Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Συνεχίζει τις απειλές ο Ερντογάν: "Ανοίγουμε τις πύλες, αν δεν μας στηρίξετε!"

Κλιμακώνει τις πιέσεις για την εκπλήρωση των αιτημάτων του!

14 Σεπτεμβρίου 2019 13:14
Συνεχίζει τις απειλές ο Ερντογάν:

Συνεχίζει τις απειλές του ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν! "Ανοίγουμε τις πύλες, αν δεν μας στηρίξετε!" δήλωσε χαρακτηριστικά αφού θέλει να εκπληρωθούν τα αιτήματα του από την Δύση!

«Αν δεν μπορέσετε να αποδεχθείτε αυτό το σχέδιο, τότε θα ανοίξουμε τις πύλες. Θα τους αφήσουμε να πάνε όπου θέλουν», είπε ο Τούρκος πρόεδρος μιλώντας στο Reuters. Ο Ερντογάν ετοιμάζει πολεμική επιχείρηση στα ανατολικά του ποταμού Ευφράτη!

Στην ίδια συνέντευξη, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε πως «ανά πάσα στιγμή μπορεί να γίνει οτιδήποτε», απαντώντας σε ερώτηση εάν υπάρχει πιθανότητα συνεταιρισμού για το θέμα της ενέργειας στην ανατολική Μεσόγειο με τις χώρες της Δύσης, ενώ κατηγόρησε την ελληνοκυπριακή πλευρά ότι δεν αναγνωρίζει τα δικαιώματα και το δίκαιο και ότι απειλεί τη διεθνή ειρήνη.

Σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Ρόιτερς, ο Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε στο Κυπριακό λέγοντας ότι «υπάρχουν τρεις εγγυήτριες δυνάμεις, Τουρκία, Ελλάδα και Βρετανία. Και φαίνεται και η ΕΕ ως φιλοξενούμενη εγγυήτρια».

«Πολλοί νυν ηγέτες δεν συμμετείχαν στις διαδικασίες που εγώ συμμετείχα. Ποια είναι αυτή; Η σύνοδος στο Μπούργκενστοκ. Με ποιον την κάναμε; Με τον Κόφι Ανάν. Συναντηθήκαμε με τον ίδιο στο Μπούργκενστοκ. Τότε καθίσαμε με τον Έλληνα πρωθυπουργό (Κ. Καραμανλή) ως εγγυήτρια δύναμη κι εμείς ως εγγυήτρια δύναμη και συζητήσαμε. Ήρθε και ο Φερχόιγκεν που εκπροσωπούσε την ΕΕ. Κάναμε αυτές τις συναντήσεις. Πρώτα ήθελαν να σηκωθούν από το τραπέζι τότε ο Κόφι Ανάν τους είπε ‘εγώ έδωσα τον λόγο μου, πριν τελειώσει αυτή η δουλειά δεν μπορούμε να σηκωθούμε’», σημείωσε.

«Τότε αναγκάστηκαν να υπογράψουν. Και τί έγινε; Πήγαμε σε δημοψηφίσματα και η πλευρά βορείου Κύπρου ψήφισε ναι με 65%. Η νότια Κύπρος είπε όχι με 75%. Παρόλο που είπε όχι, η ΕΕ ενέταξε την Κύπρο αλλά δεν ενέταξαν την βόρεια Κύπρο. Κοιτάτε μέχρι που φτάνει αυτή η υπόθεση», ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος.

Ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι «από τότε μέχρι σήμερα είναι άδικη η προσέγγιση. Η προσέγγιση που δεν αναγνωρίζει δικαιώματα και δίκαιο απειλεί την ειρήνη στον κόσμο».

«Υπάρχουν περιοχές γύρω από την Κύπρο, οι οποίες έχουν καθοριστεί, όπου η Τουρκία μπορεί να κάνει έρευνες, και υπάρχουν και περιοχές όπου η νότια Κύπρος μπορεί να κάνει έρευνες. Αλλά τι λέει το διεθνές δίκαιο σε αυτό το θέμα; ‘Όποιο προϊόν βγει εδώ, είτε ψάρια είναι είτε πετρέλαιο, αυτά διαμοιράζονται με ίσο ποσοστό στον πληθυσμό», επεσήμανε.

«Αυτοί τί κάνουν; Θέλουν να στερήσουν τη βόρεια Κύπρο από αυτά. Στο διεθνές δίκαιο δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Όποια δικαιώματα υπάρχουν θα ληφθούν με ποσοστά του πληθυσμού. Όποια είναι τα δικαιώματα της νότιας Κύπρου θα τα πάρει. Αλλά χώρες οι οποίες δεν έχουν καμιά σχέση προσπαθούν να έχουν δικαίωμα λόγου σε αυτές τις θάλασσες. Το πρόβλημα πηγάζει από εδώ», πρόσθεσε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Σε ερώτηση εάν υπάρχει πιθανότητα συνεταιρισμού στο θέμα της ενέργειας με τις χώρες της Δύσης, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι αυτό μπορεί να αξιολογηθεί. «Δεν βρισκόμαστε σε αντίθεση με κανέναν από αυτούς. Ανά πάσα στιγμή μπορεί να γίνει οτιδήποτε. Μπορεί να γίνει. Εμείς έχουμε δύο γεωτρύπανα. Υπάρχει πιθανότητα να έρθει και τρίτο. Έχουμε δύο ερευνητικά πλοία. Όλα αυτά τα πλοία μας ξεκίνησαν σταδιακά τις εργασίες και συνεχίζουν», σημείωσε.

Ο Ερντογάν απειλεί με πυρηνικά όπλα! (Video)

«Κάποιοι έχουν πυραύλους με πυρηνικές κεφαλές. Κι όχι έναν και δύο. Αλλά εγώ πυραύλους με πυρηνικές κεφαλές δεν πρέπει να έχω. Εγώ αυτό δεν το δέχομαι!», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καταχειροκροτούμενος από τους συμμετέχοντες σε οικονομικό φόρουμ για τη Μέση Ανατολή στην Άγκυρα!

Σύμφωνα με το επιχείρημά του, όλες οι ανεπτυγμένες χώρες έχουν πυραύλους με πυρηνικές κεφαλές, αλλά στην περιοχή κανείς δεν μπορεί να αγοράσει, γιατί… θα ανησυχήσει το Ισραήλ. Πάιατ: Δεν θα προβληματιζόμουν για τους «χάρτες» του Ερντογάν!

«Σήμερα δεν υπάρχει καμία αναπτυγμένη χώρα που να μην έχει πυραύλους με πυρηνικές κεφαλές. Όλες έχουν. Δεν θα σας πω όνομα, αλλά ένας – τώρα δεν είναι πρόεδρος πια- τον οποίο επισκέφτηκα μου είπε: ‘Κάποιοι μας λένε ότι έχω 7.500 πυρηνικές κεφαλές αλλά η Ρωσία και οι ΗΠΑ έχουν 12.500 – 15.000 κεφαλές. Εάν είναι έτσι, το ίδιο θα κάνω κι εγώ’. Κοιτάξτε κατάσταση, κοιτάξτε για ποιο πράγμα συναγωνίζονται. Και μετά τι μας λένε εμάς; ‘Εσύ μην τυχόν και το κάνεις’. Υπάρχει στην περιοχή μας το Ισραήλ; Υπάρχει. Όλα αυτά –λέει- το φοβίζουν», δήλωσε.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατήγγειλε ότι υπήρξαν αντιδράσεις ακόμη και για την αγορά του αντι-πυραυλικού συστήματος S-400, το οποίο είναι ένα αμυντικό σύστημα, ούτε καν επιθετικό. «Αλλά εμείς το πήραμε. Και πρώτα ο Αλλάχ τον Απρίλιο όλα ολοκληρώνονται», είπε προαναγγέλλοντας για άλλη μια φορά ότι σε λίγους μήνες θα τεθεί σε λειτουργία».

Ο Τούρκος πρόεδρος υπερηφανεύτηκε και πάλι για τις αμυντικές δυνατότητες της χώρας του, υποστηρίζοντας ότι έχει φτάσει σε ένα επίπεδο ώστε να συνομιλεί με όλες τις μεγάλες δυνάμεις του πλανήτη.

«Έχουμε καταφέρει να καλύπτουμε το 70% των αναγκών μας στην άμυνα. Μέχρι σήμερα καθόμασταν στον τραπέζι με τις ΗΠΑ, τώρα καθόμαστε με τη Ρωσία. Ίσως αύριο να καθόμαστε με την Κίνα. Δεν είναι μόνο θέμα δοσοληψίας. Το ζήτημα της συμπαραγωγής είναι απαραίτητος όρος. Αυτό έλεγα στους φίλους μας. ‘Μπορούμε να κάνουμε συμπαραγωγή;’ Δεν φτάνεις σε επίπεδο σύγχρονου πολιτισμού με λόγια αλλά με έργα», υπογράμμισε.

Μιλώντας για την οικονομία της χώρας του ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διαβεβαίωσε ότι σε ένα χρόνο, το 2020 η ανάπτυξη θα φτάσει στο 5%, την ώρα που σήμερα καταγράφει αρνητικό πρόσημο, σημειώνοντας για άλλη μια φορά ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν χαμηλά. «Έχω αλλεργία με τα επιτόκια», όπως είπε χαρακτηριστικά!

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share