Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2020

Ραγδαίες εξελίξεις για τους δύο Ελλήνες στρατιωτικούς, Μητρετώδη και Κούκλατζη!

Τι αποφάσισε η Άγκυρα;

19 Σεπτεμβρίου 2019 11:51
Ραγδαίες εξελίξεις για τους δύο Ελλήνες στρατιωτικούς, Μητρετώδη και Κούκλατζη!
Follow us on Google News

Ο γενικός εισαγγελέας της Αδριανούπολης αποφάσισε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία για την κατηγορία της κατασκοπείας εναντίον των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, Μητρετώδη και Κούκλατζη, οι οποίοι είχαν συλληφθεί τον Μάρτιο του 2018 στον Έβρο και κρατήθηκαν για πεντέμιση μήνες στις φυλακές της Αδριανούπολης, έως τον 15αύγουστο του 2018. Στο φως της δημοσιότητας οι καταθέσεις που έδωσαν οι δύο στρατιωτικοί! - «Αυτό ήταν το λάθος μας»!

Η δίωξη είναι λοιπόν μόνο για «παράνομη είσοδο σε απαγορευμένη στρατιωτική ζώνη».

Διπλωματικοί κύκλοι στην Αθήνα εκτιμούν ότι η απόσυρση της κατηγορίας για κατασκοπεία είναι ένα δείγμα καλής θέλησης της Άγκυρας ενόψει της συνάντησης Μητσοτάκη - Ερντογάν στις 24 του μηνός στη Νέα Υόρκη.

Από την άλλη βέβαια, μην ξεχνάμε ότι οι Τούρκοι συνεχίζουν να προκαλούν καθημερινά με παραβιάσεις στο Αιγαίο και με παράνομες υποθαλάσσιες έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ.

Είδηση σοκ για τους 2 Έλληνες στρατιωτικούς που είχαν συλληφθεί στην Τουρκία! Νέος εφιάλτης

Είδηση σοκ για τους 2 Έλληνες στρατιωτικούς που είχαν συλληφθεί στην Τουρκία! Νέος εφιάλτης

Νέες πληροφορίες βλέπουν το "φως" της δημοσιότητας σχετικά με την σύλληψη των 2 Ελλήνων αστυνομικών στον Έβρο, και τις πρώτες ώρες αγωνίας. Όπως δείχνουν τα στοιχεία, η κράτησή τους είναι μια πολιτική επιλογή της τουρκικής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τα όσα δημοσίευσε το «Εθνος της Κυριακής», στην υπόθεση της σύλληψης των Ελλήνων στρατιωτικών ενεπλάκη η τουρκική στρατοφυλακή (Jandarma), σώμα που θεωρείται ένα από τα «επίλεκτα» του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Τις προηγούμενες ημέρες βρέθηκε στον Έβρο κλιμάκιο Αμερικανών, ώστε να διαπιστώσουν την ακριβή θέση των Ελλήνων κατά την σύλληψή τους αλλά και τα όσα προηγήθηκαν και ακολούθησαν.

Την ευρύτερη περιοχή των Καστανιών έχει υπό την ευθύνη της η μονάδα του πυροβολικού και όχι η 3η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία «Ρίμινι» στην οποία ανήκουν οι δύο συλληφθέντες.

Είδηση σοκ για τους 2 Έλληνες στρατιωτικούς που είχαν συλληφθεί στην Τούρκο! Νέος εφιάλτης

Η Ταξιαρχία αναλαμβάνει συμπληρωματικά μόνο να εκτελεί κάποιες περιπολίες. Αυτό έκαναν και εκείνο το βράδυ το Ανθυπολοχαγός Άγγελος Μητρετώδης και ο λοχίας ΕΠΟΠ Δημήτρης Κούκλατζης.

Τα νερά του παρακείμενου ποταμού Άρδα είχαν αρχίσει να φουσκώνουν, ενώ στην περιοχή υπήρχαν έντονα καιρικά φαινόμενα με χιονόπτωση και ομίχλη. Στοιχεία που, σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει από τις καταθέσεις των δύο στρατιωτικών, στάθηκαν η αιτία ώστε από λάθος να βρεθούν μέσα στο τουρκικό έδαφος, ακολουθώντας ίχνη μεταναστών.

Επιλογή Ερντογάν η κράτησή τους

Αντίθετα με όσα μπορεί να ειπώθηκαν τις προηγούμενες οι ημέρες, επιβεβαιώνεται πως οι δύο στρατιωτικοί μπήκαν σε τουρκικό έδαφος.

Όταν η ελληνική περίπολος ακινητοποιήθηκε από τους Τούρκους, οι δύο στρατιωτικοί οδηγήθηκαν στο κοντινό τουρκικό φυλάκιο που είναι απέναντι από το ελληνικό «φυλάκιο 1».

Εκεί φέρεται να δόθηκε αρχικά η δυνατότητα στον ανθυπολοχαγό Αγγ. Μητρετώδη να καλέσει από το κινητό του τον ταξίαρχο της μονάδας του εξηγώντας του τι είχε συμβεί. Η συνομιλία τους, σύμφωνα με τις πληροφορίες, κράτησε περίπου δέκα λεπτά. Στη συνέχεια, σύμφωνα πάντα με όσα διέρρευσαν, ο ταξίαρχος κάλεσε τον ομόβαθμό του Τούρκο διοικητή της μονάδας, ζητώντας του να τους αφήσει ώστε να επιστρέψουν στη μονάδα τους. Ακολουθώντας μια πάγια τακτική, συνήθη όλα τα προηγούμενα χρόνια, όταν υπήρχαν παρόμοια γεγονότα και από τις δύο πλευρές.

Είδηση σοκ για τους 2 Έλληνες στρατιωτικούς που είχαν συλληφθεί στην Τούρκο! Νέος εφιάλτης

Η εμπλοκή όμως της τουρκικής στρατοχωροφυλακής (Jandarma), άντρες της οποίας ήταν παρόντες στη σύλληψη, έδωσε άλλη τροπή. Μέσω της τελευταίας, που διατηρεί ξεχωριστό δίαυλο επικοινωνίας, ενημερώθηκε η πολιτική ηγεσία-κυβέρνηση και ο χειρισμός του θέματος ξέφυγε από το επίπεδο του Τούρκου διοικητή. Έτσι ο τελευταίος, ύστερα από μια επικοινωνία που κράτησε περί τα 45 λεπτά, ενημέρωσε τον Έλληνα ταξίαρχο τελικά πως το όλο θέμα χειριζόταν πλέον η Jandarma και θα ακολουθούνταν η δικαστική οδός.

Τα στελέχη της στρατοχωροφυλακής Jandarma θεωρούνται ως οι «πραιτωριανοί» του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ήταν αυτοί που έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στην αντιμετώπιση των επίδοξων πραξικοπηματιών το 2016. Η Jandarma εκτός από καθήκοντα αστυνόμευσης στις εκτός πόλεων περιοχές έχει στην εποπτεία της και τα σύνορα.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share