Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Συναγερμός: Διεθνής Διαστημικός σταθμός εξέπεμψε σήμα κινδύνου!

Τι συνέβη;

29 Αυγούστου 2019 21:18
Συναγερμός: Διεθνής Διαστημικός σταθμός εξέπεμψε σήμα κινδύνου!

Στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) ενεργοποιήθηκε ο συναγερμός για περίπτωση ατυχήματος, αλλά η ρωσική κρατική διαστημική υπηρεσία Roskosmos με ανακοίνωση της διαβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει απειλή για το πλήρωμα του αλλά και για τον ίδιο τον σταθμό. Ορατές από το διάστημα οι φωτιές στη Σιβηρία!

«Ο συναγερμός για περίπτωση ατυχήματος ενεργοποιήθηκε, το πλήρωμα του σταθμού ανέλυσε την κατάσταση και πήρε τα αναγκαία μέτρα. Αυτή τη στιγμή η κατάσταση στον ISS είναι κανονική, και δεν υφίσταται καμία απειλή για την ασφάλεια του πληρώματος και τον ίδιο τον σταθμό» αναφέρει σε ανακοίνωση της η Roskosmos.

Αυτή την στιγμή στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό βρίσκονται οι κοσμοναύτες της Roskosmos Αλεξέι Οφτσίνον και Αλεξάντρ Σκαβαρτσόφ και οι αστροναύτες της NASA Νικ Χέιγκ, Αντρίου Μόργκαν και Κριστίνα Κουκ, όπως επίσης και ο αστροναύτης της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας (ESA) Λούκα Παρμιτάνο.

Επίσης με τον τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό έχει συνδεθεί το διαστημόπλοιο Soyuz MC-14 στο οποίο βρίσκεται το ανθρωποειδές ρομπότ «Φιόντορ».

Ο σεισμός στην Καλιφόρνια άνοιξε τεράστια ρωγμή που φαίνεται από το διάστημα!

εράστια ρωγμή άνοιξε στο έδαφος στης νότια Καλιφόρνια, στην έρημο Μοχάβε κοντά στο επίκεντρο του ισχυρού σεισμού των 7,1 ρίχτερ μιας ρωγμής τόσο μεγάλης που είναι ορατή από το διάστημα!

Η έκταση των καταστροφών που προκλήθηκαν δεν ήταν ξεκάθαρη τις πρώτες ώρες, αλλά από τις εικόνες που έδωσε η εταιρεία Planet Labs, Inc. στο CNN είναι σαφές ότι έχει αλλάξει το τοπίο στην περιοχή κοντά στο επίκεντρο του σεισμού, περίπου δεκαεπτά χλμ. βορειοανατολικά του Ρίτζκρεσ

Η τεράστια ρωγμή εκτείνεται σε κάποια απόσταση από μια περιοχή που προφανώς είχε κάποτε νερό. Τα μοτίβα της διάβρωσης στην άμμο της ερήμου δείχνουν ότι όταν άνοιξε η Γη στην Καλιφόρνια κατάπιε κάποια από τη ποσότητα αυτού του νερού.
Οι δορυφορικές φωτογραφίες δεν είναι το μοναδικό τεκμήριο της αλλαγής του τοπίου από τον σεισμό στην περιοχή αυτή της Καλιφόρνια.

Ένας κοντινός αυτοκινητόδρομος έχει κλείσει καθώς οι σεισμικές δονήσεις προκάλεσαν ρωγμές σε τμήματά του, όπως φαίνεται κι από το βίντεο που τράβηξε drone.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Σοκ στο Ηράκλειο: Μαχαίρωσε τον σύζυγο της!

Σύγχρονη Μήδεια! Μητέρα έπνιξε τα παιδιά της! (photos)

Για περισσότερες ειδήσεις του AthensMagazine.gr δείτε εδώ!

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share