Σάββατο, 04 Δεκεμβρίου 2021

Ανατριχιαστική περιγραφή! «Λύγισε» o γιατρός που χειρούργησε τον Πέτρο Τατσόπουλο!

Πώς σώθηκε ο συγγραφέας;

5 Οκτωβρίου 2019 18:36
Ανατριχιαστική περιγραφή! «Λύγισε» o γιατρός που χειρούργησε τον Πέτρο Τατσόπουλο!

Τα πρώτα κρίσιμα λεπτά που πέρασε ο Πέτρος Τατσόπουλος στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο λίγο πριν την εισαγωγή του στο χειρουργείο, περιέγραψε ο διευθυντής της Καρδιοχειρουργικής, Δημήτρης Λυμπεριάδης. Αποσωληνώθηκε ο Πέτρος Τατσόπουλος! Αισιόδοξοι οι γιατροί!

«Έφτασε στους καρδιολόγους, γιατί στην αρχή νομίζανε ότι είχε έμφραγμα, και τον πήγαν τρέχοντας στο αιμοδυναμικό. Οι καρδιολόγοι μόλις τον έβαλν στο τραπέζι, ο κύριος Τατσόπουλος άρχισε να έχει δύσπνοια έντονη και με το που ξεκινήσαν και έβαλαν την πρώτη έγχυση φαρμάκου για να κάνουν στεφανιογραφία κατάλαβαν πως κάτι άλλο συμβαίνει και χτυπήσαν σε εμάς», είπε ο διευθυντής της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής στο Ιπποκράτειο μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Κρίσιμες ώρες για τον Πέτρο Τατσόπουλο: Χειρουργείται επί ώρες μετά το έμφραγμα!

Όπως είπε, όταν έλαβε την κλήση, δεν γνώριζε ότι επρόκειτο για τον πρώην βουλευτή. Σύμφωνα με τον Δημήτρη Λυμπεριάδη, η κατάσταση της υγείας του γνωστού συγγραφέα ήταν ιδιαιτέρως σοβαρή και είπε στους συναδέλφους του «Δεν προλαβαίνουμε. Τελειώνει. Ή τώρα ή τελειώνει», προτρέποντας τους να πάνε άμεσα στο χειρουργείο.

«Η καρδιά του επρόκειτο να σταματήσει σύντομα»: Σοκ με τον Πέτρο Τατσόπουλο!

«Η καρδιά του επρόκειτο να σταματήσει σύντομα»: Σοκ με τον Πέτρο Τατσόπουλο!

Μια έντονη αδιαθεσία ένιωσε, ο Πέτρος Τατσόπουλος, ενώ βρισκόταν στον τηλεοπτικό αέρα της εκπομπής Εκτός γραμμής και αμέσως όλο το πλατό «πάγωσε». Ο συγγραφέας και πολιτικός ζήτησε να αποχωρήσει, καθώς ένιωσε έναν έντονο πόνο στο στήθος και ελάχιστα μετά είχε καταρρεύσει.

Μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο, όπου υποβλήθηκε σε ένα διάρκειας πέντε ωρών χειρουργείο καθώς διαγνώσθηκε με διαχωριστικό ανεύρυσμα αορτής.

«Η καρδιά του επρόκειτο να σταματήσει σύντομα»: Σοκ με τον Πέτρο Τατσόπουλο!

Ο Γιάννης Λύρας, βρέθηκε καλεσμένος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, και μίλησε μεταξύ άλλων για ανάνηψη που έκανε στον πρώην βουλευτή κατά το διάστημα των 15 λεπτών που έκανε το ασθενοφόρο να φτάσει.

«Ήταν πάρα πολύ τυχερός. Η καρδιά του επρόκειτο να σταματήσει σύντομα. Έτυχε να είμαι μπροστά, έτυχε να προσκληθώ αμέσως και να μου δοθεί ο χώρος για να δράσω, πριν έρθει το ασθενοφόρο. Η διάγνωση της καρδιακής ανεπάρκειας έγινε γρήγορα. Είχε μία καρδιά που δεν έσπρωχνε αίμα.

Ο Πέτρος Τατσόπουλος ήταν πάνω από δέκα λεπτά αναίσθητος. Διεκομίσθη σταθερός και έχοντας τις αισθήσεις του στο νοσοκομείο. Ήταν σαν να πέφτει ένα αεροπλάνο ή ένα αυτοκίνητο με 200 χιλιόμετρα πάνω σε έναν τοίχο. Δεν το ξέρει κανένας ότι θα συμβεί. Ούτε ο κ. Τατσόπουλος το ήξερε. Είναι μία αιφνίδια κατάσταση», είπε μεταξύ άλλων ο Γιάννης Λύρας.

Πέτρος Τατσόπουλος: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το πολύωρο χειρουργείο! Το ιατρικό ανακοινωθέν!

Πέτρος Τατσόπουλος: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το πολύωρο χειρουργείο! Το ιατρικό ανακοινωθέν!

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το πολύωρο χειρουργείο του Πέτρου Τατσόπουλου που υπέστη έμφραγμα σήμερα!

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι θεράποντες ιατροί που πραγματοποίησαν την επέμβαση η οποία ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 5:30 το απόγευμα, εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία για την πορεία της υγείας του.

Ο Πέτρος Τατσόπουλος παραμένει διασωληνωμένος και θα παραμείνει στη ΜΕΘ για δύο 24ωρα για παρακολούθηση. «Σώθηκε την τελευταία στιγμή» λένε οι γιατροί δείχνοντας τη σοβαρότητα της κατάστασής του.

Χειρουργείο έμφραγμα

Αναλυτικά η ανακοίνωση του νοσοκομείου:

“Ανακοινώνεται ότι ο συγγραφέας, και πρώην Βουλευτής, κ. Πέτρος Τατσόπουλος αφίχθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στις 12.02 στο ΤΕΠ του Ιπποκρατείου Αθήνας με οξύ οπισθοστερνικό άλγος. Μεταφέρθηκε στο Αιμοδυναμικό Εργαστήριο της Α΄ Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής αμέσως, όπου διαγνώστηκε οξύ διαχωριστικό ανεύρυσμα της αορτής.

Ο ασθενής διασωληνώθηκε και μεταφέρθηκε στο χειρουργείο καρδιάς επειγόντως (ώρα 12.50), όπου διαπιστώθηκε Οξύς Διαχωρισμός Ανιούσης Αορτής συνοδευόμενος από οξύ επιπωματισμό. Εγένετο χειρουργική αποκατάσταση της νόσου, η επέμβαση που διήρκεσε 5 ώρες περίπου ολοκληρώθηκε επιτυχώς και ο ασθενής διακομίσθηκε σταθερός στην Μονάδα Καρδιοχειρουργικής Ανάνηψης στις 18.15.

Μετά την πάροδο του επόμενου 24ώρου θα ακολουθήσει νεώτερη ανακοίνωση”.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share