Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Έκαψαν ζωντανή 19χρονη επειδή κατήγγειλε σεξουαλική παρενόχληση!

Απίστευτη κτηνωδία!

24 Οκτωβρίου 2019 11:34
Έκαψαν ζωντανή 19χρονη επειδή κατήγγειλε σεξουαλική παρενόχληση!

Σε θάνατο καταδικάστηκαν 16 άτομα στο Μπαγκλαντές για τον φρικτή δολοφονία της 19χρονης Νουσράτ Τζαχάν Ραφί την οποία έκαψαν ζωντανή επειδή κατήγγειλε πως υπέστη σεξουαλική παρενόχληση από τον διευθυντή του σχολείου στο οποίο φοιτούσε.

Ποινή κάθειρξης 14 ετών και 6 μηνών στον φλαουτίστα της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών που παρενοχλούσε μαθήτριες του!

Η δολοφονία της 19χρονης, τον περασμένο Απρίλιο, συγκλόνισε την κοινή γνώμη στη χώρα της νότιας Ασίας και πυροδότησε διαδηλώσεις. Οι 16 κατηγορούμενοι, ανάμεσά τους ο εκπαιδευτικός και τρεις συμμαθήτριες της Νουσράτ, προσήχθησαν τον Ιούνιο ενώπιον ειδικού δικαστηρίου στην περιφέρεια Φένι (νοτιοανατολικά).

«Η ετυμηγορία αποδεικνύει ότι κανένας φόνος δεν μένει ατιμώρητος στο Μπαγκλαντές. Έχουμε κράτος δικαίου», είπε ο εισαγγελέας Χάφεζ Άχμεντ σε δημοσιογράφους, αφού απαγγέλθηκε η ποινή στην κατάμεστη δικαστική αίθουσα όπου διεξήχθη η ακροαματική διαδικασία, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Κατά τις αρχές, η νεαρή παρασύρθηκε να πάει στη στέγη του σχολείου όπου φοιτούσε στο Σοναγκάζι, στο νοτιοανατολικό Μπαγκλαντές, όπου μεγάλωσε. Οι δράστες απαίτησαν να αποσύρει τη μήνυση για σεξουαλική παρενόχληση που είχε υποβάλει στην αστυνομία εναντίον του διευθυντή του ιδρύματος. Όταν εκείνη αρνήθηκε να υπακούσει, την περιέλουσαν με βενζίνη και την έκαναν παρανάλωμα του πυρός με τη Νουσράτ να υποκύπτει στα τραύματά της πέντε ημέρες αργότερα, στις 10η Απριλίου.

Όλοι οι κατηγορούμενοι δήλωσαν αθώοι. Οκτώ εξ αυτών κατέθεσαν στο δικαστήριο ότι η αστυνομία τους εξανάγκασε να υπογράψουν ομολογίες· κάποιοι είπαν ότι ομολόγησαν επειδή υπέστησαν βασανιστήρια.

Τραγικό: Παρενόχληση ανήλικης σε αγώνα τένις από τον διαιτητή!

Εκπρόσωποι οργανισμών υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων παρακολουθούσαν στενά τη δίκη, με φόντο τη ραγδαία αύξηση των υποθέσεων βιασμών και σεξουαλικής παρενόχλησης στο Μπαγκλαντές. Σύμφωνα με μια οργάνωση υπεράσπισης των γυναικών στο Μπαγκλαντές, τη Mahila Parishad, μόλις το 3% των υποθέσεων βιασμών καταλήγουν σε καταδίκες.

Άνδρας κούρεψε την γυναίκα του γουλί επειδή βρήκε μια τρίχα στο φαγητό του!

Στη σύλληψη ενός 35χρονου άνδρα ο οποίος φέρεται να ξύρισε γουλί την 23χρονη σύζυγό, επειδή βρήκε μια τρίχα στο πρωινό του, προχώρησαν οι αρχές του Μπαγκλαντές!

Δείτε επίσης: «Πάγωσε» όταν δίπλα από τα παιδιά της είδε ότι φωτογράφισε ένα…

Οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν την επιχείρηση μετά από καταγγελίες συγχωριανών του 35χρονου.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας, Σαριάρ Καν, «ο 35χρονος «βρήκε μια τρίχα στο γάλα και το ρύζι που του είχε ετοιμάσει για πρωινό η σύζυγός του. Τότε εξαγριώθηκε και της επιτέθηκε. Πήρε μια λεπίδα και της ξύρισε το κεφάλι με τη βία».

Όπως εξήγησε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, ο 35χρονος αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο κάθειρξης έως και 14 έτη για την πράξη του αυτή.

Εκπρόσωποι οργανώσεων για δικαιώματα των γυναικών τονίζουν ότι το περιστατικό αυτό αποτελεί το πιο τρανό παράδειγμα για την καταπίεση που βιώνουν οι γυναίκες στο Μπαγκλαντές παρά την ύπαρξη νομοθεσίας που θεωρητικά τις προστατεύει από την κακοποίηση και τις σεξουαλικές επιθέσεις.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share