Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Οι νοσοκομειακοί γιατροί ζητούν τον άμεση διορισμό προσωπικού στα Επείγοντα!

Δείτε αναλυτικά!

18 Οκτωβρίου 2019 16:19
Οι νοσοκομειακοί γιατροί ζητούν τον άμεση διορισμό προσωπικού στα Επείγοντα!

Να προχωρήσει άμεσα στους 208 διορισμούς γιατρών για τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) στα δημόσια νοσοκομεία καλεί την ηγεσία του υπουργείου Υγείας το προεδρείο της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας Πειραιά (ΕΙΝΑΠ).

Δείτε επίσης: Χαμός στον Πύργο! Άνδρας κόντεψε να πνίξει νοσηλεύτρια!

Η Ένωση των νοσοκομειακών γιατρών επισημαίνει πως η περαιτέρω καθυστέρηση στους διορισμούς γιατρών όσον αφορά τις 208 θέσεις επιμελητών στα ΤΕΠ των νοσοκομείων 1ης και 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας (Αθήνα, Πειραιάς και νησιά Αιγαίου) δημιουργεί σοβαρά προβλήματα και δυσλειτουργίες.

Υπενθυμίζεται πως ο υφυπουργός Υγείας, κ. Βασίλης Κοντοζαμάνης είχε αναπέμψει το πρακτικό του Συμβουλίου που έκανε την κρίση για τους γιατρούς καθώς είχαν εντοπιστεί παρατυπίες κατά τον έλεγχο νομιμότητας. Ο κ. Κοντοζαμάνης είχε υποστηρίξει πως το Συμβούλιο θα ελέγξει τις παρατυπίες και θα τις διορθώσει.

«Αν όντως έχουν εντοπιστεί παρατυπίες στη διαδικασία που αφορούν κάποιες από αυτές τις θέσεις (παρά το γεγονός ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας εδώ και 15 σχεδόν μέρες δεν δίνει πειστικές απαντήσεις για το τι παρατυπίες εννοεί), τότε αυτές φυσικά πρέπει γρήγορα να διορθωθούν. Τα γεγονότα αυτά όμως δεν μπορούν με τίποτα να δικαιολογήσουν την απαράδεκτη κυβερνητική ενέργεια αναπομπής συλλήβδην και των 208 κρίσεων η οποία έγινε αιφνιδιαστικά και μάλιστα με ένα υπηρεσιακό έγγραφο που πιθανότατα είναι εκπρόθεσμο και που βρίθει από ισχυρισμούς ανυπόστατους και νομικά έωλους» αναφέρει η ΕΙΝΑΠ.

Δείτε επίσης: Πήγε στο νοσοκομείο επειδή πονούσαν τα γόνατά της! Οι γιατροί έπαθαν σοκ με αυτό που είδαν...

Επισημαίνει μάλιστα το μείζον πρόβλημα των ελλείψεων μόνιμου προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία που απαιτεί επιτάχυνση της διαδικασίας στελέχωσης καθώς και το γεγονός ότι οι 208 ειδικευμένοι γιατροί που επιλέχθηκαν για να διοριστούν βρίσκονται αίφνης μετέωροι. «Κάποιοι μάλιστα παραιτήθηκαν από θέσεις στις οποίες υπηρετούσαν στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό προκειμένου να λάβουν μέρος σε αυτές τις κρίσεις και κανείς δε δικαιούται να παίζει με το μέλλον τους και με το μέλλον των οικογενειών τους» τονίζει η ΕΙΝΑΠ και ζητεί από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να προχωρήσει στους διορισμούς.

ΑΣΕΠ: 145 θέσεις εργασίας σε νοσοκομεία!

Όλες τις τελευταίες προκηρύξεις του δημοσίου για θέσεις εργασίας σε νοσοκομεία μέσω ΑΣΕΠ μπορείτε να διαβάσετε πιο κάτω, προσλήψεις που αφορούν σε Συμβάσεις Ορισμένου Χρόνου. Οι ειδικότητες ποικίλλουν. Αν αναζητάς εργασία στο δημόσιο και ειδικά σε νοσοκομείο, δες τις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ!

Δείτε και αυτό: Προκήρυξη ΑΣΕΠ: Προσλήψεις στην ΕΛ.ΑΣ

Σε κάθε ενότητα θα βρείτε ενεργά links με τα απαιτούμενα προσόντα, τα απαραίτητα δικαιολογητικά και τις προθεσμίες των αιτήσεων.

--112 άτομα με σύμβαση ορισμένου χρόνου στο Γενικό Νοσοκομείο Πειραιά «Τζάνειο»

Το Γενικό Νοσοκομείο Πειραιά "ΤΖΑΝΕΙΟ" ανακοινώνει την πρόσληψη 112 ατόμων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου.

Περίοδος Υποβολής Αιτήσεων: 18/10/2019-29/10/2019

--14 άτομα με σύμβαση ορισμένου χρόνου στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου

Το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου ανακοινώνει την πρόσληψη 14 ατόμων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου.

Καταληκτική ημερομηνία: Παρασκευή, Οκτώβριος 18, 2019

--9 άτομα με σύμβαση ορισμένου χρόνου στο Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας

Το Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας ανακοινώνει την πρόσληψη 9 ατόμων ΥΕ Προσωπικό Καθαριότητας με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου.

Καταληκτική ημερομηνία: Παρασκευή, Οκτώβριος 18, 2019

--10 άτομα με σύμβαση ορισμένου χρόνου στο Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς

Το Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς για τις ανάγκες εστίασης, ανακοινώνει την πρόσληψη 10 ατόμων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας 12 μηνών.

Καταληκτική ημερομηνία: Παρασκευή, Οκτώβριος 18, 2019

ΟΑΕΔ: Έρχονται νέα προγράμματα για 10.580 θέσεις εργασίας!

Τέσσερις δράσεις και προγράμματα, κυρίως κατάρτισης, πιστοποίησης και πρακτικής, που συνολικά θα απευθύνονται σε 10.580 ανέργους αναμένεται να τεθούν σε τροχιά το επόµενο διάστηµα. Στη βεντάλια των δράσεων που ανοίγει ανήκουν προγράμματα κατάρτισης που στοχεύουν σε κλάδους αιχµής, όπως οι Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνίας, η εφοδιαστική αλυσίδα και το εξαγωγικό εµπόριο.

Ειδικά για την ανάπτυξη λογισµικού και τις ειδικότητες της πληροφορικής αναµένονται τρεις δράσεις που... κυκλώνουν όλες τις ηλικίες (25- 45 ετών) και τα επίπεδα εµπειρίας και προσόντων. Αναλυτικά, μέχρι τις εθνικές εκλογές, αναμένονται:

  1. Δράσεις κατάρτισης, πρακτικής και πιστοποίησης σε Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνίας (ΤΠΕ) νέων πτυχιούχων θετικής, τεχνολογικής, οικονοµικής κατεύθυνσης, Α κύκλος. Το πρόγραµµα απευθύνεται σε 3.000 νέους ανέργους ηλικίας 25-29 ετών µε έµφαση σε ειδικότητες που σχετίζονται µε την ανάπτυξη λογισµικού. Η δράση έχει στόχο τη στήριξη άνεργων αποφοίτων θετικής, τεχνολογικής και οικονοµικής κατεύθυνσης για την αναβάθµιση και τον µετασχηµατισµό του παραγωγικού µοντέλου. Σύµφωνα µε το πρόγραµµα, προβλέπεται η παροχή υπηρεσιών επαγγελµατικής συµβουλευτικής και η παροχή υπηρεσιών συνεχιζόµενης επαγγελµατικής κατάρτισης σε ειδικότητα του κλάδου Τεχνολογιών, Πληροφορικής και Επικοινωνιών. Ακόµη προβλέπεται η απόκτηση εργασιακής εµπειρίας διάρκειας 200 ωρών. Στο τέλος της δράσης παρέχεται πιστοποίηση των γνώσεων και των δεξιοτήτων που θα αποκτηθούν.
  2. Δράσεις κατάρτισης, πρακτικής, πιστοποίησης σε Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνίας (ΤΠΕ) νέων πτυχιούχων θετικής, τεχνολογικής, οικονοµικής κατεύθυνσης, Β κύκλος. Το πρόγραµµα απευθύνεται σε 2.000 ωφελούµενους, νέους ανέργους ηλικίας 30-45 ετών µε έµφαση σε ειδικότητες που σχετίζονται µε την ανάπτυξη λογισµικού. Πρόκειται στην ουσία για ένα δεύτερο «παράρτηµα» του προγράµµατος που απευθύνεται σε ηλικίες 25-29 ετών, το οποίο θα καλύπτει και µεγαλύτερους απόφοιτους πτυχιούχους. Η δράση αφορά στην κατάρτιση άνεργων αποφοίτων σχετικών αντικειµένων σε Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνίας (ΤΠΕ) µε έµφαση σε ειδικότητες που σχετίζονται µε την ανάπτυξη λογισµικού. Προβλέπεται η παροχή υπηρεσιών επαγγελµατικής συµβουλευτικής και η παροχή υπηρεσιών συνεχιζόµενης επαγγελµατικής κατάρτισης σε ειδικότητα του κλάδου Τεχνολογιών, Πληροφορικής και Επικοινωνιών. Ακόµη προβλέπεται η απόκτηση εργασιακής εµπειρίας διάρκειας 200 ωρών. Στο τέλος της δράσης παρέχεται πιστοποίηση των γνώσεων και των δεξιοτήτων που θα αποκτηθούν.
  3. Δράσεις κατάρτισης, πρακτικής, πιστοποίησης σε Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνίας (ΤΠΕ) νέων πτυχιούχων θετικής, τεχνολογικής, οικονοµικής κατεύθυνσης Γ κύκλος. Το πρόγραµµα απευθύνεται σε 1.580 ωφελούµενους, νέους ανέργους ηλικίας 25-29 ετών µε εµπειρία και υψηλά προσόντα στον κλάδο. Η δράση αφορά στην κατάρτιση άνεργων αποφοίτων σχετικών αντικειµένων σε Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνίας (ΤΠΕ) µε έµφαση σε ειδικότητες που σχετίζονται µε την ανάπτυξη λογισµικού. Ο Γ κύκλος της κατάρτισης ΤΠΕ είναι εξειδικευµένος και αφορά σε ανέργους που διαθέτουν εµπειρία και υψηλά προσόντα στον κλάδο της πληροφορικής. Πρόκειται για ένα πρόγραµµα «βαριάς» κατάρτισης για επαγγελµατίες του κλάδου, οι οποίοι δεν ξεκινούν από το µηδέν αλλά χρειάζονται «έξτρα» εφόδια, πιο εξειδικευµένα για να ανταπεξέλθουν στην αγορά εργασίας.
  4. Ολοκληρωµένη παρέµβαση στον κλάδο των Logistics. Το πρόγραµµα περιλαµβάνει θεωρητική κατάρτιση, πιστοποίηση και πρακτική άσκηση στον κλάδο της εφοδιαστικής αλυσίδας - Logistics και του εξαγωγικού εµπορίου. Θα απευθύνεται σε 4.000 ωφελούµενους. Στόχος είναι να καλυφθούν άνεργοι που έχουν ήδη εργαστεί στον κλάδο και έχουν κάποια εµπειρία αλλά και όσοι κάνουν τα πρώτα τους βήµατα στα επαγγέλµατα που ανήκουν στον εν λόγω κλάδο. Σε πρώτη φάση αναμένεται να αναζητηθεί ο ανάδοχος που θα τρέξει το πρόγραμμα.
 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share