Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Υπόθεση ομαδικού βιασμού στην Κύπρο: «Συναινετική η ερωτική επαφή, αλλά...»

Ξεκίνησε η δίκη της 19χρονης Βρετανίδας!

3 Οκτωβρίου 2019 15:20
Υπόθεση ομαδικού βιασμού στην Κύπρο: «Συναινετική η ερωτική επαφή, αλλά...»

Τεταμένο ήταν το κλίμα στο δικαστήριο Αμμοχώστου στην Κύπρο, όπου ξεκίνησε η δίκη της 19χρονης Βρετανίδας, η οποία είχε καταγγείλει τον ομαδικό βιασμό της από 12 Ισραηλινούς και τελικά βρέθηκε κατηγορούμενη για ψευδή καταγγελία και δημόσια βλάβη. Φρίκη στη Κω: Ιρακινοί προσπάθησαν να βιάσουν 12χρονο!

Η κατηγορούμενη, όταν άκουσε τον Πρόεδρο να απορρίπτει το αίτημά της για παροχή αδείας, ώστε να επιστρέψει στην πατρίδα της ξέσπασε σε κλάματα, με εκείνον να την καλεί σε έντονο ύφος να συνέλθει για να συνεχίσει η διαδικασία.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο δικηγόρος της 19χρονης στη Daily Mail, η πελάτισσά του διαγνώστηκε με μετατραυματική αγχώδη διαταραχή και σύμφωνα με Βρετανό ψυχίατρο που την εξέτασε, βρίσκεται σε «εύθραυστη ψυχολογική κατάσταση». Μάνα καταδικάστηκε σε 25 χρόνια φυλάκιση επειδή βίαζε την 16 μηνών κόρη της και έστελνε τα βίντεο στο φίλο της

Υποστήριξε επίσης ότι η 19χρονη είναι φοιτήτρια κι έχει χάσει πολλά μαθήματα, ενώ το κόστος παραμονής της στην Κύπρο είναι δυσβάσταχτο.

Η κατηγορούμενη τον περασμένο Ιούλιο είχε καταγγείλει στην αστυνομία πως έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού από 12 νεαρούς Ισραηλινούς, οι οποίοι διέμεναν στο ίδιο ξενοδοχείο με εκείνη.

Όμως καθώς η έρευνα προχωρούσε, η κοπέλα παραδέχθηκε πως η καταγγελία της ήταν ψευδής και ότι το έκανε για να τους εκδικηθεί επειδή τη βιντεοσκοπούσαν την ώρα που έκανε σεξ με κάποιους από αυτούς.

Κάποια από τα βίντεο και τα μηνύματα από τα κινητά τηλέφωνα των 12 Ισραηλινών και της 19χρονης, ανακτήθηκαν και αρχειοθετήθηκαν σε έναν ψηφιακό δίσκο, ο οποίος αποτελεί και βασικό τεκμήριο στη δίκη.

Σε ένα τουλάχιστον από αυτά τα βίντεο δείχνει τη 19χρονη να κάνει συναινετικό σεξ με έναν από τους Ισραηλινούς, ενώ οι άλλοι βρίσκονταν γύρω από το κρεβάτι. Σοκ: 19χρονη βιάστηκε και δολοφονήθηκε από 37χρονο ο οποίος προσφέρθηκε να της αλλάξει τα λάστιχα!

Η ίδια και οι συνήγοροί της υποστηρίζουν πως η αστυνομία δεν ανάκτησε όλα τα βίντεο και πώς υπάρχουν και άλλα που δείχνουν την κοπέλα να έχει ερωτική επαφή με έναν από αυτούς και κάποιοι άλλοι να προσπαθούν να μπουν στο δωμάτιο, ενώ εκείνοι τους έδιωχναν.

Οι δικηγόροι επιμένουν ότι έγινε βιασμός και πως η διερεύνηση της υπόθεσης δεν έγινε όπως έπρεπε.

Νομικοί κύκλοι στην Κύπρο υποστηρίζουν πως «μπορεί να μην υπήρξε βιασμός με την κυριολεκτική έννοια του όρου, αλλά υπήρξε βιασμός της προσωπικότητας της 19χρονης με την προσπάθεια εξευτελισμού της με την κινηματογράφηση και την διάδοση των βίντεο στο διαδίκτυο».

Η 19χρονη, αν καταδικαστεί, αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης ως ένα χρόνο ή και πρόστιμο 1.700 ευρώ.

Ραγδαίες εξελίξεις με την υπόθεση του «fake βιασμού» στην Κύπρο! Το βίντεο που ανατρέπει τα πάντα!

Ένα βίντεο που βρέθηκε σε κινητό τηλέφωνο ενός εκ των 12 Ισραηλινών που είχαν κατηγορηθεί για ομαδικό βιασμό 19χρονης Βρετανίδας, τον περασμένο Απρίλιο στην Κύπρο, μετέτρεψε την νεαρή γυναίκα από θύμα σε κατηγορούμενη, για ψευδή καταγγελία και δημόσια βλάβη. Σύρος: Καταγγελία για βιασμό 31χρονης από τον εργοδότη της!

Όπως κατατέθηκε σήμερα στο δικαστήριο από την Αστυνομία, στο βίντεο φαίνεται η 19χρονη να κάνει συναινετικό σεξ με έναν Ισραηλινό και οι υπόλοιποι να βρίσκονται γύρω από το κρεβάτι και να παρακολουθούν. Το βίντεο κατέδειξε ότι δεν υπήρξε βιασμός, κάτι που συνεχίζει να αμφισβητεί η ίδια και η υπεράσπιση της, υποστηρίζοντας πως η Αστυνομία θέλησε να την μετατρέψει σε κατηγορούμενη. Σοκ: 19χρονη βιάστηκε και δολοφονήθηκε από 37χρονο ο οποίος προσφέρθηκε να της αλλάξει τα λάστιχα!

Η συνήγορος της 19χρονης υποστήριξε πως δεν υλοποιήθηκαν τα αιτήματα της Αστυνομίας προς το Δικανικό Εργαστήριο, δηλαδή να ελεγχθούν βίντεο και φωτογραφίες τα οποία τυχόν διαγράφηκαν από τα κινητά των Ισραηλινών, να ελεγχθούν βίντεο και φωτογραφίες που στάλθηκαν μέσω διαφόρων διαδικτυακών εφαρμογών (What’s up, facebook, viber και άλλα), να ανακτηθούν τα βίντεο και οι φωτογραφίες που τυχόν διαγράφηκαν από τα κινητά και να απομονωθεί το υλικό που είχε σχέση με το αδίκημα του βιασμού, γιατί όπως ισχυρίστηκε «η Αστυνομία αποφάσισε να χειριστεί την κατηγορουμένη από θύμα σε ύποπτη». Αδιανόητο: 11χρονος με τα αδέρφια του βίασαν 8χρονη σε τουαλέτες σχολείου!

Ο αστυνομικός που κατέθεσε είπε πως υπήρχαν γραπτά μηνύματα που αντηλλάγησαν μεταξύ των Ισραηλινών και πως υπάρχει βίντεο στο οποίο φαίνεται η κατηγορούμενη να βρίσκεται σε δωμάτιο με ένα πρόσωπο, ενώ άλλα άτομα να προσπαθούν να εισέλθουν και να τα διώχνουν.

Είπε ακόμα ότι υπήρχε κατάθεση Ισραηλινού ο οποίος έλεγε πως «η κοπέλα θα πήγαινε αργότερα στο δωμάτιο και θα έκαναν σεξ μαζί της», ότι οι νεαροί από το Ισραήλ «γελούσαν και καμάρωναν ότι θα έκαναν όργια μαζί της» και πως «όλα αυτά τα έλεγαν με πολύ άσχημο τρόπο». Φρίκη: Βίασαν και σκότωσαν 19χρονη ανήμερα των γενεθλίων της!

Η συνήγορος της Βρετανίδα είπε πως μέσα από την γραμμή υπεράσπισης θα ελεγχθεί εάν έγινε ομαδικός βιασμός και εάν έγινε σωστή διερεύνηση της υπόθεσης από την Αστυνομία.

Η υπεράσπιση ζήτησε να αφεθεί ελεύθερη η 19χρονη και να επιστρέψει στην Αγγλία για να συνεχίσει τις σπουδές της καθώς έχει χάσει πάρα πολλά μαθήματα, ενώ το κόστος παραμονής της στη Κύπρο είναι δυσβάστακτο. Υποστήριξε πως η κοπέλα αντιμετωπίζει σημαντικά ψυχολογικά προβλήματα και παρακολουθείται από ψυχίατρο. Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα και έδωσε οδηγίες για συνέχιση της δίκης στις 15 Οκτωβρίου. Παράλληλ διέταξε να παρουσιάζεται μόνο μία και όχι τρεις φορές τη βδομάδα σε αστυνομικό τμή.

Η 19χρονη άρχισε να κλαίει και να δείχνει δυσφορία και εκνευρισμό με τον Πρόεδρο του Δικαστηρίου να της ζητά να ηρεμήσει.

Σε δηλώσεις του ο Μίκαελ Πόλακ, εκ των δικηγόρων της 19χρονης που εκπροσωπεί την Οργάνωση «Justice Abroad», εξέφρασε την ικανοποίηση της ομάδας υπεράσπισης για την σημερινή πορεία της υπόθεσης, είπε ότι οι δικηγόροι υποστηρίζουν πως έγινε βιασμός και πως η διερεύνηση της υπόθεσης δεν έγινε όπως έπρεπε, σημείωσε πως «το σημαντικό για μας είναι η 19χρονη να αθωωθεί, γι’ αυτό και αρνήθηκε την κατηγορία» και ευχαρίστησε όλους όσοι συνεισφέρουν στον διαδικτυακό έρανο που διεξάγεται σε Βρετανία, Ισραήλ και άλλες χώρες για να καλυφθούν τα έξοδα της δίκης.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share