Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου 2021

Φρίκη: Πήγε στον γιατρό επειδή είχε τρομερό πονοκέφαλο και αυτό που βρήκανε στο αυτί της... την έκανε να ουρλιάξει!

Αδιανόητο

10 Σεπτεμβρίου 2019 13:36
Φρίκη: Πήγε στον γιατρό επειδή είχε τρομερό πονοκέφαλο και αυτό που βρήκανε στο αυτί της... την έκανε να ουρλιάξει!

Ούτε στον χειρότερό μας εφιάλτη δεν θα θέλαμε να πάθουμε αυτό που έπαθε μία γυναίκα, η οποία μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με πονοκέφαλο, και κατέληξε να μάθει πως μέσα στο αυτί της «κατοικούσε» μία αράχνη.

Συγκεκριμένα, η γυναίκα αυτή από την Ινδία δεν είχε την παραμικρή ιδέα πως υπάρχει κάποιο ζωύφιο στο αυτί της, καθώς μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο στην Ινδία, επειδή δεν είχε αφόρητους πονοκεφάλους μετά από έναν υπνάκο που είχε πάρει στην βεράντα της. Το γνωρίζατε; Η υπερβολική κατανάλωση καφέ προκαλεί πονοκεφάλους!

Ο γιατρός που την εξέτασε ανέφερε πως είχε αντιμετωπίσει κι άλλες τέτοιες περιπτώσεις στο παρελθόν, με ασθενείς που είχαν πράγματα στο αυτί τους, αλλά ποτέ δεν είχε δει να βγαίνει από εκεί μία ζωντανή αράχνη.

Ο ίδιος έβγαλε μάλιστα βίντεο την στιγμή που το έντομο έκανε βόλτα πάνω στο αυτί, προκαλώντας σοκ σε όσους το είδαν.

Δεν φαντάζεστε; Γιατί δεν πρέπει να σκοτώσετε την επόμενη αράχνη που θα βρείτε στο σπίτι σας!

Δεν φαντάζεστε; Γιατί δεν πρέπει να σκοτώσετε την επόμενη αράχνη που θα βρείτε στο σπίτι σας!

Ξέρω ότι είναι δύσκολο να σας πείσω», παραδέχεται ο Matt Bertone, καθηγητής εντομολογίας στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνα, «αφήστε με όμως να δοκιμάσω: μη σκοτώσετε την επόμενη αράχνη που θα βρείτε στο σπίτι σας. Απίστευτο: Μυρμήγκια σώζουν τους "συντρόφους" τους από αράχνη!

Γιατί όμως; «Γιατί οι αράχνες είναι σημαντικό κομμάτι της φύσης αλλά και του οικοσυστήματος του σπιτιού μας, την ίδια ώρα που είναι συνεργατικοί οργανισμοί». Ο καθηγητής μας λέει πως κάνουμε τα πάντα για να απομονώσουμε τα σπίτια μας από τους εξωγενείς παράγοντες, ακόμα κι έτσι όμως οι αράχνες έχουν τον τρόπο τους να παραβιάζουν την οικογενειακή μας γαλήνη.

Άλλες εγκλωβίζονται κατά λάθος στο εσωτερικό και άλλες περνούν ένα μικρό διάστημα μέσα, ενώ υπάρχουν και αρκετά είδη που προτιμούν τα εσωτερικά περιβάλλοντα. Και «τα αραχνοειδή που θα συναντήσετε δεν είναι επιθετικά ούτε επικίνδυνα. Και μπορεί να παρέχουν καλές υπηρεσίες, όπως το να τρώνε παράσιτα, ακόμα και άλλες αράχνες».

Ο Bertone λέει πως σε επιτόπια έρευνα που έκανε το τμήμα του σε σπίτια της πολιτείας εντόπισαν αράχνες σε κάθε ένα από αυτά. Κοινές αράχνες καθόλου επικίνδυνες για τον άνθρωπο δηλαδή, που στήνουν απλώς ιστούς και περιμένουν τη λεία τους.

Και είναι ακριβώς αυτή η λεία που λέει πως είναι τελικά καλή για μας, καθώς στους ιστούς τους πιάνονται όλων των λογιών τα έντομα που κυκλοφορούν ανενόχλητα στο σπίτι μας και κυρίως τα κουνούπια.

«Το να σκοτώσεις μια αράχνη δεν στερεί μόνο τη ζωή στο αραχνοειδές, αλλά και ένα σημαντικό αρπακτικό από το σπίτι μας», μας λέει, καθώς οι περισσότερες θα κυνηγήσουν και τις άλλες αράχνες που πάνε να κάνουν το ίδιο.

Αν μπορείτε λοιπόν να τις αντέξετε, υποδεικνύει με νόημα, αφήστε τες να βολτάρουν στο σπίτι σας, καθώς οι τυχεροί θα είμαστε τελικά εμείς από τις υπηρεσίες τους. Αν πάλι όχι, «αντί να τις λιώσετε, αιχμαλωτίστε τες και απελευθερώστε τες στη φύση, θα βρουν κάπου αλλού να κάνουν φωλιά»…

Προσοχή! Αυτή είναι η επικίνδυνη αράχνη που μπαίνει σε σπίτια!

undefined

Εντόπισαν τη φωλιά της μέσα στο σπίτι!

Στο Πλίμουθ της Βρετανίας εντόπισαν τη συγκεκριμένη τρύπα και οι κάτοικοι του σπιτιού αναφέρουν πως το συγκεκριμένο είδος αράχνης έχει το χειρότερο δάγκωμα που έχουν δεχτεί.

Οι ειδικοί προειδοποιούν πως το συγκεκριμένο ξένο είδος αράχνης έχει μεταναστεύσει στη Βρετανία το καλοκαίρι, λόγω του θερμού κλίματος.

Ο πατέρας της οικογένειας, στο σπίτι, αναφέρει πως "Πρόκειται για πολύ επιθετικό έντομο, που δεν φοβάται τίποτα"! Τα συγκεκριμένα πλάσματα μπορούν να μεγαλώσουν και να φτάσουν μέχρι και 2.5 πόντους μήκος. Τρέφονται με μικρότερα έντομα (π.χ. μέλισσες) ενώ έρχονται από τη Βόρεια Αφρική και την Ευρώπη!

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share