Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Μερομήνια: Παρέλαση και μετά... χιόνια! Τότε θα χιονίσει στην Αθήνα

Τα Μερομήνια μίλησαν!

30 Αυγούστου 2019 09:06
Μερομήνια: Παρέλαση και μετά... χιόνια! Τότε θα χιονίσει στην Αθήνα

Πλησιάζει ο χειμώνας του 2020 και οι πολίτες ρωτούν ποιες είναι οι προβλέψεις για το πως θα είναι ο καιρός το χειμώνα του 2020 σύμφωνα με τα Μερομήνια!

Ο Νοέμβριος θα είναι πολύ επικίνδυνος μήνας για όλους μας. Φοβάμαι ακραίες καταιγίδες – ίσως σφοδρές χαλαζοπτώσεις. Σφοδρότερα φαινόμενα θα συμβούν στον κυρίως κορμό της ηπειρωτικής Ελλάδας, από Στερεά Ελλάδα ως Μακεδονία.

Μερομήνια 2020-Καιρός: Είχα τον Μάρτιο επιπλέον προειδοποιήσει ότι μέσα στον Απρίλιο θα γνωρίζαμε σ’ ολόκληρη τη Κρήτη σφοδρές βροχοπτώσεις, και ήρθαν οι πλημμύρες που θυμόμαστε με πολλές καταστροφές.

Για τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο θα ’χουμε συννεφιές και ελαφρές βροχοπτώσεις, πιο πολύ στο τέλος Οκτωβρίου.

Μερομήνια 2020-Καιρός: «Για 34η χρονιά παρατηρώντας τα φυσικά σημάδια, είδα ολωσδιόλου διαφορετικά σημάδια φέτος σε σχέση με την περυσινή χρονιά.

Μετά τις επιτυχέστατες προβλέψεις μου του περασμένου έτους και τις αναφορές μου τον Μάρτιο, για δυνατά καιρικά φαινόμενα τον Ιούλιο που μας πέρασε και τους δύο καύσωνες μέσα στον Δεκαπενταύγουστο που τώρα διάγουμε, που βγήκα αληθινός απόλυτα (τώρα έρχεται ο β’ καύσωνας), θα σημειώσω το τι θα γίνει το επόμενο 6μηνο ως τις πρώτες μέρες του προσεχούς Φεβρουαρίου 2020.

Μερομήνια 2020: Για τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο θα ’χουμε συννεφιές και ελαφρές βροχοπτώσεις, πιο πολύ στο τέλος Οκτωβρίου.

Ο συγγραφέας-λαογράφος Μιχάλης Γεροντής, που βλέπει τα μερομήνια, κάνει νέες προβλέψεις του καιρού στην ακόλουθη επιστολή του, που την τιτλοδοτεί “Οι πρώτες δρίμες”.

Επιμένει ο καιρός: Παραμένουν οι υψηλές θερμοκρασίες και τα μποφόρ!

Καιρός σήμερα: Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, αυξημένες τις θερμές ώρες της ημέρας στα βόρεια ηπειρωτικά, με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας και ενισχυμένους βοριάδες στο Αιγαίο περιμένουμε την Παρασκευή 30 Αυγούστου 2019.

Σύμφωνα με την υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 33 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 19 έως 32 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα (στη Θεσσαλία έως τους 34 βαθμούς Κελσίου), 17 έως 36 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 22 έως 28 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη (στη Νότια Κρήτη έως τους 31 βαθμούς), 20 έως 32 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και στον Πατραϊκό Κόλπο από ανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με λίγες περιμένουμε την Παρασκευή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 32 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και τα ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και στα ανατολικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες, αυξημένες στα γύρω ορεινά περιμένουμε την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

Πώς η αλλαγή του καιρού επηρεάζει την υγεία μας; Τι πρέπει να προσέχουμε;

Οι αλλαγές του καιρού είναι ένα πολύ συχνό φαινόμενο και ειδικά τώρα που θα έρθει το φθινόπωρο πρέπει να είμαστε προσεχτικοί! Πόσο μας επηρεάζει όμως η αλλαγή του καιρού στην υγεία μας;

Οι φθινοπωρινές και οι χειμωνιάτικες θερμοκρασίες μπορεί να προκαλούσαν από πονοκεφάλους και ημικρανίες μέχρι πόνους στις αρθρώσεις. Βόμβα υγείας για τον οργανισμό! Σκοτώνει όλα τα μικρόβια με μόνο 2 υλικά!

Έλλειψη βιταμίνης D: Ο ήλιος είναι η κύρια πηγή της Βιταμίνης D που μετατρέπει την χοληστερόλη στο σώμα μας σε βιταμίνη D3. Για αυτό κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου και του χειμώνα μπορεί να υποφέρετε από τα συμπτώματα της έλλειψης της βιταμίνης D, δηλαδή αδυναμία, ευαισθησία στον πόνο και υπνηλία. Επιλέξτε τροφές που είναι πλούσια σε βιταμίνη D όπως λιπαρά ψάρια, σολομό και τόνο, αλλά και συμπληρώματα διατροφής μετά από συνεννόηση με τον γιατρό σας.

Κρυολογήματα: Οι περισσότερες ιώσεις είναι μεταδοτικές λίγες μέρες πριν εκδηλώσετε τα πρώτα συμπτώματα, για αυτό τις κρύες μέρες που περνάμε περισσότερο χρόνο μέσα στο σπίτι ή στο γραφείο είναι πιο εύκολο να κολλήσουμε ένα κρυολόγημα. Η καλύτερη άμυνα είναι το προσεχτικό πλύσιμο των χεριών.

Μειωμένη ενέργεια/κακή διάθεση: Η μικρή έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία κατά τους φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες, μπορεί να οδηγήσει σε μειωμένα επίπεδα σεροτονίνης, της ορμόνης της χαράς. Για αυτό μπορεί να μην έχετε τη διάθεση που είχατε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού αλλά και την ίδια ενέργεια.

Πονοκέφαλοι/ ημικρανίες: Μία από τις αιτίες που προκαλούν πονοκεφάλους είναι η μεταβολή στη συστολή των αιμοφόρων αγγείων του εγκεφάλου. Οι κρύες θερμοκρασίες μπορεί να προκαλέσουν τέτοιες μεταβολές μειώνοντας και την ροή του αίματος.

Ξηρότητα δέρματος: Όσο περισσότερο κρύο κάνει, τόση λιγότερη υγρασία υπάρχει με αποτέλεσμα να μην ενυδατώνεται και το δέρμα σας. Επιλέξτε ένα καλό καθαριστικό προσώπου, μια ενυδατική κρέμα αλλά και μια μάσκα απολέπισης για να καταπολεμήσετε την ξηρότητα της επιδερμίδας.

Πόνοι στις αρθρώσεις: Οι επιστήμονες δεν έχουν καταλήξει στους λόγους για τους οποίους κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου και του χειμώνα εκδηλώνονται πόνοι στις αρθρώσεις πολλών ανθρώπων, όμως η επικρατέστερη θεωρία είναι ότι το κρύο μειώνει την πίεση γύρω από τις αρθρώσεις ή προκαλεί συστολή στους μύες της περιοχής. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η κίνηση και η γυμναστική μπορεί να σας ανακουφίσει από αυτούς τους πόνους.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share