Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

37ος Μαραθώνιος: Ο Τζον Κόμεν είναι ο μεγάλος νικητής! (Video)

Ο Έλληνας Κώστας Γκελαούζος έκανε μια αξιοπρεπέστατη εμφάνιση!

10 Νοεμβρίου 2019 15:45
37ος Μαραθώνιος: Ο Τζον Κόμεν είναι ο μεγάλος νικητής! (Video)

Σήμερα έγινε ο 37ος Αυθεντικός Μαραθώνιος στην Αθήνα και ο Τζον Κόμεν ήταν ο μεγάλος νικητής! Βέβαια από ελληνικής πλευράς ο Κώστας Γκελαούζος έκανε μια αξιοπρεπέστατη εμφάνιση!

Ο άστατος καιρός δεν πτόησε τους Μαραθωνοδρόμους και έδωσαν όλοι τον καλύτερο εαυτό τους!

Ο 42χρονος Κενυάτης δρομέας τερμάτισε σε 2.16.34 και τον ακολούθησε ο Φελισιέν Μουχιτίρα από το Μπαχρέιν με 2.16.43. Ομως, την ώρα που ο Γκελαούζος τερμάτιζε τρίτος στον 37ο Αυθεντικό Μαραθώνιο, σε 2.19.01, συγκέντρωσε τα βλέμματα πάνω του. Η επίδοση που πέτυχε ο δρομέας του Παναθηναϊκού τον έκανε τον δεύτερο ταχύτερο Ελληνα όλων των εποχών στην αυθεντική διαδρομή του μαραθωνίου, πίσω από τον Νίκο Πολλιά, ο οποίος είχε διανύσει την απόσταση σε 2.17.56, στους Ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας.

Παράλληλα, ο Γκελαούζος αναδείχθηκε για τρίτη φορά νικητής στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα, που διεξάγεται παράλληλα με τον Αυθεντικό Μαραθώνιο. Στις γυναίκες, νικήτρια ήταν η Ελευθερία Πετρουλάκη, η οποία τερμάτισε σε 2.45.50.

Φοβερός Κώστα Γκελαουζος, τρίτος στον 37ο AMA και νικητής στο πρωτάθλημα #segas

Posted by Σύνδεσμος Ελληνικών Γυμναστικών Αθλητικών Σωματείων on Sunday, November 10, 2019

37ος Μαραθώνιος: 17 δρομείς εσπευσμένα στο νοσοκομείο!

Δεκαεπτά συνολικά δρομείς χρειάστηκε να μεταφερθούν στο πλησιέστερο νοσοκομείο μιας και δεν άντεξαν μέχρι την ολοκλήρωση της διαδρομής του Μαραθωνίου.

37ος Αυθεντικός Μαραθώνιος: Απτόητοι οι δρομείς από τη βροχή!

Η συμμετοχή, ειδικότερα σε αγώνες μεγάλων αποστάσεων, χρειάζεται ειδική διατροφή και προπόνηση.

Κάθε χρόνο αρκετοί είναι εκείνοι που δεν καταφέρνουν να φτάσουν στον τερματισμό, ή έχουν απρόοπτα κατά τη διαδρομή.

Συνολικά στον φετινό αγώνα χρειάστηκε να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες σε 200 άτομα που αντιμετώπισαν είτε αναπνευστικά, είτε ορθοπεδικά προβλήματα καθώς ο δρόμος λόγω της βροχόπτωσης, γλιστρούσε πολύ.

Από τους διακόσιους δρομείς οι δεκαεπτά χρειάστηκε να μεταφερθούν σε νοσοκομεία της Αθήνας. Σύμφωνα με το ΕΚΑΒ κάποιοι μεταφέρθηκαν στο «Γεώργιος Γεννηματάς» και κάποιοι άλλοι στο νοσοκομείο «Σωτηρία».

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο από τους δεκαεπτά είναι σε σοβαρή κατάσταση με έμφραγμα. Πρόκειται για άντρες άνω των 50 ετών.

Νέο ρεκόρ: Ολοκλήρωσε διαδρομή μαραθωνίου σε λιγότερο από 2 ώρες!

Ιστορία στον αθλητισμό έγραψε σήμερα ο Ελιούντ Κιπτσόγκε, ο Κενυάτης δρομέας που έγινε ο πρώτος άνθρωπος ο οποίος έτρεξε μαραθώνιο σε κάτω από δύο ώρες.

Δείτε επίσης: Δύναμη ψυχής: Ο νεφροπαθής που κολυµπά για έναν… µαραθώνιο ζωής

Ο 34χρονος Κιπτσόγκε ολοκλήρωσε τη διαδρομή του στη Βιένη, σπάζοντας το φράγμα των 2 ωρών και τερματίζοντας στον εκπληκτικό χρόνο της 1 ωρας 59 λεπτών και 40 δευτερολέπτων.

Υπό τις επευφημίες χιλιάδων θεατών, ο Κενυάτης Ολυμπιονίκης ολοκλήρωσε τέσσερις γύρους των 9,4 χλμ γύρω από το Prater, ένα πάρκο στο κέντρο της αυστριακής πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με την Guardian, o Κιπτσόγκε πέτυχε αυτό το εκπληκτικό κατόρθωμα με τη βοήθεια συνολικά 41 «λαγών» (pacemakers) δηλ. αθλητών που του έδιναν τον ρυθμό για να πετύχει την απίστευτη επίδοση, οι θέσεις των οποίων υποδεικνύονταν από ειδικά λέιζερ που έριχνε στο δρόμο ένα προπορευόμενο όχημα.

Η εκδήλωση στην οποία σημειώθηκε αυτό το καταπληκτικό επίτευγμα ονομάζεται «Ineos 1:59 Challenge», και αρχικά είχε προγραμματιστεί να λάβει χώρα στο Battersea Park του Λονδίνου. Ο 34χρονος είχε επιχειρήσει και στο παρελθόν να σπάσει το φράγμα των δύο ωρών στη Μόνζα της Ιταλίας το 2017, αλλά είχε αποτύχει για 26 δευτερόλεπτα.

«Αισθάνομαι πολύ όμορφα. Χρειάστηκαν 65 χρόνια για να γράψει ένας άνθρωπος ιστορία στο άθλημα. Μετά τον Ρότζερ Μπάνιστερ [ο πρώτος που διένυσε ένα μίλι κάτω από 4 λεπτά το 1954] χρειάστηκαν ακόμη 65 χρόνια… Είμαι πολύ χαρούμενος που έσπασα το φράγμα των δύο ωρών. Όλοι οι άνθρωποι έχουμε απεριόριστες δυνατότητες και περιμένω να επαναλάβουν περισσότεροι αθλητές το σημερινό επίτευγμα», είπε μετά τη μεγάλη επιτυχία του ο Κιπτσόγκε.

Δείτε επίσης: Σκύλος μαραθωνοδρόμος: Ετρεξε 76 χλμ στον Μαραθώνιο της Σαχάρας!

Ο αθλητής δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους 41 pacemakers, χαρακτηρίζοντάς τους «μερικούς από τους καλύτερους αθλητές του κόσμου». «Σε καθέναν τους ξεχωριστά λέω "ευχαριστώ". Μαζί γράψαμε ιστορία», είπε συγκινημένος ο αθλητής.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share