Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Τραγωδία στη Γαλλία: 1 νεκρός και 5 τραυματίες σε αγώνα ράλι!

Βίντεο Σοκ!

14 Οκτωβρίου 2019 08:06
Τραγωδία στη Γαλλία: 1 νεκρός και 5 τραυματίες σε αγώνα ράλι!

Ένας 19χρονος νεκρός και πέντε σοβαρά τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός από το δυστύχημα που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια του αγώνα Rallye des Cardabelles στη νότια Γαλλία όταν ένα από τα αγωνιστικά βγήκε εκτός δρόμου και έπεσε πάνω σε θεατές.

Δείτε επίσης: Άτομο έχει ταμπουρωθεί σε σπίτι και πυροβολεί περαστικούς! (Video)

Στο βίντεο που κατέγραψε αυτόπτης μάρτυρας φαίνεται το αυτοκίνητο να βγαίνει από έναν χωματόδρομο, να κάνει ένα άλμα και να πέφτει ανεξέλεγκτα πάνω στους θεατές.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 19χρονος έχασε τη ζωή του ακαριαία ενώ ένας από τους τραυματίες, ηλικίας 17 ετών, χρειάστηκε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο με ελικόπτερο.

Άλλοι τρεις από τους τραυματίες είναι ηλικίας 21, 31 και 58 ετών ενώ ανάμεσα τους βρίσκεται και ο οδηγός του οχήματος, ο 47χρονος Ζαν-Τσαρλς Μπομπελίκ.

Σημειώνεται, πάντως, ότι όλα τα θύματα του δυστυχήματος βρίσκονταν σε σημείο στο οποίο απαγορευόταν να βρίσκονται θεατές.

Μετά το δυστύχημα ο αγώνας διεκόπη με τους διοργανωτές να εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους στους συγγενείς των θυμάτων.

Συναγερμός στη Γαλλία: Επίθεση με μαχαίρι σε σταθμό τρένου!

Eνας νεκρός και έξι τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός από την επίθεση με μαχαίρι που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό στο Villeurbanne, στη Γαλλία.


Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από τα διεθνή ΜΜΕ η αστυνομία έχει συλλάβει έναν άνδρα ως δράστη της επίθεσης. Σοκαριστική υπόθεση στη Γαλλία: Παιδόφιλος χειρουργός είχε κακοποιήσει πάνω από 250 παιδιά!

Ωστόσο, περισσότερες πληροφορίες δεν έχουν γίνει γνωστές μέχρι στιγμής.

Χάος: Εννιά τραυματίες σε γιορτή με πυροτεχνήματα! (Video)

Χάος προκλήθηκε στην Γαλλία όταν τραυματίστηκαν εννέα άνθρωποι σε γιορτή από πυροτεχνήματα!

Βίντεο από το σημείο αποτυπώνουν τη στιγμή που ένα από τα πυροτεχνήματα δεν έσκασε σωστά, με αποτέλεσμα να πέσει προς την πλευρά των θεατών. Από τους εννέα τραυματίες, οι τρεις νοσηλεύονται με εγκαύματα.

Οι γαλλικές αρχές διεξάγουν έρευνες για το περιστατικό. Θανατηφόρο τροχαίο με μια νεκρή και τρεις τραυματίες!

Το περιστατικό έγινε σε παραλία του Κολιούρ, που γινόταν γιορτές για τον Σαιν Βινσέντ. Ωστόσο η εορταστική ατμόσφαιρα διαλύθηκε σήμερα.

Ένα άλλο βίντεο, από το παράθυρο κοντινού κτιρίου, δείχνει ένα από τα πυροτεχνήματα να εκρήγνυνται πρόωρα.

Αδιανόητο: Ο πρόεδρος του Μουσείου Ειρήνης είχε σπίτι του 7 τόνους πυρομαχικά!

Αδιανόητο αυτό που συνέβη στην Γαλλία και πόσο περίεργοι είναι οι άνθρωποι! Ο πρόεδρος του Μουσείου Ειρήνης είχε σπίτι του 7 τόνους πυρομαχικά! Το οπλοστάσιο περιείχε πολεμοφόδια, οβίδες, χειροβομβίδες, ενώ μερικά ήταν ενεργά.

"Πολλά ήταν επικίνδυνα. Και για τον λόγο αυτό, τα παρακείμενα σπίτια εκκενώθηκαν για κάποιο χρονικό διάστημα, ώστε να εξασφαλίσουμε πως όλα θα γίνουν χωρίς απρόοπτα", δήλωσε καλά ενημερωμένη πηγή. Αδιανόητο: Χιλιάδες μέλισσες επιτέθηκαν σε 70χρονο!

Θα χρειαστούν "δέκα ημέρες" στους πυροτεχνουργούς της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας της Τουλούζης για να περισυλλέξουν τα όπλα και στη συνέχεια να τα εξουδετερώσουν μέσα σε ένα λατομείο.

Τα εκρηκτικά βρέθηκαν το σπίτι του Κλοντ Μπουρντέλ, στο ήσυχο χωριό Μπουασεζόν της Ταρν, με τον θάνατό του, τον περασμένο Νοέμβριο. Αυτος ο πρώην γιατρός ήταν επίσης πρόεδρος και ιδρυτής του μουσείου "Le Militarial", "μουσείου μνήμης για την ειρήνη", που βρίσκεται στην ίδια κοινότητα των λιγότερων από 500 κατοίκων, κοντά στο Καστρ.

Το μουσείο είναι αφιερωμένο στις συγκρούσεις του 20ού αιώνα (Α΄και Β΄Παγκόσμιος Πόλεμος, πόλεμος της Αλγερίας). Ο Μπουρντέλ ήταν λάτρης της ιστορίας του Α΄και του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου και συλλέκτης. Εργαζόταν για τη διατήρηση της συλλογικής Γαλλικής Μνήμης, του οργανισμού αυτού που τιμά τους αφανείς και διάσημους πεσόντες για τη Γαλλία και τις αξίες της και εστιάζει στη μετάδοση του μηνύματος για την αναγκαιότητα της μνήμης στις νέες γενιές. Ήταν πρόεδρος του οργανισμού στην Ταρν. Οι κληρονόμοι του ανακάλυψαν το εντυπωσιακό οπλοστάσιο.

Πυρκαγιές στη νότια Γαλλία: 1000 πυροσβέστες στη μάχη με τις φλόγες! (Video)

Περισσότεροι από 500 πυροσβέστες δίνουν σήμερα μάχη για να θέσουν υπό έλεγχο μια πυρκαγιά που μαίνεται από την Τετάρτη στο Οντ, στη νότια Γαλλία, την ώρα που μια άλλη φωτιά, στο γειτονικό διαμέρισμα Ερό, κατάφεραν να την οριοθετήσουν. Πυροσβεστική για τη φωτιά στην Εύβοια: Υπάρχουν σαφείς ενδείξεις εμπρησμού!

Στο Οντ, η πυρκαγιά εξαπλώνεται «σε πολύ, πολύ αργούς ρυθμούς», σύμφωνα με τους πυροσβέστες, με την περιφέρεια να εκφράζει «συγκρατημένα αισιοδοξία» για την εξέλιξή της.

«Η πυρκαγιά δεν έχει τεθεί πλήρως υπό έλεγχο, επιχειρούμε να σταθεροποιήσουμε την κατάσταση». Δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές, εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο η διευθύντρια του γραφείου της περιφέρειας του Οντ, Αν Λαϊμπούρν.

«Εάν καταφέρουμε να διατηρήσουμε τις ίδιες συνθήκες, μπορούμε να ελπίζουμε ότι θα κατασβήσουμε την πυρκαγιά μέσα στη νύχτα» εξήγησε, από την πλευρά του, στο Γαλλικό Πρακτορείο ο πύραρχος Ερίκ Φελτέν.

Σήμερα το πρωί, ο πύραρχος είχε επιβεβαιώσει ότι η κατάσταση ήταν «πολύ ασταθής» κάνοντας λόγο για έναν «αγώνα ενάντια στον χρόνο», πριν από την άνοδο της θερμοκρασίας και την ενίσχυση των ανέμων.

Όμως, οι 500 πυροσβέστες που είχαν κινητοποιηθεί, με τη συνδρομή ενός πυροσβεστικού αεροσκάφους Dash και τεσσάρων Canadair, βοηθήθηκαν από μια «μικρή μπόρα» που έπληξε την περιοχή.

Η μάχη με τις φλόγες είναι περίπλοκη λόγω της φύσης του εδάφους, που είναι δύσβατο και γεμάτο από πεύκα και χαμηλή βλάστηση. Επιπλέον, επικρατεί ξηρασία, έπειτα από τους καύσωνες που έπληξαν τη χώρα το περασμένο διάστημα.

Οι αρχές ξεκίνησαν έρευνα για να καθορίσουν την αιτία της πυρκαγιάς που ξέσπασε την Τετάρτη γύρω στις 16.00 τοπική ώρα, σε απόσταση περίπου 15 χλμ από το Καρκασόν.

Η πυρκαγιά μετέτρεψε σε στάχτη «7000 έως 10.000 στρέμματα» γης, σύμφωνα με την Αν Λαϊμπούρν, ωστόσο δεν έκαψε κανένα σπίτι και δεν υπάρχουν τραυματίες.

Τη χθεσινή νύχτα αναπτύχθηκαν πυροσβεστικές δυνάμεις στην περιοχή για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο εξάπλωσης της φωτιάς προς δύο χωριά της περιοχής.

Μια άλλη πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στο Ερό, «τέθηκε υπό έλεγχο» σήμερα, αφού έκαψε 2500 στρέμματα πευκοδάσους.

Όμως, οι δυνάμεις παραμένουν σε επιφυλακή στο σημείο, καθώς αναμένεται ενίσχυση των ανέμων.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετείχαν 450 πυροσβέστες, έγινε γνωστός από τον υποπύραρχο Ζερόμ Μποναφού.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share