Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Τουρκία: Συνελήφθη δημοσιογράφος επειδή ήταν αρνητικός με την είσοδο στη Συρία!

Τι συνέβη;

10 Οκτωβρίου 2019 12:36
Τουρκία: Συνελήφθη δημοσιογράφος επειδή ήταν αρνητικός με την είσοδο στη Συρία!

Ο υπεύθυνος του ιστότοπου μιας αντιπολιτευόμενης τουρκικής εφημερίδας συνελήφθη σήμερα από την αστυνομία, όπως έγινε γνωστό την ώρα που οι αρχές της Τουρκίας έχουν ξεκινήσει εκστρατεία εναντίον όσων εκφράζονται στο Διαδίκτυο εναντίον της επιχείρησης του στρατού της χώρας στη Συρία.

Δείτε επίσης: Οι πρώτες μάχες στο έδαφος μεταξύ Τουρκίας και Συρίας! Έφτασαν 11 οι νεκροί!

«Ο υπεύθυνος του ιστότοπού μας Χακάν Ντεμίρ τέθηκε υπό κράτηση αφού συνελήφθη στο σπίτι του νωρίτερα σήμερα», ανέφερε η εφημερίδα Birgun σε ανακοίνωσή της.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι «πιστεύουμε πως η σύλληψή του συνδέεται με τις πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν στον ιστότοπό μας».

Η Birgun δεν διευκρίνισε ποια άρθρα της ενδέχεται να προκάλεσαν την αντίδραση των τουρκικών αρχών, όμως η εφημερίδα δέχθηκε σφοδρές επικρίσεις χθες Τετάρτη αφού δημοσίευσε πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες άμαχοι σκοτώθηκαν από τα τουρκικά πλήγματα στη Συρία, κάτι που διαψεύδει η Άγκυρα.

Η Birgun είναι μία μικρή, αριστερή εφημερίδα της αντιπολίτευσης η οποία βρίσκεται συχνά στο στόχαστρο των αρχών της Τουρκίας.

Η σύλληψη του δημοσιογράφου αυτού πραγματοποιήθηκε μετά τη χθεσινή ανακοίνωση της τουρκικής αστυνομίας, σύμφωνα με την οποία έχουν ξεκινήσει έρευνες εναντίον 78 χρηστών του Διαδικτύου οι οποίοι φέρονται να διέσπειραν «προπαγάνδα» στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης εναντίον της στρατιωτικής επιχείρησης που διεξάγει η Τουρκία στη βορειοανατολική Συρία.

«Έχουν ξεκινήσει νομικές διαδικασίες εναντίον 78 ατόμων που διέσπειραν τρομοκρατική προπαγάνδα», επεσήμανε η τουρκική αστυνομία σε ανακοίνωσή της.

Στη διάρκεια της προηγούμενης επιχείρησης της Τουρκίας εναντίον της κουρδικής πολιτοφυλακής Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) στη Συρία οι αρχές είχαν συλλάβει πολλές εκατοντάδες ανθρώπους τους οποίους κατηγορούσαν ότι διέσπειραν «τρομοκρατική προπαγάνδα» στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

Συρία: Τραυματίες και νεκροί, ανάμεσα τους και άμαχοι! 180 στόχοι επλήγησαν από την Τουρκία μέσα σε 24 ώρες!

Δυστυχώς τραγικός είναι ο απολογισμός μετά την εισβολή της Τουρκίας στην Συρία αφού υπάρχουν νεκροί και πολλοί τραυματίες ανάμεσα τους και άμαχοι! Μέσα σε 24 ώρες 181 οι στόχοι που επλήγησαν σύμφωνα με τους Τούρκους! «Οι κομάντος μας συνεχίζουν να προελαύνουν ανατολικά του Ευφράτη» λέει το υπ. Άμυνας της Τουρκίας!

Η Τουρκία έχει πραγματοποιήσει μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες, πάνω από 180 επιθέσεις κατά Κουρδικών στόχων, όπως λέει το υπουργείο Αμυνας της χώρας, ωστόσο έρχονται εικόνες από γειτονιές αμάχων όπου επλήγησαν από τους βομβαρδισμούς τους. Σπίτια έχουν καταστραφεί και μάλιστα 8 άμαχοι έχουν σκοτωθεί, ενώ δεν έχει γίνει γνωστός προς το παρόν, ο αριθμός των τραυματιών.

Αυτό που αναφέρουν τα ξένα ΜΜΕ, είναι πως οι βομβαρδισμοί έχουν πλήξει ακόμη και τις χριστιανικές κοινότητες, όπου υπάρχουν τουλάχιστον δύο τραυματίες, σύμφωνα με το North Press Agency. Βίντεο κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, με αμάχους να μεταφέρονται τραυματισμένοι στα νοσοκομεία, ενώ κάνουν λόγο για προσπάθεια «αφανισμού των Κούρδων από πλευράς Τουρκίας».

Σύμφωνα με τον απολογισμό στη διάρκεια της νύχτας, οι νεκροί είναι τουλάχιστον 11 (άλλες πληροφορίες στα ξένα ΜΜΕ κάνουν λόγο για τουλάχιστον 15), με 8 από αυτούς να είναι άμαχοι, ενώ οι τραυματίες είναι δεκάδες. Ωστόσο η εικόνα ακόμη δεν είναι απολύτως ξεκάθαρη.

Η χερσαία επίθεση της Τουρκίας με την ονομασία «Πηγή Ειρήνης», ξεκίνησε το απόγευμα της Τετάρτης στα σύνορα, περνώντας από τέσσερα διαφορετικά σημεία, με τις δυνάμεις να χτυπούν την πόλη Τελ Αμπιάντ, την Καμισλί και την Ρας Αλ Αϊν, καθώς και μερικά χωριά. Η Τελ Αμπιάντ είναι πόλη που ελέγχεται από την κουρδική πολιτοφυλακή Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG).

Ο εκπρόσωπος των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων Μουσταφά Μπαλί με tweet του είπε πως ο τουρκικός στρατός βομβάρδισε την πόλη Κομπάνι στη βορειοανατολική Συρία. Όπως μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, τουρκικά μαχητικά F-16 κατέστρεψαν θέσεις Κούρδων μαχητών (YPG/PKK) σε βάθος 30 χλμ ανατολικά του Ευφράτη. Συνολικά μέσα στη νύχτα, είχαν πλήξει 181 στόχους από αέρος και από ξηρά, όπως ανέφερε ο Στρατός.

Μετά τους βομβαρδισμούς σε γειτονιές αμάχων, αρκετοί κάτοικοι απομακρύνονται για να γλιτώσουν. Δεν είναι λίγοι αυτοί όμως που μένουν κάτω σε υπόγεια, καθώς δεν θέλουν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Στην πόλη Καμισλί μία γυναίκα έχασε τη ζωή της από τους βομβαρδισμούς, ενώ κάτοικος της περιοχής σε βίντεο στο twitter, αναφέρει πως αρκετοί έχουν αποφασίσει να μείνουν εκεί ως το τέλος.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share