Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Τουλάχιστον 13 νεκροί μετά την κατάρρευση φράγματος σε χρυσωρυχείο!

Θρήνος!

19 Οκτωβρίου 2019 11:59
Τουλάχιστον 13 νεκροί μετά την κατάρρευση φράγματος σε χρυσωρυχείο!

Οι σφοδρές βροχοπτώσεις είχαν προκαλέσει διάβρωση του φράγματος και το νερό πλημμύρισε και παρέσυρε αρκετά προσωρινά καταλύματα στα οποία διέμεναν εργάτες του ορυχείου. Τουλάχιστον 13 άνθρωποι είναι νεκροί μετά την υποχώρηση φράγματος μέσα σε χρυσωρυχείο στην περιοχή Κρασνογιάρσκ της Σιβηρίας σήμερα το πρωί, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων.

Δείτε επίσης: Συρία: Ακόμη 14 νεκροί άμαχοι!

"Επί του παρόντος έχουμε ενημερωθεί για 13 θανάτους", ανακοίνωσε το υπουργείο. Περισσότεροι από δέκα άνθρωποι φέρονται ως αγνοούμενοι.

Κατά το ατύχημα, αρκετοί άνθρωποι τραυματίστηκαν και τουλάχιστον 14 μεταλλωρύχοι εισήχθηκαν στο νοσοκομείο, τρεις από τους οποίους με βαριά τραύματα, ανακοίνωσαν οι ερευνητές που διενεργούν ήδη ποινική έρευνα για παραβίαση των κανόνων ασφαλείας.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, το φράγμα κατέρρευσε κοντά σε χρυσωρυχείο, στον ποταμό Σέιμπα, νότια της πόλης Κρασνογιάρσκ. Η μεγάλη ορμή των υδάτων πλημμύρισε τους προσωρινούς κοιτώνες όπου ξεκουράζονταν οι ανθρακωρύχοι. "Δεν γνωρίζουμε ακόμα πόσοι άνθρωποι ήταν μέσα, ίσως κάποιοι από αυτούς εγκατέλειψαν τα κτίρια όταν αυτό συνέβη", ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων.

Οι σφοδρές βροχοπτώσεις είχαν προκαλέσει διάβρωση του φράγματος και το νερό πλημμύρισε και παρέσυρε αρκετά προσωρινά καταλύματα στα οποία διέμεναν εργάτες του ορυχείου, δήλωσες τοπικός αξιωματούχος στο πρακτορείο Interfax.

Το ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο Rossiya 24 έδειξε εικόνες με τις κατεστραμμένες εγκαταστάσεις, πλημμυρισμένες, γεμάτες νερά και λάσπη.

Ο κυβερνήτης της περιοχής Αλεξάντερ Ους δήλωσε στην τηλεόραση ότι σχεδόν 80 άνθρωποι διέμεναν σε αυτές τις προσωρινές εγκαταστάσεις που βρίσκονται νοτίως της πόλης Κρασνογιάρσκ.

Σύμφωνα με το υπουργείο, περισσότεροι από 270 άνθρωποι μετέχουν στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης.

Σοκαριστικό: Γέφυρα κατέρρευσε πάνω σε αυτοκίνητα! ( Βίντεο)

Τρομακτικό περιστατικό εκτυλίχθηκε στην Κίνα όπου εκφράζονται φόβοι για πολλούς νεκρούς από τις αρχές μετά την κατάρρευση οδογέφυρας πάνω σε δρόμο όπου κυκλοφορούσαν αυτοκίνητα!

Δείτε επίσης: Σοκ: 4χρονο αγόρι έπεσε από τον 4ο όροφο και σώθηκε επειδή σφήνωσε το κεφάλι του στα κάγκελα! (Video)

Eκφράζονται φόβοι για πολλούς νεκρούς.. Δείτε βίντεο και φωτογραφίες παρακάτω!

«Η επιχείρηση διάσωσης βρίσκεται σε εξέλιξη», ανέφερε το κινεζικό τηλεοπτικό δίκτυο σε ένα μήνυμα στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Weibo.

Οι αρχές προσπαθούν να καθορίσουν «τον αριθμό των νεκρών και των τραυματιών».

Σε βίντεο που δημοσιεύτηκαν στο διαδίκτυο από κινεζικά ΜΜΕ διακρίνεται η γέφυρα, ύψους πολλών μέτρων, να καταρρέει από μία πλευρά συνθλίβοντας τα αυτοκίνητα που βρίσκονται από κάτω.

Στις εικόνες φαίνονται επίσης δύο αυτοκίνητα που έχουν καταπλακωθεί από τα συντρίμμια με μόνα ορατά σημεία τους να είναι το καπό τους ή τα φώτα τους που διακρίνονται κάτω από τεράστιους όγκους μπετόν.
Το CCTV αναφέρει πως τουλάχιστον 3 οχήματα «έχουν συνθλιβεί», εκ των οποίων στο ένα δεν υπήρχαν επιβάτες, και προβάλλει πλάνα από τους εκσκαφείς που επιχειρούν κατά τη διάρκεια της νύχτας στο σημείο του δυστυχήματος.

Σύμφωνα με το κινεζικό τηλεοπτικό δίκτυο, είναι πιθανόν ο οδηγός ενός φορτηγού, με πολύ βαρύ φορτίο, να πήγε παράνομα από τη γέφυρα προκαλώντας την κατάρρευσή της.

Ταϊβάν: Κατέρρευσε γέφυρα - Άγνωστος ο αριθμός των θυμάτων!

Γέφυρα κατέρρευσε πάνω σε λιμάνι στο βορειοανατολικό τμήμα της Ταϊβάν σήμερα καταπλακώνοντας αλιευτικά σκάφη και υπάρχουν φόβοι πως ναυτικοί παγιδεύτηκαν, γνωστοποίησαν οι αρχές, ωστόσο ο αριθμός των θυμάτων δεν είναι σαφής ακόμη.

Δείτε επίσης: Σοκ: Άντρας απειλεί να ανατινάξει γέφυρα στο Κίεβο!

Αρκετοί τραυματίες διακομίστηκαν σε νοσοκομεία και δύτες επιχειρούν ήδη στο λιμάνι αναζητώντας ανθρώπους που υπάρχουν φόβοι πως παγιδεύτηκαν σε τουλάχιστον δύο αλιευτικά σκάφη, είπαν στελέχη της αυτοδιοίκησης της πόλης Σουάο.

«Η γέφυρα κατέρρευσε περί τις 09:30, ενώ βρισκόταν πάνω της ένα βυτιοφόρο που μετέφερε καύσιμα, με αποτέλεσμα το όχημα να πάρει φωτιά», διευκρίνισε η Σι Ι-τσουν, γραμματέας του δημάρχου. «Φοβόμαστε ότι κάποιοι αλιείς μπορεί να έχουν παγιδευτεί στα σκάφη».

Οι αρχές ζήτησαν τη βοήθεια του στρατού για την επιχείρηση διάσωσης και έστησαν ένα κέντρο συντονισμού της.

Η κατάρρευση της γέφυρας, από την οποία διέρχονται αυτοκίνητα πάνω από ένα πολυάσχολο λιμάνι, προκάλεσε ζημιές σε τρία πλεούμενα και δύο οχήματα, συμπεριλαμβανομένου του βυτιοφόρου. Τα αίτια του συμβάντος δεν είναι ακόμη γνωστά.

Αργά το βράδυ της Δευτέρας από τη βορειοανατολική Ταϊβάν πέρασε ο τυφώνας Μίταγκ, με ανέμους 162 χιλιομέτρων την ώρα. Το ακραίο καιρικό φαινόμενο άφησε πίσω του 12 τραυματίες, ενώ προκάλεσε διακοπές της ηλεκτροδότησης σε πάνω από 66.000 σπίτια καθώς και την ακύρωση 150 πτήσεων επιβατικών αεροσκαφών.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share