Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Θλίψη! Πέθανε ο Διογένης Καμμένος!

Θρήνος...

30 Αυγούστου 2019 14:48
Θλίψη! Πέθανε ο Διογένης Καμμένος!

Ο σκιτσογράφος Διογένης Καμένος πέθανε χτες, σε ηλικία 71 ετών, όπως ανακοίνωσε το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ. Πέθανε ο ηθοποιός Γιάννης Γούτης!

Η ανακοίνωση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ ανακοινώνει με θλίψη την απώλεια του πολιτικού γελοιογράφου Διογένη Καμένου, ο οποίος «έφυγε» χθες από τη ζωή σε ηλικία 71 ετών.

Ο Διογένης Καμένος γεννήθηκε το 1948 στη Λεμεσό της Κύπρου και, μετά το πέρας των γυμνασιακών του σπουδών, φοίτησε σε σχολή με αντικείμενο την ψυχολογία.

Το 1975 ξεκίνησε τη μακρόχρονη συνεργασία του με την εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ», στο καθημερινό αλλά και το κυριακάτικο φύλλο της, όπου άφησε το στίγμα του με τα αμιγώς πολιτικού περιεχομένου σκίτσα του. Κορυφαία στιγμή στην σταδιοδρομία του υπήρξε η χιουμοριστική στήλη «Μήτσος και Κατινάκι», το περιεχόμενο της οποίας υπήρξε πρωτοποριακό για την εποχή και κυκλοφόρησε αργότερα και σε σειρά βιβλίων. Παράλληλα με την εργασία του στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ», συνεργάστηκε και με άλλες εφημερίδες όπως με την «ΕΞΟΡΜΗΣΗ», την «ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΠΡΩΙΝΗ» και τη «ΣΑΤΥΡΙΚΗ» καθώς και στον περιοδικό Τύπο, σε έντυπα όπως το «ΓΚΟΛ», το «ΤΡΑΣΤ ΤΟΥ ΓΕΛΙΟΥ», το «MAD», με ευφάνταστες και αξιοσημείωτες εικονογραφήσεις και κόμικς.

Ο Διογένης Καμένος υπήρξε ένας εξαιρετικά ταλαντούχος επαγγελματίας αλλά και ένας ιδιαίτερα συμπαθής άνθρωπος, αγαπητός στους συναδέλφους και τους συνεργάτες του. Διακρινόταν για την αισιοδοξία του και αντιμετώπιζε τις αντιξοότητες πάντοτε με χαμόγελο, ενώ, καθ’ όλη την πορεία του, επέδειξε ήθος, αξιοπρέπεια και συναδελφική αλληλεγγύη.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποχαιρετά τον εκλεκτό συνάδελφο και συλλυπείται βαθύτατα τη σύζυγο του Αγγελική και τα παιδιά του Ειρήνη και Δημήτρη για την μεγάλη απώλειά τους.

Ο τόπος και ο χρόνος της κηδείας του Διογένη Καμένου θα γνωστοποιηθούν με νεώτερη ανακοίνωση.

Πέθανε ξαφνικά ο Αντώνης Ανδριανίδης!

Τον απροσδόκητο χαμό του καθηγητή Αντώνη Ανδριανίδη θρηνεί από χθες η τοπική εκπαιδευτική κοινότητα. Ο 52χρονος που στο πρόσφατο παρελθόν είχε διατελέσει διευθυντής, αλλά και υποδιευθυντής στο 2ο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας, έφυγε χθες από τη ζωή με τον θάνατό του να αποδίδεται πιθανότατα σε παθολογικά αίτια.

Το περιστατικό συνέβη γύρω στις 10 το βράδυ, όταν ο καθηγητής, ενώ έκανε βόλτα στην παραλία απέναντι από το Δημαρχείο του Βόλου, ξαφνικά κατέρρευσε στο οδόστρωμα.

Περαστικοί ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ και ασθενοφόρο έσπευσε στο σημείο. Οι διασώστες επιχείρησαν με τη χρήση απινιδωτή να τον επαναφέρουν, αλλά τελικά δεν τα κατάφεραν. Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο του Βόλου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Ο Αντώνης Ανδριανίδης ήταν πολύ αγαπητός τόσο από τους συναδέλφους του, όσο και από τους μαθητές, όπου όλοι τους μιλούν με τα καλύτερα λόγια για τον εκλιπόντα.Η κηδεία του θα γίνει αύριο Τετάρτη στις 11 το πρωί από τον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Βόλου.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Πέθανε ο Γιώργος Κολώκας!

Πέθανε ο δημοσιογράφος Δημήτρης Λυμπερόπουλος!

Σοκ: Πέθανε διάσημος ηθοποιός! (photos-video)

Για περισσότερες ειδήσεις του AthensMagazine.gr για την Ελλάδα και τον κόσμο δείτε εδώ!

TAGS
 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share