Κυριακή, 31 Μαΐου 2020

Δέσμευση της περιουσίας του 55χρονου που τη χτύπησε με σφαίρα την μικρή Αλεξία!

Τι αποφασίστηκε;

18 Σεπτεμβρίου 2019 15:04
Δέσμευση της περιουσίας του 55χρονου που τη χτύπησε με σφαίρα την μικρή Αλεξία!

Δικαστήριο αποφάσισε τη συντηρητική κατάσχεση της περιουσίας του 55χρονου που τραυμάτισε βαρύτατα το κορίτσι με αδέσποτη σφαίρα το Πάσχα. Η ικανοποίηση της οικογένειας που προσπαθεί να μαζέψει χρήματα για να μεταφερθεί η 8χρονη σε κέντρο αποκατάστασης στη Γερμανία είναι πασιφανής.

Δείτε επίσης: Χάθηκε ζευγάρι τουριστών στην Ερέτρια!

Στη δέσμευση της περιουσίας του 55χρονου που πυροβόλησε με αδέσποτη σφαίρα την 8χρονη Αλεξία προχώρησε το πρωτοδικείο Θηβών, με την οικογένεια της μικρής να δηλώνει ικανοποίηση για την ικανοποίηση του αιτήματός της.

«Το δικαστήριο αποφάσισε να διατάξει τη συντηρητική κατάσχεση της περιουσίας του 55χρονου, μέχρι του ποσού του 1 εκατομμυρίου ευρώ», δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας, Αντρέας Μήτσαινας.

Όπως εξήγησε «είχαμε καταθέσει μια αίτηση ασφαλιστικών μέτρων στο πρωτοδικείο Θηβών και ζητούσαμε την προστασία των δικαιωμάτων ης μικρής Αλεξίας για να μπορεί να ικανοποιηθεί στο χρόνο που θα καταθέσει την αγωγή της με τα σχετικά κονδύλια τα οποία αφορούν τα ιατρικά . Αυτό είχε μόνο τη δέσμευση της περιουσίας του 55χρονου. Με αυτό το δικαστήριο δεν παίρνεις λεφτά αλλά δεσμεύεις μόνο την περιουσία του μέχρι του ποσού του 1 εκ. ευρώ. Η οικογένεια νιώθει ικανοποιημένη διότι η ελληνική δικαιοσύνη άκουσε το πρόβλημά της και έγινε το πρώτο βήμα .

Στόχος της οικογένειας είναι να μαζέψει χρήματα, προκειμένου να μεταφερθεί η 8χρονη Αλεξία σε κέντρο αποκατάστασης στη Γερμανία, προκειμένου να λάβει βοήθεια.

«Η 8χρονη Αλεξία δεν μπορεί να πάει σε κέντρο αποκατάστασης στην Ελλάδα γιατί δεν υπάρχει υλικοτεχνική υποδομή και κανείς δεν αναλαμβάνει την ευθύνη λόγω της βαρύτητας του περιστατικού. Και η οικογένεια προσπαθεί να μαζέψει χρήματα διότι υπάρχει ένα κέντρο στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στη Γερμανία όπου θα εκεί μπορούν να βοηθήσουν οι γιατροί την μικρή Αλεξία», ανέφερε ο κ. Μήτσαινας.

Αποζημίωση 1 εκατομμύριο ευρώ ζητά η οικογένεια της 8χρονης Αλεξίας! (Video)

Η τραγωδία που είχε συγκλονίσει το Πανελλήνιο με την 8χρονη Αλεξία από την Θήβα που είχε δεχθεί αδέσποτη σφαίρα συνεχίζει να απασχολεί την κοινή γνώμη... Η οικογένεια της μικρής Αλεξίας ψάχνει ήδη κέντρο αποκατάστασης και ζητά αποζημίωση ύψους 1 εκατομμύριο ευρώ!

Την αποζημίωση που ζητά η οικογένεια της είναι για τα έξοδα που θα χρειαστούν για την αποθεραπεία της στην Αμερική! Η κατάσταση της υγείας της μικρής παραμένει σταθερή και δεν έχει καμία επικοινωνία με το περιβάλλον.

Βιώνουν μια κατάσταση που όμοια της δεν υπάρχει.... Από τη μια στιγμή στην άλλη η Αλεξία τους βρέθηκε με μια σφαίρα στο κεφάλι. Δυόμιση μήνες τώρα είναι καθηλωμένη σε ένα κρεβάτι του νοσοκομείου Παίδων. Οι γονείς της αναμένεται να καταθέσουν αγωγή ζητώντας 1 εκατομμύριο ευρώ για τα έξοδα νοσηλείας.

Θήβα αποζημίωση

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο δικηγόρος του κατηγορουμένου, Αλέξης Στεφανάκης, «τα ποσά που ακούγονται φυσικά δεν υπάρχουν. Δεν είναι η οικογένεια του Ωνάση. Είναι άνθρωποι του μόχθου και της βιοπάλης. Υπάρχει ένα σπίτι στο χωριό, αυτό το σπίτι ήδη με την προσωρινή διαταγή έχει γίνει κατάσχεση επάνω σε αυτό. Αλλά είναι αδύνατον να μιλάμε για ποσά της τάξης του 1 ή 2 εκατομ. ευρώ».

Οι γονείς της μικρής ψάχνουν να βρουν κέντρο αποκατάστασης. Θα κάνουν ό,τι μπορούν για να βοηθήσουν την κορούλα τους. Τα δυο της αδέρφια παρακαλάνε το Θέο να επιστρέψει η Αλεξία σπίτι, όπως και όλος ο κόσμος που στάθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των γονιών.

«Ευχαριστώ όλο τον κόσμο, τους πάντες όλους, για τις προσευχές τους, να συνεχίσουν να προσεύχονται για το κοριτσάκι μου να γίνει γρήγορα καλά», δήλωσε ο πατέρας της 8 χρονης Αλεξίας.

Στην εκπομπή "Ώρα Ελλάδος Καλοκαίρι" ο δημοσιογράφος τόνισε ότι ο δράστης παραμένει ελεύθερος καθώς το αδίκημα είναι πλημελημματικού χαρακτήρα! Η καθημερινή κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι γονείς είναι το παιδί τους απλά να ανοίγει τα μάτια του..

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share