Πέμπτη, 09 Ιουλίου 2020

Σοκ στην ελληνική showbiz: Πέθανε ξαφνικά ο Νίκος Κατσάνης

Είδηση σοκ!

6 Νοεμβρίου 2019 13:50
Σοκ στην ελληνική showbiz: Πέθανε ξαφνικά ο Νίκος Κατσάνης

Πέθανε ο καταξιωμένος σεφ και ευρέως γνωστός στον κύκλο των επαγγελματιών της γαστρονομίας, Νίκος Κατσάνης, όπως μεταδίδουν media από τη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική. Ο Νίκος Κατσάνης ήταν βραβευμένος λάτρης της ρουστίκ κουζίνας και έφυγε σε ηλικία 62 ετών

Ο Νίκος Κατσάνης γεννήθηκε στην Αυστραλία από μετανάστες γονείς, ανοίγοντας το θρυλικό εστιατόριο «Η Σουσουράδα και ο Σγουρός Σκαντζόχοιρος» και ήταν φημισμένος σεφ του «Μακεδονικού Χαλβά», υποστηρίζοντας τη δημιουργική απλότητα της ελληνικής και αγιορείτικης κουζίνας.

Γεννημένος στην Αυστραλία από μετανάστες γονείς, σπούδασε στην Αίγυπτο, στην Ανωτέρα Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων του Καΐρου, και Οικονομικά στο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο (AUC), ενώ τα τελευταία περίπου 30 χρόνια, ζούσε στην Άφυτο της Χαλκιδικής, έχοντας ανοίξει το θρυλικό εστιατόριο «Η Σουσουράδα και ο Σγουρός Σκαντζόχοιρος».

Θλίψη: Πέθανε ο Νίκος Μπρούσαλης!

Πέθανε ο Νίκος Κατσάνης

Είχε διεθνείς συμμετοχές σε εκθέσεις, δημοσιεύσεις σχεδόν σε όλα τα έντυπα της γαστρονομίας, ήταν σεφ του «Μακεδονικού Χαλβά» και φημιζόταν για τα εξαιρετικά του πιάτα που βασίζονταν σε τοπικά προϊόντα, «διαφημίζοντας» τη δημιουργική απλότητα της ελληνικής, αλλά και της αγιορείτικης κουζίνας την οποία θαύμαζε εξίσου.

Επίσης λάτρης του καλού κρασιού, διέθετε στο εστιατόριο του δεκάδες ποιοτικές ετικέτες. Από τους μεγαλύτερους θαυμαστές του ο γευστιγνώστης Επίκουρος είχε γράψει για κείνον: Τέτοια παρόμοια «δημιουργικότητα» δείχνει εξίσου ένα άλλο θρυλικό εστιατόριο, το «Σουσουράδα κι ο σγουρός σκαντζόχοιρος» του Νίκου Κατσάνη στην Άφυτο της Χαλκιδικής. Ναι μεν ο Κατσάνης προτιμά να προβάλλει την αυθεντικότητα των τοπικών συνταγών αυτούσια, αλλά οι γεύσεις των πιάτων που σερβίρει στο εστιατόριό του είναι τόσο ξένες από αυτές που έχουμε συνηθίσει στην αποξενωμένη αστική μας κουζίνα που ακόμη και το απλό σπετζοφάι του φαίνεται δημιουργικό, πόσο μάλλον η κολομπαρόπιτα (σφογγάτο με κολοκυθάκια) ή το στάρι με σουπιά.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share