Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ορατές από το διάστημα οι φωτιές στη Σιβηρία!

Συγκλονίζουν οι εικόνες

1 Αυγούστου 2019 21:02
Ορατές από το διάστημα οι φωτιές στη Σιβηρία!

Η ρωσική υπηρεσία Διαστήματος κατέγραψε από ψηλά τις φωτιές στην Σιβηρία, οι οποίες…. φαίνονται από το διάστημα! Καίγεται η Σιβηρία! 232 φωτιές! 15 πόλεις σε συναγερμό!

Νωρίτερα, όπως είχε ανακοινώσει από την NASA, ο καπνός από τις δασικές πυρκαγιές στην Σιβηρία έχει φθάσει στην Αλάσκα και στις δυτικές όχθες του Καναδά, όπου αναμείχθηκε με τον καπνό που προέρχεται από τις τοπικές δασικές πυρκαγιές.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία οι δασικές πυρκαγιές μαίνονται σε μια έκταση 30.000.000 στρεμμάτων. Το ρωσικό υπουργείο Εκτάκτων Αναγκών έχει καταγράψει 50 εστίες φωτιάς, ενώ σύμφωνα με τον πρώτο αναπληρωτή υπουργό Εκτάκτων Αναγκών, τον Αλεξάντρ Τσουπριάνιν, η έκταση που μαίνονται οι πυρκαγιές εξακολουθεί προς το παρόν να επεκτείνεται.

Η έκταση όπου έχουν ξεσπάσει οι καταστροφικές πυρκαγιές στη Σιβηρία είναι λίγο μικρότερη από αυτήν του Βελγίου!

Τεράστια καταστροφή

Η μεγαλύτερη έκταση στην οποία εξακολουθεί να καίει η φωτιά έχει καταγραφεί στην Γικαουτία, όπου έχουν παραδοθεί στις φλόγες 11.000.000 στρέμματα, στην περιοχή του Κρασνογιάρσκ (περισσότερα από 10.000.000 στρέμματα) και στην περιοχή του Ιρκούτσκ (περίπου 7.000.000 στρέμματα).

Τέσσερις περιοχές της Ρωσίας έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς συμμετέχουν 2.700 άτομα και 390 πυροσβεστικά οχήματα και 28 αεροσκάφη και ελικόπτερα.

Η κλιματική αλλαγή κάνει την Σιβηρία κατοικήσιμη!

Η κλιματική αλλαγή μπορεί να κάνει μεγάλο μέρος της Σιβηρίας κατοικήσιμο ως το τέλος του 21ου αιώνα, σύμφωνα με νέες εκτιμήσεις επιστημόνων.

Μεγάλα τμήματα της Ασιατικής Ρωσίας μπορεί να γίνουν περισσότερο φιλόξενα και κατοικήσιμα έως το τέλος του αιώνα μας, εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής, σύμφωνα με μια νέα ρωσο-αμερικανική επιστημονική μελέτη.

Οι ερευνητές από το ρωσικό Ομοσπονδιακό Κέντρο Ερευνών του Κρασνογιάρσκ στη Σιβηρία και το αμερικανικό Εθνικό Ινστιτούτο Αεροδιαστημικής στη Βιρτζίνια, με επικεφαλής την δρα Ελένα Παρφένοβα, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό περιβαλλοντικών ερευνών "Environmental Research Letters", εξέτασαν διάφορα κλιματολογικά σενάρια και τις πιθανότητες να ανοίξουν νέες δυνατότητες εγκατάστασης ανθρώπων στη Σιβηρία και ευρύτερα στην Ασιατική Ρωσία.

Η περιοχή αυτή, που εκτείνεται ανατολικά από τα Ουράλια ως τον Ειρηνικό Ωκεανό, έχει μια έκταση 13 εκατομμυρίων τετραγωνικών χιλιομέτρων και αποτελεί το 77% της ξηράς της Ρωσίας. Όμως ζουν σε αυτήν μόνο το 27% του σημερινού πληθυσμού της χώρας και αυτοί είναι συγκεντρωμένοι κυρίως στη νότια ζώνη, όπου το κλίμα είναι κάπως πιο ήπιο και το έδαφος πιο εύφορο.

«Οι προηγούμενες ανθρώπινες μεταναστεύσεις σχετίζονταν με την κλιματική αλλαγή», δήλωσε η Παρφένοβα. «Θέλαμε να μάθουμε κατά πόσο, αν στο μέλλον το κλίμα αλλάξει ξανά, μπορεί να οδηγήσει στο να γίνουν πιο κατοικήσιμες για τους ανθρώπους οι πιο αφιλόξενες περιοχές της Ασιατικής Ρωσίας»

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share