτη προειδοποίηση εξέδωσε ο Σάκης Αρναούτογλου για το νέο κύμα κακοκαιρίας που αναμένεται να χτυπήσει τη χώρα.

Σάκης Αρναούτογλου: Ραγδαία επιδείνωση του καιρού! Μεγάλη προσοχή!

Σπεύδει μάλιστα έγκαιρα να τονίσει προς τις αρχές πως απαιτείται επαγρύπνηση και λήψη μέτρων προφύλαξης, αφού για πολλές μέρες θα πέσει πολύ νερό με μικρά και πρόσκαιρα διαστήματα βελτίωσης. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται και στους ανέμους...

Αναλυτικά όσα γράφει στην προειδοποίησή του:

Προσοχή!

Συνεχίζεται φίλες και φίλοι το "ατμοσφαιρικό μποτιλιάρισμα" ή αλλιώς το "κόλλημα" του καιρού των τελευταίων ημερών, το οποίο και θα συνεχίσει να δίνει "επικίνδυνα νερά" (στον προγνωστικό χάρτη που ισχύει για την Τρίτη όσο πιο κοντά στο μωβ τόσο πιο έντονα και μεγαλύτερης διάρκειας) κυρίως στη δυτική Ελλάδα, για αρκετές μάλιστα ακόμα ημέρες με πρόσκαιρα μόνο διαλείμματα !

Σημαντική επίσης θα είναι και η ενίσχυση των νοτιάδων κυρίως στα δυτικά οπου θα πνέουν με ιδιαίτερη σφοδρότητα μέσα στην ημέρα οπότε και ευνοείται και η μεταφορά αφρικάνικης σκόνης..(χάρτης με τις εντάσεις)

Οπως τόνισα και την προηγουμενη εβδομάδα, προσωπικά θεωρώ αναγκαία μια στοιχειώδη επαγρύπνηση και λήψη μέτρων προφύλαξης από αυτά τα επαναλαμβανόμενα αλλά και έντονα καιρικά φαινόμενα κυρίως στα δυτικά τμήματα της χώρας!

Θα υπάρξουν και νεότερες φυσικά αναρτήσεις προκειμένου να ενημερώνεστε με τρέχουσες πληροφορίες για την καιρική εξέλιξη και από τα δελτία καιρού της ΕΡΤ3 αλλά και μέσα από εδώ, τη σελίδα μου στο facebook! https://www.facebook.com/SakisArnaoutoglouForecasts/

για να μη χάνετε τον...καιρό σας

Με εκτίμηση

Σάκης Αρναούτογλου

Καιρός σήμερα: Βελτίωση με... αρκετές νεφώσεις! Τι μας περιμένει;

Καιρός σήμερα: Βελτιώνεται σιγά σιγά ο καιρός σήμερα, καθώς η πρόβλεψη της ΕΜΥ κάνει λόγο για τοπικές πρόσκαιρες βροχές μόνο στο ανατολικό Αιγαίο, με πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων.

Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι καλύτερος, καθώς θα επικρατούν αραιές νεφώσεις, που κατά τόπους θα είναι πιο πυκνές. Η ορατότητα κατά τόπους θα είναι περιορισμένη με ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες, κυρίως στα ηπειρωτικά, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί, στο ανατολικό Αιγαίο έως 5 και από το βράδυ στο Ιόνιο 6 με 7 μποφόρ.

Πέλλα: Η κακοκαιρία σαρώνει! Διακοπές ρεύματος και έντονες χαλαζοπτώσεις πλήττουν τον νομό!

Η θερμοκρασία θα μείνει στα ίδια επίπεδα με χθες, ενώ αναμένεται να χαλάσει πάλι από αύριο το απόγευμα, αρχικά από τα δυτικά, με νέο κύμα ισχυρών βροχοπτώσεων που θα πλήξουν τη χώρα κυρίως την Τετάρτη.

Πάμε να δούμε αναλυτικά παρακάτω στο Athensmagazine.gr την πρόγνωση του καιρού ανά περιοχή:

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες, κυρίως στα ανατολικά. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 08 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις παροδικά πυκνότερες. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες κυρίως στα ηπειρωτικά.

Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4, βαθμιαία 4 με 6 και από το βράδυ στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αρχικά αίθριος. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Tις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 και από το απόγευμα ανατολικοί νοτιοανατολικοί στα νότια 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 09 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ανατολικά, όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή και μεμονωμένες καταιγίδες τις πρωινές ώρες. Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 και βαθμιαία ανατολικοί νοτιοανατολικοί στα δυτικά 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 17 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες και βαθμιαία βελτίωση. Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 18 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις με περιορισμένη ορατότητα και πιθανώς ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες. Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 09 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share