Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Συρία: Χτυπήθηκε κομβόι με δημοσιογράφους! Τουλάχιστον 26 άμαχοι νεκροί! (Video)

Νέα τουρκική εισβολή!

13 Οκτωβρίου 2019 20:18
Συρία: Χτυπήθηκε κομβόι με δημοσιογράφους! Τουλάχιστον 26 άμαχοι νεκροί! (Video)

Χτυπήθηκε κομβόι με δημοσιογράφους στην Συρία μετά από τουρκική εισβολή! Τουρκία: Συνελήφθη δημοσιογράφος επειδή ήταν αρνητικός με την είσοδο στη Συρία!

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Η επίθεση πραγματοποιήθηκε στην περιοχή Ρας αλ-Άιν της τουρκοσυριακής μεθορίου και σκοτώθηκαν δέκα άτομα.

«Οι συνάδέλφοί μας είναι νεκροί»

«Βρισκόμασταν στην φάλαγγα κούρδων αμάχων που στόχευσαν οι τουρκικές δυνάμεις και οι σύμμαχοί τους στο Ρας αλ-Άιν. Η ομάδα μας είναι καλά, αλλά συνάδελφοί μας είναι νεκροί», έγραψε στον λογαριασμό της στο Twitter η Στεφανί Περές, δημοσιογράφος της France Télévisions χωρίς να δώσει περισσότερα στοιχεία.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έκανε λόγο για έναν νεκρό δημοσιογράφο, χωρίς να είναι σε θέση να δώσει στοιχεία για την ταυτότητα ή την εθνικότητά του. Μάλιστα ένας δημοσιογράφος που έκανε εκείνη τη στιγμή live μετάδοση, κατέγραψε και την στιγμή που βόμβα χτυπά το σημείο, σκορπίζοντας τον θάνατο.

Δείτε τα βίντεο που ανέβηκαν στο Twitter:

Ερντογάν: "Θα πολεμήσουμε μέχρι τέλους και θα συνεχιστούν οι επιχειρήσεις εντός της Συρίας"!

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι "Θα πολεμήσουμε μέχρι τέλους και θα συνεχιστούν οι επιχειρήσεις εντός της Συρίας"!

«Η συνολική περιοχή που έχουμε απελευθερώσει, ο τουρκικός στρατός και ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός έφτασε τα 109 τ.χλμ.» είπε ο Ερντογάν. Συρία: Αυξάνονται ανησυχητικά οι νεκροί!

Σύμφωνα με τον απολογισμό που παρουσίασε ο Τούρκος πρόεδρος έχουν σκοτωθεί 440 «τρομοκράτες» όπως αποκαλεί τους μαχητές του PKK/YPG, 26 έχουν τραυματιστεί και έχουν συλληφθεί 24. Επίσης σκοτώθηκαν 18 Τούρκοι πολίτες από επιθέσεις του PKK και έχουν τραυματιστεί 147.

Σύμφωνα πάντα με τον Ερντογάν έχουν χάσει τη ζωή τους 2 Τούρκοι στρατιώτες και 16 μέλη του Συριακού Εθνικού Στρατού που υποστηρίζονται από την Αγκυρα.

Μεταξύ άλλων ο Τούρκος πρόεδρος διεμήνυσε: «Θα πολεμήσουμε μέχρι τέλους. Το ζήτημα αυτό είναι ζήτημα επιβίωσης της Τουρκίας!».

Οπως υποστήριξε «η επιχείρησή μας δεν έχει στόχο τους Κούρδους. Τη μεγαλύτερη υποστήριξη την λαμβάνουμε από τους Κούρδους της Συρίας» και σημείωσε: «Δεν επιτρέπουμε, ούτε θα επιτρέψουμε ένα κράτος τρομοκρατίας στα βόρεια της Συρίας».

Ο Τούρκος πρόεδρος έσπευσε επίσης να πει πως «αντιμετωπίζουμε όσους απειλούν τη χώρα μας με κυρώσεις. Έκαναν λάθος όσοι νόμισαν ότι θα κάνουν την Τουρκία να λοξοδρομήσει από τους στόχους της».

Μάλιστα υπογράμμισε ότι οι ΗΠΑ έχουν προμηθεύσει τους Κούρδους της Συρίας (YPG) με 30.000 φορτηγά με όπλα και πολεμικό εξοπλισμό, τα οποία χρησιμοποιούνται κατά της Τουρκίας.

Ερντογάν: Περίεργη η στάση της Γερμανίας -Μήπως η Μέρκελ στηρίζει τρομοκράτες;

«Μας έχουν προτείνει πολλοί να μεσολαβήσουν μεταξύ ημών και της τρομοκρατικής οργάνωσης. Πρωθυπουργοί, πρόεδροι χωρών… Δεν μπορούν να καταλάβουν» είπε, ενώ χαρακτήρισε ως περίεργη την στάση της Γερμανίας απέναντι στην επιχείρηση στη Συρία. Εφτασε μάλιστα στο σημείο να αναρωτηθεί αν η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, υποστηρίζει τους «τρομοκράτες«. «Εμείς δεν είμαστε σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ; Μήπως πήρατε στο ΝΑΤΟ την τρομοκρατική οργάνωση και δεν το ξέρω;», της είπα. «Εσείς τους καλείτε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Και μετά μας λένε nein, nein. Πότε είδατε κάποιον να κάθεται στο τραπέζι με ένα κράτος-τρομοκράτη στο ίδιο τραπέζι;». «Η Τουρκία είναι η μόνη χώρα που έχει πολεμήσει τους τζιχαντιστές», υποστήριξε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Την ίδια ώρα, το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας δήλωσε ότι οι στρατιωτικές δυνάμεις υπό τουρκική ηγεσία έχουν τον έλεγχο του (βασικού) αυτοκινητοδρόμου Μ4, σε βάθος 30-35 χιλιομέτρων στο εσωτερικό της συριακής επικράτειας.

Η διείσδυση των παραστρατιωτικών δυνάμεων που υποστηρίζονται από την Τουρκία γίνεται στο πλαίσιο της επιθετικής πολεμικής επιχείρησης κατά των Κούρδων, σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας.

Το ίδιο υπουργείο προχώρησε σε ανάρτηση για τον βασικό αυτοκινητόδρομο στο Twitter, ενώ πρόκειται για την κεντρική οδική αρτηρία που είναι παράλληλη κατά μήκος με τα τουρκικά σύνορα στα βόρεια της Συρίας.

Σύμφωνα πάντως με τα ΜΜΕ των Κούρδων δεκάδες Τούρκοι στρατιωτικοί- 75 τον αριθμό- φέρονται να σκοτώθηκαν στις μάχες με τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) στην πόλη Ρας αλ Άιν της Συρίας. Στην ίδια επίθεση των SDF τραυματίστηκαν, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Firat, άλλοι 19 Tούρκοι στρατιωτικοί, ενώ καταστράφηκαν και επτά τουρκικά άρματα μάχης.

Πορεία Κούρδων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για την εισβολή της Τουρκίας στη Συρία!

Πορεία διαμαρτυρίας για την τουρκική επίθεση στην Συρία πραγματοποιούν στο κέντρο της Αθήνας, Κούρδοι κρατώντας πανό και φωτογραφίες του Οτσαλάν και των νεκρών συμπατριωτών τους. Νωρίτερα, σε πορεία στην Θεσσαλονίκη, οι Κούρδοι έκαψαν και μία τουρκική σημαία.

Δείτε επίσης: Συρία: Αυξάνονται ανησυχητικά οι νεκροί!

Οι περίπου 1.000 Κούρδοι κάτοικοι της Αθήνας, θέλουν να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους συμπατριώτες τους της Βορειοανατολικής Συρίας που πλήττονται από τις τουρκικές δυνάμεις.


Κρατώντας πανό με την εικόνα του Οτσαλάν, πάνω από 1.000 Κούρδοι διαμαρτύρονται για τις τουρκικές επιθέσεις στην Συρία
Κρατώντας πανό, τεράστιες σημαίες, φωτογραφία του Οτσαλάν αλλά και του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με το σλόγκαν «Τουρκικό κράτος είσαι δολοφόνος! Φύγε από την Ροζάβα», οι Κούρδοι διαμαρτύρονται για τις επιθέσεις, που έχουν στοιχίσει την ζωή σε πάνω από 228 «τρομοκράτες» .

«Τουρκία είσαι δολοφόνος» γράφει πανό διαδηλώτριας
Στην Θεσσαλονίκη έκαψαν τουρκική σημαία
Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε νωρίτερα και στην Θεσσαλονίκη, με τους Κούρδους διαδηλωτές να καίνε μια τουρκική σημαία.

Σύμφωνα με το Thestival, η πορεία κινήθηκε σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, με κεντρικό σύνθημα «Ο Ερντογάν είναι τρομοκράτης». Φτάνοντας στην Καμάρα, έκαψαν μια σημαία της Τουρκίας ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις τουρκικές εισβολές.

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) που τελούν υπό την διοίκηση των Κούρδων, 45 μαχητές τους έχουν χάσει ήδη της ζωή τους από τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Συρία, την ώρα που ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τονίζει πως δεν πρόκειται να σταματήσει την επιχείρηση «Πηγή Ειρήνης», παρά τις απειλές.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share