Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Πόσες ημέρες άδεια δικαιούνται οι εργαζόμενοι γονείς;

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση...

4 Σεπτεμβρίου 2019 19:27
Πόσες ημέρες άδεια δικαιούνται οι εργαζόμενοι γονείς;

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, προβλέπεται η χορήγηση από τον εργοδότη, άδειας σχολικής παρακολούθησης για τους γονείς παιδιών μέχρι 16 ετών, τα οποία παρακολουθούν μαθήματα στοιχειώδους ή μέσης εκπαίδευσης. Όσα πρέπει να ξέρετε για το επίδομα αδείας!

Σε διευκρινίσεις σχετικά με την άδεια σχολικής παρακολούθησης, προχώρησε η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας, μέσω του Κέντρου Πληροφόρησης Εργαζομένων και Ανέργων, ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, προβλέπεται η χορήγηση από τον εργοδότη, άδειας σχολικής παρακολούθησης για τους γονείς παιδιών μέχρι 16 ετών, τα οποία παρακολουθούν μαθήματα στοιχειώδους ή μέσης εκπαίδευσης.

Βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας (ν. 1483/1984, άρθρο 9):

Η διάρκεια της άδειας είναι μέχρι τέσσερις εργάσιμες ημέρες για κάθε ημερολογιακό έτος.
Η άδεια χορηγείται χωρίς περικοπή των αποδοχών.
Οι εργαζόμενοι γονείς δικαιούνται να απουσιάζουν ορισμένες ώρες ή ολόκληρη την ημέρα.
Εφόσον και οι δύο γονείς εργάζονται, αποφασίζουν ποιος από τους δύο θα κάνει χρήση της άδειας αυτής ή, εφόσον επιθυμούν την από κοινού της χρήση, αποφασίζουν για πόσο χρόνο ο καθένας, που πάντως δεν μπορεί συνολικά να υπερβαίνει τις τέσσερις ημέρες.
Εφόσον ισχύουν ευνοϊκότερες ρυθμίσεις, βάσει νόμου, Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ) ή Κανονισμών Εργασίας, εφαρμόζονται αυτές.
Στη στοιχειώδη εκπαίδευση ανήκει και το νηπιαγωγείο, η φοίτηση στο οποίο, με βάση το νόμο, είναι πλέον διετής για τα νήπια που συμπληρώνουν την 31η Δεκεμβρίου του έτους εγγραφής ηλικία τεσσάρων ετών.
Η άδεια σχολικής παρακολούθησης χορηγείται αυτοτελώς για κάθε παιδί που είναι μαθητής-μαθήτρια (άρθρο 4 ΕΓΣΣΕ 2008).
«Τα σωματεία, τα κατά τόπους Εργατικά Κέντρα και οι ομοσπονδίες δύναμης της ΓΣΕΕ, είναι σε επαγρύπνηση για τις καταγγελίες των εργαζομένων» σημειώνει η Συνομοσπονδία.

Φρίκη: 15χρονος σκότωσε τους γονείς του και μετά προσπάθησε να αυτοκτονήσει!

Επίθεση με μαχαίρι στους γονείς του, πραγματοποίησε ένας 15χρονος Βρετανός σε τουριστικό θέρετρο της Τενερίφης, μπροστά στα έκπληκτα μάτια των τουριστών που βρίσκονταν στον ίδιο χώρο. Τραγωδία: Μητέρα σκότωσε το παιδί της και προσπάθησε να αυτοκτονήσει!

Αμέσως μετά, ο νεαρός επιχείρησε να αυτοκτονήσει, πέφτοντας μέσα σε φαράγγι. Οι διασώστες που έφτασαν στο σημείο, ανέσυραν τον 15χρονο, ο οποίος νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση, λόγω χτυπημάτων στο κεφάλι και φρουρούμενος σε τοπικό νοσοκομείο.

Σε άλλα νοσοκομεία έχουν μεταφερθεί η μητέρα και ο πατέρας του, ενώ η αστυνομία χαρακτήρισε το συμβάν σαν ένα «περιστατικό ακραίας βίας». Επιπλέον, αναφέρεται πως ο νεαρός δράστης αντιεμτωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα.

Φρίκη στην Ινδία: Σκότωσε με τσεκούρι τη μητέρα του και τηγάνισε τον εγκέφαλό της!

Σκότωσε με τσεκούρι τη μητέρα του ενώ τον έπιασαν στα πράσα να έχει βάλει σε ένα τηγάνι τον εγκέφαλό της, προσπαθώντας να τον τηγανίσει για να τον φάει. Φρίκη: 16χρονος σκότωσε με τσεκούρι όλη του την οικογένεια! (photos-video)

Ο 32χρονος Sitaram Iraon, αντιμετωπίζει την κατηγορία για ανθρωποκτονία.

Η άτυχη 50χρονη γυναίκα συχνά αντιμετώπιζε τον γιο της, ο οποίος μεθούσε και την χτυπούσε, όταν δεν του έδινε χρήματα για να αγοράσει ποτά.

Όταν η γυναίκα αρνήθηκε, τότε ο Iraon άρπαξε το τσεκούρι και την χτύπησε στο κεφάλι. Στη συνέχεια έβγαλε τον εγκέφαλό της με σκοπό να τον φάει.

Η νύφη του περνούσε εκείνη τη στιγμή και είδε τι συνέβαινε. Έτσι ο 32χρονος το έβαλε στα πόδια. Στη συνέχεια συνελήφθη από την αστυνομία.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share