Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Τραγωδία στο Βόλο: «Μίλησε» η ιατροδικαστική εξέταση για τον θάνατο της 14χρονης! (Video)

Που ήταν το μοιραίο «χτύπημα»;

2 Σεπτεμβρίου 2019 14:28
Τραγωδία στο Βόλο: «Μίλησε» η ιατροδικαστική εξέταση για τον θάνατο της 14χρονης! (Video)

Από σοβαρό χτύπημα στο κεφάλι προήλθε ο θάνατος της 14χρονης που διασκέδαζε σε λούνα παρκ του Βόλου, σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο. Τραγωδία στο Βόλο: Το σπαρακτικό μήνυμα της αδελφής της 14χρονης στο Facebook! (Video)

Η σορός του άτυχου κοριτσιού μεταφέρεται στο Βόλο όπου αύριο το πρωί θα της πουν το «τελευταίο αντίο» συγγενείς και φίλοι στην εκκλησία του Αγίου Δημητρίου, στον Αλμυρό Βόλου.

Ο πατέρας της άτυχης μαθήτριας του γυμνασίου εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο μετά το έμφραγμα που υπέστη στο άκουσμα του θανάτου της είδησης της κόρης του.

Τραγωδία στο Βόλο: Αποκάλυψη σοκ! Στο ίδιο παιχνίδι είχε τραυματιστεί μια 9χρονη! (Video)

Οι εξελίξεις τρέχουν και συνεχώς μαθαίνουμε νέα δεδομένα για την τραγωδία στο Βόλο που στόιχισε τη ζωή σε μια 14χρονη. Σύμφωνα με το δελτίο ειδήσεων του OPEN δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Πιο συγκεκριμένα πριν από 10 χρόνια στη Χαλκίδα, στο ίδιο παιχνίδι της ίδιας εταιρείας είχε τραυματιστεί σοβαρά ένα 9χρονο κοριτσάκι το οποίο τότε είχε γλιτώσει από θαύμα. Τραγωδία στο Βόλο: Ελεύθερη η ιδιοκτήτρια του λούνα παρκ!

“Είναι το ίδιο μηχάνημα, η ίδια ιδιοκτήτρια και δυστυχώς επαληθεύτηκαν οι φόβοι μας με αυτά που είχαμε πει τότε στο δικαστήριο ότι το δικό μας το παιδί σώθηκε από ένα θαύμα και δυστυχώς θα θρηνήσουμε θύματα. Οι φόβοι μας επαληθεύτηκαν, ένα νεαρό κορίτσι έχασε τη ζωή του άδικα”, είπε ο κ. Γιάννης Μπουρτζίκας, ο πατέρας του κοριτσιού που είχε τραυματιστεί στη Χαλκίδα.

“Είχε συμβεί ακριβώς το ίδιο πράγμα, το παιδί είχε ανέβει στο ίδιο παιχνίδι στη Χαλκίδα στις 29 Ιουλίου το 2009, η μικρή ήταν τότε εννέα ετών. Μας είχαν βεβαιώσει και ο χειριστής και οι υπεύθυνοι ότι το μηχάνημα παρέχει ασφάλεια και πως είναι πιστοποιημένο. Το παιδί ανέβηκε και κάθισε ακριβώς στην ίδια θέση με αυτή του κοριτσιού. Ξαφνικά το μηχάνημα ενώ οι κινήσεις ήταν ομαλές άρχισε να αναπτύσσει ταχύτητα. Η ταχύτητα ήταν μεγάλη και κάποια στιγμή είδα ότι τα πόδια του παιδιού άρχισαν να αναπηδούν από το πάτωμα. Τότε πήγα αμέσως στον χειριστή και του είπα να σταματήσει αμέσως το μηχάνημα γιατί το παιδί θα πέσει. Δεν πέρασαν κάποια δευτερόλεπτα, το παιδί γλίστρησε κάτω από τη μπάρα, κρεμάστηκε από το σίδερο που υπήρχε, έφυγε στον αέρα από ύψος 15 μέτρων. Το παιδί έπαθε κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, αφαίρεση σπλήνας, θλάση των νεφρών, κατάγματα στη λεκάνη, κατάγματα στο κεφάλι”, πρόσθεσε μεταξύ άλλων ο κ. Μπουρτζίκας.

Βίντεο - ντοκουμέντο από την τραγωδία στο Βόλο: Οι πρώτες στιγμές μετά το δυστύχημα στο λούνα παρκ!

Βίντεο ντοκουμέντο από τον πανικό που επικράτησε από τη στιγμή που η 14χρονη μαθήτρια έπεσε στο κενό από παιχνίδι σε υπαίθριο λούνα παρκ στον Αλμυρό Μαγνησίας.

Το σώμα του κοριτσιού έχει μόλις καταλήξει σε ένα άλλο παιχνίδι του λούνα παρκ, καθώς εκσφενδονίσθηκε από το «ταψί», το παιχνίδι στο οποίο είχε ανέβει λίγο νωρίτερα, μαζί με τους φίλους της. Το δυστύχημα έγινε περίπου στις έντεκα το βράδυ της Παρασκευής.

Οι συνθήκες δεν έχουν ακόμη εξακριβωθεί. Ωστόσο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1 μαρτυρίες αναφέρουν ότι η άτυχη δεκατετράχρονη ενώ βρισκόταν πάνω στο παιχνίδι, σηκώθηκε όρθια και ύψωσε και τα χέρια της, όπως έκαναν και οι φίλοι της για να βγάλουν φωτογραφία. Εκείνη τη στιγμή έπεσε από το «ταψί» από μεγάλο ύψος και το σώμα της κατέληξε σε ένα άλλο παιχνίδι, όπως φαίνεται στη φωτογραφία:

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, πάντως, η περιστροφή στο παιχνίδι πλησίαζε στο τέλος της, το «ταψί» ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα, είτε λόγω βλάβης, είτε λόγω λανθασμένου χειρισμού από τον χειριστή του, με αποτέλεσμα οι καθήμενοι να τρομοκρατηθούν και να αρχίσουν να ουρλιάζουν.

Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα που ήταν πάνω στο παιχνίδι με τη 13χρονη κόρη της, την κ. Βασιλική Δαλακούρα και μίλησε στο e-thessalia.gr ενώ η περιστροφή πλησίαζε στο τέλος της, το «χαλί» ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα, είτε λόγω βλάβης, είτε λόγω λανθασμένου χειρισμού από τον χειριστή του, με αποτέλεσμα οι καθήμενοι να τρομοκρατηθούν και να αρχίσουν να ουρλιάζουν. Τραγωδία στο Βόλο: Ελεύθερη η ιδιοκτήτρια του λούνα παρκ!

Το ίδιο έκαναν και οι γονείς μικρών παιδιών, που παρακολουθούσαν το παιχνίδι από το έδαφος. Κάποια στιγμή η άτυχη κοπέλα εκσφενδονίστηκε από το κάθισμά της, από μεγάλο ύψος και κατέπεσε με σφοδρότητα στα κάγκελα διπλανού παιχνιδιού, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα. Η 14χρονη φέρεται να υπέστη βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Μετά την πτώση του κοριτσιού, που αποδείχθηκε μοιραία, επικράτησε πανικός, όπως φαίνεται στο βίντεο. Αμέσως έφθασε ασθενοφόρο που παρέλαβε το παιδί, όμως, παρά τις προσπάθειες των γιατρών κατέληξε. Τραγική λεπτομέρεια: Ο πατέρας της 14χρονης, επαγγελματίας οδηγός είχε μεταφέρει με το φορτηγό του προ ημερών τα μηχανήματα του λούνα παρκ που είζε στηθεί στον Αλμυρό καθώς γινόταν εμποροπανύγηρις.

Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη της ιδιοκτήτριας του λούνα παρκ, η οποία αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα. Ωστόσο, όπως φέρεται να υποστηρίζει τα παιχνίδια του λούνα παρκ είναι πιστοποιημένα και πληρούν τους κανόνες ασφαλείας.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share