Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Οι έλεγχοι για το παρεμπόριο γίνονται πιο εντατικοί! Τι ανακοίνωσε το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων;

Δείτε εδώ!

7 Οκτωβρίου 2019 12:50
Οι έλεγχοι για το παρεμπόριο γίνονται πιο εντατικοί! Τι ανακοίνωσε το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων;

Πιο εντατικοί θα είναι οι έλεγχοι για το παρεμπόριο στην χώρα μας! Τι ανακοίνωσε το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων;

Η γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή και το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων ανακοίνωσαν την εβδομαδιαία επιχειρησιακή δραστηριότητα των μηχανισμών ελέγχου για την αντιμετώπιση του παραεμπορίου. Αποκαλύψεις - σοκ για τις παράνομες υιοθεσίες! (Video)

Σημειώνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου ότι:

1) Οι έλεγχοι εντατικοποιούνται καθώς για το χρονικό διάστημα από 16.09.2019 έως 05.10.2019 πραγματοποιήθηκαν συνολικά 800, δηλαδή αυξημένοι κατά 35% σε σύγκριση με το χρονικό διάστημα από 26.08.2018 έως 15.09.2019.

2) Οι παραβάσεις αυξήθηκαν κατά 52% το αντίστοιχο χρονικό διάστημα.

3) Οι επιχειρήσεις ελέγχου πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία και την συνδρομή των τοπικών δημοτικών και περιφερειακών αρχών σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Φλώρινα.

4) Κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν εκατοντάδες τεμάχια ειδών παραεμπορίου (κυρίως απομιμητικά είδη) τα οποία θα διακινούνταν παράνομα στην αγορά και επιβλήθηκαν πρόστιμα σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

Απίστευτο: Δήθεν αστυνομικοί σταματούσαν αυτοκίνητα για "έλεγχο"!

Ενας 37χρονος με την 33χρονη σύντροφό του έκαναν τους αστυνομικούς και σταματούσαν αυτοκίνητα για έλεγχο!
Αφού έγινε τύφλα στο μεθύσι και παρίστανε τον αστυνομικό σταματώντας αυτοκίνητα με την χρήση σειρήνας που έμοιαζε με αυτήν της ΕΛ.ΑΣ., ένας 37χρονος που κινούνταν με το όχημά του στην εθνική οδό Χαλκίδας – Λεπούρων στην Εύβοια μαζί με την 33χρονη σύντροφό του!

Δείτε επίσης: Θεσσαλία: Αστυνομικός σε σπείρα αρχαιοκαπήλων!

Οι «μαϊμού» αστυνομικοί έκαναν ηχητικό σήμα στο αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας 20χρονος και του ζήτησαν να τους ακολουθήσει ως το αστυνομικό τμήμα Χαλκίδας. Ο νεαρός αιφνιδιάστηκε και υπάκουσε, αλλά όταν πλησίασαν στο τμήμα οι φερόμενοι ως αστυνομικοί πάτησαν γκάζι και εξαφανίστηκαν αφήνοντάς τον σύξυλο! Ο 20χρονος αντιλήφθηκε πως δεν είχαν καμία σχέση με την Αστυνομία και πήγε στο τμήμα, όπου διηγήθηκε τι είχε συμβεί.

Αμέσως ξεκίνησαν αναζητήσεις και οι αστυνομικοί εντόπισαν το Ι.Χ. αυτοκίνητο του ζευγαριού, το οποίο ακινητοποιήθηκε και ο 37χρονος οδηγός υποβλήθηκε σε αλκοτέστ, από το οποίο προέκυψε ότι τα είχε... τσούξει και, σαν να μην έφτανε αυτό, δεν διέθετε άδεια ικανότητας οδήγησης! Στο αυτοκίνητό του βρέθηκαν η σειρήνα και ένα μεταλλικό κλομπ, τα οποία κατασχέθηκαν.

Το ζευγάρι συνελήφθη και σε βάρος και των δυο σχηματίστηκε δικογραφία με την οποία οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας που τους άσκησε δίωξη για αντιποίηση αρχής και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων, ενώ ο 37χρονος κατηγορείται και για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Θεσσαλονίκη:Ελεύθεροι με εγγύηση οι κατηγορούμενοι για το εμπόριο ωαρίων και παράνομων υιοθεσιών!

Ελεύθεροι αφέθηκαν και οι 12 κατηγορούμενοι στην υπόθεση του κυκλώματος παράνομων υιοθεσιών και εμπορίας ωαρίων που εξάρθρωσαν οι αστυνομικές αρχές στη Θεσσαλονίκη.

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: 18 συλλήψεις για το κύκλωμα που "ξέπλενε" εκατομμύρια ευρώ!

Πρόκειται για την υΑπόθεση για την οποία είχαμε κάνει αναλυτικό ρεπορτάζ για τον τρόπο που λειτουργούσε το κύκλωμα και τις τιμές που πωλούνταν τα βρέφη σε άτεκνες οικογένειες.

Την Παρασκευή και το Σάββατο οι 12 συλληφθέντες απολογήθηκαν ενώπιον της Α΄ τακτικής ανακρίτριας Θεσσαλονίκης.

Μεταξύ αυτών ένα δικηγόρος και μία γιατρός οι οποίοι φέρονται σύμφωνα με τη δικογραφία να είχαν και αρχηγικό ρόλο στο συγκεκριμένο κύκλωμα. Η ανακρίτρια άφησε ελεύθερους το δικηγόρο και τη γιατρό με επιβάλλοντας εγγύηση 30.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι αφέθηκαν επίσης ελεύθεροι μετά τις απολογίες τους στην ανακρίτρια με περιοριστικούς όρους την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και την αυτοπρόσωπη εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share