Τι θα κάνετε σήμερα, 30/6 στην Αθήνα;

CINEMA
TRANSFORMERS 3
Ακόμα πιο επικές σκηνές δράσης σε Μόσχα, Αφρική και Κίνα, ρομπότ με χαρακτήρα και ένας ταλαντούχος σκηνοθέτης που τώρα πλέον αξιοποιεί και τις απίστευτες δυνατότητες της τεχνολογίας του 3D στην κινηματογραφική αποτύπωση των ήδη εντυπωσιακών σκηνών για ένα ακόμα πιο εκρηκτικό αποτέλεσμα που έρχεται με σκοπό να θριαμβεύσει στα ταμεία… Ρομπότ και δράση με άποψη λοιπόν από το μέτρ του Χόλιγουντ Μάικλ Μπέι που τώρα δίνει “τρισδιάστατη” υπόσταση στις κινηματογραφικές τεχνικές του στο επερχόμενο τρίτο ρομποτικό έπος που θα είναι μια ταινία δράσης αλλά και χαρακτήρων! Ο σκηνοθέτης δίνει ακόμη πολλές ζουμερές λεπτομέρειες, όπως ότι η επονομαζόμενη «κούρσα του διαστήματος» των 60s μεταξύ των δύο ψυχροπολεμικών υπερδυνάμεων ήταν παρακινημένη από τα ρομπότ και εξυπηρετούσε ουσιαστικά δικά τους σχέδια. Ακόμη ο Sam Witwicky προβληματίζεται για το τι θα κάνει στη ζωή του και πώς θα διαχειριστεί την σχέση του με τον Optimus Prime και πώς θα καταφέρει ν’ αντιμετωπίσει τον «κακό» της ταινίας, τον Shockwave.
για περισσότερες πληροφορίες, και πού θα δείτε την ταινία, πατήστε εδώ
ΘΕΑΤΡΟ
ΚΑΤΣΑΡΙΔΑ
Η πρώτη φορά που είδαμε την “κατσαρίδα” ήταν κάπου το 2005. Μετά από περίπου 600 παραστάσεις και 6 χρόνια αργότερα, αυτό, το συνήθως αποκρουστικό έντομο, δεν έχει πάψει να μας συγκινεί, να μας διασκεδάζει και να μας εκπλήσσει με τις τόσες ομοιότητες που έχει η ψυχοσύνθεσή του με τη δική μας. Ένα εξωφρενικό ντανταϊστικό μιούζικαλ που πρέπει σίγουρα να έχετε δει!
Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ
FESTIVAL
3ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΡΟΜΟΥ
Το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου είναι γεγονός και θα πραγματοποιηθεί για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στην Αθήνα, από την Πέμπτη 30 Ιουνίου έως τη Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011.
Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
2ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΩΒΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ
To 2o Φεστιβάλ Βωβού Κινηματογράφου του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης είναι γεγονός, σε συνεργασία με το STUDIO-Παράλληλο Κύκλωμα, και τον Πρόεδρό του Χρήστο Παπαδημητρίου ο οποίος προσφέρει τις ταινίες από το αρχείο του. Οι ταινίες επιλέχθηκαν με μεγάλη προσοχή από τον Μιχάλη Κακογιάννη με γνώμονα την αδιαμφισβήτητη αισθητική – καλλιτεχνική τους αξία αλλά και την όσο το δυνατό καλή κατάσταση του ίδιου του υλικού, που θα προβληθεί. Έτσι, μας προσκαλεί σε μία γιορτή όπου θα προβληθούν 16 φιλμ, γυρισμένα από το 1917 έως το 1929, με ζωντανή μουσική συνοδεία από Έλληνες καλλιτέχνες ή την πρωτότυπη μουσική τους, με ελληνικούς, αγγλικούς υπότιτλους ή γαλλικούς υπότιτλους. Σήμερα προβάλλεται η ταινία The Manxman του Alfred Hitchcock.
Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ
ΤΕΧΝΗ
ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ
Με σκηνικό του τις αρχές του καταιγιστικού 20ου αιώνα, το τελευταίο θεατρικό αριστούργημα του Άντον Τσέχοφ, ο Βυσσινόκηπος, αποτυπώνει μια στιγμή οδυνηρών αλλαγών στην ιστορία της Ρωσίας, καθώς η χώρα βαδίζει μοιραία προς το 1917 και ο παλιός κόσμος παραπαίει στο χείλος μεγάλων ανατροπών.
Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ
0 ΣΧΟΛΙΑ