Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Προσοχή: Απεργία σε ΜΜΜ στην Αθήνα!

Σας αφορά!

20 Σεπτεμβρίου 2019 13:04
Προσοχή: Απεργία σε ΜΜΜ στην Αθήνα!

Ακινητοποιημένος θα μείνει ο ΗΣΑΠ την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου καθώς οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑΣΥ ανακοίνωσαν τη συμμετοχή τους στην 24ωρη απεργία που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ ενάντια του αναπτυξιακού νομοσχεδίου.

«Χειρόφρενο» θα τραβήξουν και τα τρόλεϊ, ενώ τα πλοία στα λιμάνια θα μείνουν δεμένα, από τις 6 τα ξημερώματα της Τρίτης 24 Σεπτεμβρίου έως τις 6 τα ξημερώματα της Τετάρτης!

Στην 24ωρη απεργία θα συμμετέχουν επίσης δάσκαλοι και καθηγητές, καθώς και οι νοσοκομειακοί γιατροί.

Στο πλαίσιο της απεργίας προγραμματίζεται συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11 στην πλατεία Κλαυθμώνος. Συγκέντρωση στις 10:30 στα Προπύλαια διοργανώνει το ΠΑΜΕ.

24ωρη απεργία: Κλειστά τα σχολεία όλης της χώρας

Στην 24ώρη απεργία την οποία έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ θα συμμετάσχουν δάσκαλοι και καθηγητές, που αντιδρούν στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης.

Έτσι, τα σχολεία την ερχόμενη Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου, θα παραμείνουν κλειστά.

Η ΔΟΕ αναφέρει ότι βασικό αίτημα αποτελεί η απόσυρση του αναπτυξιακού νομοσχεδίου και τονίζει σε σχετική ανακοίνωση: «Ο αφοπλισμός του συνδικαλιστικού κινήματος διευκολύνει την κυβέρνηση στη λήψη μέτρων κατά των εργαζομένων και στην περιστολή των εργασιακών τους δικαιωμάτων. Κάτι τέτοιο δεν θα το επιτρέψουμε. Τα συνδικάτα μπορούν να ρυθμίζουν και να διαφυλάσσουν την εσωτερική τους λειτουργία στη βάση δημοκρατικών και συμμετοχικών διαδικασιών που αποφασίζουν με αποφάσεις των οργάνων τους».

Από τη μεριά της, η ΟΛΜΕ χαρακτηρίζει το νομοσχέδιο «αντεργατικό – αντιαπεργιακό», θεωρώντας πως «προωθεί ένα είδος ‘ανάπτυξης’, που μόνο σε όφελος της κοινωνίας και των εργαζόμενων δεν θα είναι».

24ωρη απεργία την Τρίτη 24/9

Απεργούν τα συνδικάτα την Τρίτη 24/9 κατά του αναπτυξιακού νομοσχεδίου – Καταγγελίες της ΓΣΕΕ για νέους τραμπουκισμούς των μελών του ΠΑΜΕ.

Δείτε επίσης: Δεμένα για 24 ώρες τα πλοία την Τρίτη 24/9

Σε 24ωρη απεργία την επόμενη Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου και συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαθμώνος στις 11πμ οδεύουν τα συνδικάτα του ιδιωτικού τομέα, αντιδρώντας στις εργασιακές διατάξεις που περιλαμβάνει το αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο για τις κλαδικές συμβάσεις και τη διαιτησία. Τα μέλη του ΠΑΜΕ οργανώνουν την ίδια ημέρα στις 10.30π.μ. στα Προπύλαια την απεργιακή τους συγκέντρωση.

Ο συντονισμός της κινητοποίησης δε θα είναι εύκολος καθώς η ΓΣΕΕ τελεί υπό προσωρινή Διοίκηση και δεν μπορεί να προκηρύξει απεργία ενώ στην ίδια εκκρεμή κατάσταση βρίσκεται και η πολυπληθέστερη οργάνωση του ιδιωτικού τομέα η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας.

Δείτε επίσης: Πόσες ημέρες άδεια δικαιούνται οι εργαζόμενοι γονείς;

Το απαράδεκτο αυτό σκηνικό είναι απόρροια της ματαίωσης του συνεδρίου της Συνομοσπονδίας μετά τις βιαιοπραγίες που εκτυλίχθηκαν μεταξύ των εκπροσώπων της πλειοψηφίας και μελών του ΠΑΜΕ τον περασμένο Μάρτιο σε Ρόδο, Καλαμάτα και Αθήνα.

Τα πνεύματα οξύνθηκαν ακόμα περισσότερο με αφορμή τον προσδιορισμό της ημερομηνίας της απεργιακής κινητοποίησης.

Το προεδρείο της ΓΣΕΕ καταγγέλλει το ΠΑΜΕ για τραμπουκισμούς κατά των μελών της και προειδοποιεί σε ανακοίνωσή της ότι δε θα υποκλιθούν στην κομματική-σταλινική μαφία των τραμπουκισμών, των εξυβρίσεων και των απειλών.

Δείτε επίσης: ΓΣΕΕ Οι μισθοί των 250 ευρώ τετραπλασιάστηκαν στην κρίση!

«Η ΓΣΕΕ –επισημαίνεται- με δεδομένη τη βίαιη κατάλυση του Τακτικού της Συνεδρίου, αδυνατεί ακόμη τυπικά να προκηρύξει Γενική Πανελλαδική Απεργία, στηρίζει με κάθε διαθέσιμο μέσο τις κινητοποιήσεις και τον απεργιακό αγώνα των Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων της χώρας προκειμένου να αποκρούσουμε όλες εκείνες τις προωθούμενες παρεμβάσεις που υπονομεύουν διαλυτικά τις Ελεύθερες Συλλογικές Διαπραγματεύσεις και υποβαθμίζουν καίρια τη θέση της εργατικής πλευράς.»

Η ΓΣΕΕ προσκαλεί τις 150 Ομοσπονδίες και τα Εργατικά Κέντρα να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση της 24ης Σεπτεμβρίου.

Το Εργατικό Κέντρο Αθηνών (ΕΚΑ) που προκήρυξε ήδη 24ωρη απεργία για την Τρίτη διαμαρτύρεται :

- Για την εξαίρεση με αδιευκρίνιστους όρους επιχειρήσεων από τις κλαδικές συμβάσεις και την επαναφορά των ενώσεων προσώπων

- Για την κατάργηση της επεκτασιμότητας και της υποχρεωτικότητας

- Για τη δυνατότητα σύναψης τοπικών συμβάσεων κάτω από τις κλαδικές, που ανοίγει το δρόμο των ειδικών οικονομικών ζωνών

- Για την κατάργηση της διαιτησίας και απαξίωσης του ΟΜΕΔ

- Για τον έλεγχο και τη διαχείριση των ηλεκτρονικών μητρώων των συνδικάτων από την κυβέρνηση

- Για την ηλεκτρονική ψηφοφορία στη λήψη απόφασης των συνδικάτων, απομαζικοποιώντας και αδρανοποιώντας τους εργαζόμενους από τα συνδικάτα

- Για τις ιδιωτικοποιήσεις που έχει εξαγγείλει και αυτές που ανακοινώνονται (Αεροδρόμιο, ΕΛΠΕ, ΔΕΗ, ΛΑΡΚΟ κλπ)

- Για την αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Ποιοι απεργούν την Τρίτη 24/9;

Μπαράζ απεργιών προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ 

Δείτε όλες τις ειδήσεις στο AthensMagazine.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share