Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Τραγωδία: Δύο νεκροί διαδηλωτές μετά από πυρ αστυνομικών!

Πάνω από 200 τραυματίες!

1 Οκτωβρίου 2019 21:33
Τραγωδία: Δύο νεκροί διαδηλωτές μετά από πυρ αστυνομικών!

Δύο νεκροί διαδηλωτές μετά από πυρ αστυνομικών στο Ιράκ! Περισσότεροι από 3.000 διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί νωρίτερα στο κέντρο της πόλης, στην Πλατεία Απελευθέρωσης. Δύο διαδηλωτές σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 200 τραυματίστηκαν, στην πρώτη τέτοιας κλίμακας διαδήλωση, αφότου ανέλαβε τα καθήκοντά της η νέα κυβέρνηση, πριν από περίπου έναν χρόνο.

Στη Βαγδάτη, ένας διαδηλωτής έχασε τη ζωή του και άλλοι 200 τραυματίστηκαν όταν η αστυνομία διέλυσε, κάνοντας χρήση αληθινών σφαιρών, δακρυγόνων και νερού υπό πίεση, τη διαδήλωση στο κέντρο της πόλης. Στην επαρχία Ζι Καρ, στο νότιο Ιράκ, σκοτώθηκε ένας διαδηλωτής και άλλοι δύο τραυματίστηκαν. Σύμφωνα με τον διευθυντή των υπηρεσιών Υγείας της επαρχίας, έχουν τραυματιστεί επίσης 25 μέλη των δυνάμεων της τάξης. Ακόμα τρία παιδιά νεκρά! Επτά τα θύματα στις Οινούσσες!

Από τους 200 τραυματίες, οι 160 είναι πολίτες και οι 40 αστυνομικοί. Οι περισσότεροι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία επειδή αντιμετώπιζαν αναπνευστικά προβλήματα λόγω των δακρυγόνων.

Ορισμένοι προσπάθησαν να περάσουν τη Γέφυρα της Δημοκρατίας και να φτάσουν στην οχυρωμένη Πράσινη Ζώνη. Οι δυνάμεις ασφαλείας, που είχαν αποκλείσει τους δρόμους, χρησιμοποίησαν χειροβομβίδες κρότου-λάμψης και νερό υπό πίεση για να απωθήσουν το πλήθος. Οι διαδηλωτές αρνήθηκαν να αποχωρήσουν από την πλατεία και οι αστυνομικοί άνοιξαν πυρ.

Το πρακτορείο INA μετέδωσε ότι πυροσβέστες προσπάθησαν να κατασβέσουν μια πυρκαγιά που ξέσπασε σε ένα τουρκικό εστιατόριο, κοντά στην Πλατεία Απελευθέρωσης.

Τραγωδία σε λούνα παρκ: Εκτροχιάστηκε τρενάκι! Δύο νεκροί! (Video)

Δύο άνθρωποι, 18 και 21 ετών, σκοτώθηκαν και πέντε ακόμα τραυματίστηκαν σε δυστύχημα που έγινε σε λούνα παρκ στο Μεξικό. Τι έδειξε η πραγματογνωμοσύνη στο λούνα πάρκ που σκοτώθηκε η 14χρονη!

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, έπεσαν στο έδαφος όταν το τελευταίο βαγόνι του τρένου εκτροχιάστηκε.

«Η υπόθεση είναι στα χέρια των εισαγγελέων και ξεκινά έρευνα», δήλωσε στο πρακτορείο Reuters η Μίριαμ Ορζούα, υπάλληλος του οργανισμού πολιτικής προστασίας.

Μάρτυρας είπε στους δημοσιογράφους ότι δεν υπήρχε τίποτα το μη συνηθισμένο στη βόλτα που έκανε το τρενάκι το οποίο είχε ήδη κάνει μερικές διαδρομές όταν σημειώθηκε η τραγωδία ενώ άλλοι επισκέπτες του πάρκου περιγράφουν πως όσοι επέβαιναν στο τελευταίο βαγόνι έπεσαν στο κενό.

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία, ενώ ο χώρος εκκενώθηκε για να ερευνηθεί από τις Αρχές και να διαπιστωθούν τα αίτια του τραγικού συμβάντος.

Τραγωδία στο Βόλο: Επιστρέφει το λούνα παρκ του «τρόμου» σε παζάρι!

Ένα μήνα περίπου μετά την τραγωδία στο λούνα παρκ στον Αλμυρό Βόλου, όπου μια 14χρονη εκτοξεύτηκε από παιχνίδι και βρήκε ακαριαίο θάνατο, το ίδιο λούνα παρκ επιστρέφει στη Λάρισα. Τραγωδία στο Βόλο: «Μίλησε» η ιατροδικαστική εξέταση για τον θάνατο της 14χρονης! (Video)

Το λούνα παρκ θα λειτουργήσει σε ένα από τα μεγαλύτερα παζάρια της περιοχής, που ξεκινά σήμερα, με τον δήμο να πραγματοποιεί εξονυχιστικούς ελέγχους σε όλα τα παιχνίδια. Βίντεο - ντοκουμέντο από την τραγωδία στο Βόλο: Οι πρώτες στιγμές μετά το δυστύχημα στο λούνα παρκ!

Όπως αναφέρει το onlarisa.gr ο δήμος τονίζει ότι δεν πρέπει να υπάρχει λόγος ανησυχίας για τους Λαρισαίους , διότι τηρήθηκαν όλοι οι όροι βάσει της νομοθεσίας και επιπλέον προκειμένου να υπάρχει ακόμη μεγαλύτερη ασφάλεια γίνονται και περαιτέρω έλεγχοι ώστε να μην υπάρξει ούτε υποψία κινδύνου.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share