Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Εξελίξεις με την υγεία του Πέτρου Τατσόπουλου: Τι αναφέρει το νέο ιατρικό ανακοινωθέν;

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου!

3 Οκτωβρίου 2019 18:01
Εξελίξεις με την υγεία του Πέτρου Τατσόπουλου: Τι αναφέρει το νέο ιατρικό ανακοινωθέν;

Νέο ιατρικό ανακοινωθέν εξέδωσε πριν από λίγο το «Ιπποκράτειο» για την κατάσταση της υγείας του συγγραφέα και πρώην βουλευτή, Πέτρου Τατσόπουλου. Σοκάρει ο χειρουργός του Πέτρου Τατσόπουλου: «Τέτοια περιστατικά συνήθως πεθαίνουν! Τον άνοιξα σχεδόν ζωντανό!»

Σύμφωνα με το ανακοινωθέν, ο Πέτρος Τατσόπουλος συνεχίζει να βρίσκεται εκτός μηχανισμού αερισμού και υποστηρίζεται με μάσκα οξυγόνου. Νέες εξελίξεις με την υγεία του Πέτρου Τατσόπουλου: Βγήκε από τη μηχανική υποστήριξη!

Όπως τονίζεται, ο ασθενής βρίσκεται σε σταθερή Αιμοδυναμική κατάσταση.

Τι αναφέρει το ιατρικό ανακοινωθέν:

Σε συνέχεια προηγουμένων Δελτίων Τύπου, ως προς την πορεία της υγείας του κ. Πέτρου Τατσόπουλου, ο οποίος χειρουργήθηκε επειγόντως την 1.10.19 για την αποκατάσταση Οξέος Διαχωρισμού Ανιούσης Αορτής, ανακοινώνονται τα εξής :

• Ο ασθενής εξακολουθεί να νοσηλεύεται στην Μονάδα Καρδιοχειρουργικής Ανάνηψης και συνεχίζει να βρίσκεται σε σταθερή Αιμοδυναμική κατάσταση.

• Διανύει το δεύτερο 24ωρο εκτός μηχανικού αερισμού, υποστηρίζεται με μάσκα οξυγόνου και όλα τα λοιπά συστήματα λειτουργούν καλώς. Μετά την πάροδο του επομένου 24ώρου θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση.

«Η καρδιά του επρόκειτο να σταματήσει σύντομα»: Σοκ με τον Πέτρο Τατσόπουλο!

Μια έντονη αδιαθεσία ένιωσε, ο Πέτρος Τατσόπουλος, ενώ βρισκόταν στον τηλεοπτικό αέρα της εκπομπής Εκτός γραμμής και αμέσως όλο το πλατό «πάγωσε». Ο συγγραφέας και πολιτικός ζήτησε να αποχωρήσει, καθώς ένιωσε έναν έντονο πόνο στο στήθος και ελάχιστα μετά είχε καταρρεύσει.

Μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο, όπου υποβλήθηκε σε ένα διάρκειας πέντε ωρών χειρουργείο καθώς διαγνώσθηκε με διαχωριστικό ανεύρυσμα αορτής.

Ο Γιάννης Λύρας, βρέθηκε καλεσμένος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, και μίλησε μεταξύ άλλων για ανάνηψη που έκανε στον πρώην βουλευτή κατά το διάστημα των 15 λεπτών που έκανε το ασθενοφόρο να φτάσει.

«Ήταν πάρα πολύ τυχερός. Η καρδιά του επρόκειτο να σταματήσει σύντομα. Έτυχε να είμαι μπροστά, έτυχε να προσκληθώ αμέσως και να μου δοθεί ο χώρος για να δράσω, πριν έρθει το ασθενοφόρο. Η διάγνωση της καρδιακής ανεπάρκειας έγινε γρήγορα. Είχε μία καρδιά που δεν έσπρωχνε αίμα.

Ο Πέτρος Τατσόπουλος ήταν πάνω από δέκα λεπτά αναίσθητος. Διεκομίσθη σταθερός και έχοντας τις αισθήσεις του στο νοσοκομείο. Ήταν σαν να πέφτει ένα αεροπλάνο ή ένα αυτοκίνητο με 200 χιλιόμετρα πάνω σε έναν τοίχο. Δεν το ξέρει κανένας ότι θα συμβεί. Ούτε ο κ. Τατσόπουλος το ήξερε. Είναι μία αιφνίδια κατάσταση», είπε μεταξύ άλλων ο Γιάννης Λύρας.

Πέτρος Τατσόπουλος: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το πολύωρο χειρουργείο! Το ιατρικό ανακοινωθέν!

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το πολύωρο χειρουργείο του Πέτρου Τατσόπουλου που υπέστη έμφραγμα σήμερα!

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι θεράποντες ιατροί που πραγματοποίησαν την επέμβαση η οποία ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 5:30 το απόγευμα, εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία για την πορεία της υγείας του.

Ο Πέτρος Τατσόπουλος παραμένει διασωληνωμένος και θα παραμείνει στη ΜΕΘ για δύο 24ωρα για παρακολούθηση. «Σώθηκε την τελευταία στιγμή» λένε οι γιατροί δείχνοντας τη σοβαρότητα της κατάστασής του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του νοσοκομείου:

“Ανακοινώνεται ότι ο συγγραφέας, και πρώην Βουλευτής, κ. Πέτρος Τατσόπουλος αφίχθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στις 12.02 στο ΤΕΠ του Ιπποκρατείου Αθήνας με οξύ οπισθοστερνικό άλγος. Μεταφέρθηκε στο Αιμοδυναμικό Εργαστήριο της Α΄ Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής αμέσως, όπου διαγνώστηκε οξύ διαχωριστικό ανεύρυσμα της αορτής.

Ο ασθενής διασωληνώθηκε και μεταφέρθηκε στο χειρουργείο καρδιάς επειγόντως (ώρα 12.50), όπου διαπιστώθηκε Οξύς Διαχωρισμός Ανιούσης Αορτής συνοδευόμενος από οξύ επιπωματισμό. Εγένετο χειρουργική αποκατάσταση της νόσου, η επέμβαση που διήρκεσε 5 ώρες περίπου ολοκληρώθηκε επιτυχώς και ο ασθενής διακομίσθηκε σταθερός στην Μονάδα Καρδιοχειρουργικής Ανάνηψης στις 18.15.

Μετά την πάροδο του επόμενου 24ώρου θα ακολουθήσει νεώτερη ανακοίνωση”.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share