Πέμπτη, 04 Ιουνίου 2020

Δύναμη ψυχής: Ο νεφροπαθής που κολυµπά για έναν… µαραθώνιο ζωής

Θα διανύσει 5 χιλιόµετρα...

22 Ιουνίου 2019 21:08
Δύναμη ψυχής: Ο νεφροπαθής που κολυµπά για έναν… µαραθώνιο ζωής

Διπλό µήνυµα για τη διάδοση της δωρεάς οργάνων και για τα οφέλη της άθλησης στέλνει ο 52χρονος νεφροπαθής, Βασίλης Μάρκου, ο οποίος αύριο θα λάβει µέρος σε κολυµβητικό αγώνα 5 χιλιοµέτρων στον Παγασητικό Κόλπο.

Αιµοκαθαρόµενος τα τελευταία 23 χρόνια, ο Λαρισαίος ερασιτέχνης αθλητής, µε πανελλήνιες διακρίσεις σε κολυµβητικούς αγώνες νεφροπαθών σε πισίνα, θα επιχειρήσει για πρώτη φορά τη συµµετοχή του σε αγώνα µαραθώνιας κολύµβησης ανοικτής θαλάσσης, για την οποία προετοιµάζεται εντατικά τους τελευταίους τέσσερις µήνες, µε την καθοδήγηση του προπονητή του και υπό την επίβλεψη της γιατρού του.

undefined

«Η δωρεά οργάνων είναι δώρο ζωής και ελπίδας για τους ανθρώπους που περιµένουν επί χρόνια για ένα µόσχευµα. Το µήνυµα αυτό πρέπει να ακουστεί σε όσο το δυνατό περισσότερο κόσµο. Αυτό είναι το κίνητρο της προσπάθειάς µου» λέει στο «Εθνος» ο κ. Μάρκου, διευκρινίζοντας πως «για να µη νοµίσει κανείς πως το κάνω τώρα, επειδή βρίσκοµαι στη θέση του ασθενούς, δηλώνω πως έχω κάνει αίτηση για να γίνω δωρητής οργάνων µόλις συµπλήρωσα το 18ο έτος της ηλικίας µου, 11 ολόκληρα χρόνια πριν αρρωστήσω».

Σημαντική δωρεά στο ΕΚΑΒ από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος!

Σημαντική δωρεά στο ΕΚΑΒ από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος!

Σε δωρεά ύψους 25 εκατ. ευρώ προχωρά το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στο ΕΚΑΒ, υπό τη μορφή αγοράς 2 νέων αεροσκαφών και επισκευής 2 υφιστάμενων ελικοπτέρων.

Συγκεκριμένα, το ΙΠΣΝ θα προχωρήσει στην αγορά δύο νέων αεροσκαφών και στην επισκευή δύο υφιστάμενων ελικοπτέρων, τα οποία προορίζονται για να ενδυναμωθεί ο εναέριος στόλος που πραγματοποιεί τις αεροδιακομιδές.

Όπως αναφέρεται στη σύμβαση, τα προς προμήθεια και επισκευή εναέρια μέσα έχουν προσδιοριστεί ως προς το είδος, την ποσότητα και τις τεχνικές προδιαγραφές από το ΕΚΑΒ (περιλαμβάνονται στη σύμβαση).

undefined

Τι αναφέρει η σύμβαση:

-Η εκτέλεση των αεροδιακομιδών θα γίνεται σε συνεργασία με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, με βάση μνημόνιο συνεργασίας που θα υπογραφεί.

-Το ελληνικό Δημόσιο έχει την ευθύνη για τη δημιουργία κατάλληλων συνθηκών (προσβάσεις, προετοιμασία χώρων, χρονικός προγραμματισμός, επάρκεια προσωπικού) για την παραλαβή και λειτουργία των αεροπλάνων και ελικοπτέρων.

-Το Δημόσιο και το ΕΚΑΒ οφείλουν να διασφαλίζουν την τεχνική υποστήριξη και συντήρηση των εναέριων μέσων, μέσω της συνεχούς εξασφάλισης ανταλλακτικών και αναλώσιμων. Η συντήρηση θα πραγματοποιείται σύμφωνα με τους όρους που θα συμφωνηθούν στη σύμβαση προμήθειας.

-Τα εναέρια μέσα θα φιλοξενούνται σε βάσεις αεροδιακομιδών, τις οποίες λειτουργεί το ΕΚΑΒ σε συνεργασία με την Πολεμική Αεροπορία. Θα βρίσκονται στην πλήρη κυριότητα και χρήση του ΕΚΑΒ, αποκλειστικά για τη διακομιδή βαριά ασθενών σε νοσοκομεία ή τη μεταφορά γιατρών για παροχή πρώτων βοηθειών σε βαριά ασθενείς.

-Η διάθεσή τους προς τρίτους ή η αντικατάστασή τους αποκλείεται ρητά στη σύμβαση, πλην της περίπτωσης φθοράς ή απαξίωσής τους και εφόσον έχει προηγηθεί έγγραφη συναίνεση του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share