Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Τεράστια προσοχή! Γονείς έφτιαξαν χλαπάτσα για τα παιδιά τους και τους προκάλεσαν εγκαύματα! (Video)

Οι εικόνες σοκάρουν από τα χέρια των παιδιών!

20 Αυγούστου 2019 12:15
Τεράστια προσοχή! Γονείς έφτιαξαν χλαπάτσα για τα παιδιά τους και τους προκάλεσαν εγκαύματα! (Video)

Τεράστια προσοχή! Γονείς έφτιαξαν χλαπάτσα για τα παιδιά τους και τους προκάλεσαν εγκαύματα! Υπήρξαν κάποιοι άτυχοι έφτιαξαν χλαπάτσα που είδαν στο ιντερνετ και έπαθαν σοβαρά εγκαύματα στα χέρια!

Δεδομένου ότι η χλαπάτσα είναι ένα τόσο δημοφιλές παιχνίδι, υπάρχουν τώρα εκατοντάδες online συνταγές για το πώς να τη φτιάξετε στο σπίτι.

Οι περισσότεροι γονείς επιτρέπουν στα παιδιά τους να παίζουν με αυτή την χλειώδη ουσία, επειδή κρατούν τα παιδιά απασχολημένα και μακριά από τα βιντεοπαιχνίδια και την τηλεόραση. Αδιανόητο: Γονείς έσπασαν 28 κόκκαλα στο μόλις 4 μηνών μωρό τους!

Ωστόσο, σε μια παιδική μάζωξη σε φιλικό σπίτι, ένα κορίτσι τραυματίστηκε σοβαρά από την χλαπάτσα που έπαιζε. Η μικρή Kathleen Quinn ήταν με μερικούς φίλους της που αποφάσισαν να παίξουν με την χλειώδη χειροποίητη μάζα. Τότε συνέβη το απροσδόκητο.

Καθώς η Kathleen έπαιζε με τη χλαπάτσα, άρχισε να νιώθει πόνο στα χέρια της. Ένιωσε μια αίσθηση καύσου που συνεχώς χειροτέρευε. Το κορίτσι έβαλε τα χέρια της κάτω από κρύο νερό, αλλά χρειάστηκε λίγος χρόνος για να φύγει ο πόνος. Μέχρι το τέλος της δοκιμασίας, είχε πάθει εγκαύματα 3ου βαθμού στα δάχτυλά της.

«Έκλαιγε από τον πόνο. «Τα χέρια μου πονάνε!» Και τα κοιτάξαμε και ήταν καλυμμένα με φουσκάλες.» διηγείται η μητέρα της Quinn.

Πήραν την Kathleen στο γιατρό και ζήτησε από το μικρό κορίτσι να μάθει με τι χλαπάτσα έπαιζε.

Αποδεικνύεται ότι η εν λόγω χλαπάτσα ήταν σπιτική από ένα μείγμα σχολικής κόλλας και βόρακα (βορικό νάτριο).

Η χρήση του βόρακα για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα μπορεί να προκαλέσει εγκαύματα. Δεν είναι κάτι που πρέπει να χειρίζονται ποτέ τα παιδιά και σίγουρα δεν πρέπει ποτέ να γίνει παιχνίδι.

Ο βόρακας είναι βλαβερός για το δέρμα και μπορεί επίσης να επηρεάσει την αναπνευστική οδό, τις ρινικές κοιλότητες και τα μάτια. Επίσης, τα παιδιά δεν τείνουν να είναι τόσο προσεκτικά όσο οι ενήλικες, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να διατρέχουν ακόμη μεγαλύτερο κίνδυνο τραυματισμού.

Η ιστορία της Quinn δεν είναι η μοναδική. Υπάρχουν πολλές παρόμοιες ιστορίες με παιδιά που παθαίνουν εγκαύματα παίζοντας με σπιτική χλαπάτσα.

Αποδεικνύεται ότι οι αναφορές αυτών των τραυματισμών ξεπερνούν τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ένα παιδί στο Ηνωμένο Βασίλειο είχε μια παρόμοια εμπειρία. Η μητέρα του κοριτσιού DeeJay Jemmett από το Ηνωμένο Βασίλειο είπε ότι η κόρη της έπαιζε με σπιτική χλαπάτσα, όταν το δέρμα της άρχισε να ξεφλουδίζει.

«Μέσα σε 48 ώρες, το δέρμα της είχε αρχίσει να ξεφλουδίζει. Από εκεί και πέρα έγινε χειρότερο.»

Χρειάστηκε να ζητήσουν τη βοήθεια ενός πλαστικού χειρουργού για να αποκαταστήσει τα χέρια του κοριτσιού.

Τα εγκαύματα μπορούν επίσης να εκτείνονται πέρα από τις παλάμες και να εξαπλωθούν στα χέρια και στο πρόσωπο.

Ένα σημαντικό πρόβλημα είναι η έλλειψη πληροφοριών όταν δοκιμάζουν μία από αυτές τις συνταγές από το Διαδίκτυο. Αν το μείγμα περιέχει βορικό νάτριο, το παιδί θα μπορούσε να βρεθεί σε μια εξαιρετική επικίνδυνη κατάσταση και να το συνειδητοποιήσει όταν θα είναι πολύ αργά.

Ένα άλλο δημοφιλές συστατικό στη σπιτική χλαπάτσα, που μπορεί να προκαλέσει βλάβη είναι το διάλυμα φακών επαφής.

Οι γονείς πρέπει να παραμείνουν σε εγρήγορση, ειδικά αν το παιδί τους θέλει να πειραματιστεί με project που μπορούν να γίνουν στο σπίτι. Ορισμένες από αυτές τις τάσεις μπορούν να έχουν σοβαρές συνέπειες.

Ανείπωτη τραγωδία: Κροκόδειλος κατασπάραξε 10χρονο μπροστά στους γονείς του!

Μια ακόμη επίθεση από κροκόδειλο με θύμα έναν 10χρονο σημειώθηκε στις Φιλιππίνες, με τις λεπτομέρειες να προκαλούν φρίκη. Απίστευτο: Άντρας κλώτσησε αλιγάτορα για να σώσει σκύλο!

Σύμφωνα με τοπικά Μέσα, η επίθεση σημειώθηκε στην πόλη Balabac, η οποία είναι γνωστή για τις επιθέσεις των τεράστιων ερπετών στους ντόπιους.

Το 10χρονο αγόρι βρισκόταν πάνω σε βάρκα μαζί με τον πατέρα του, όταν ένας τεράστιος κροκόδειλος πετάχτηκε, τραβώντας το και παρασέρνοντάς το στα θολά νερά.

Δυστυχώς από το παιδί εντοπίστηκε μόνο το κεφάλι και ένα πόδι ενώ οι Αρχές συνεχίζουν τις έρευνες στα πολύ επικίνδυνα νερά για να εντοπίσουν ό,τι καταφέρουν από τον άτυχο νεαρό.

Οι Αρχές αναφέρουν πως το μεγάλο πρόβλημα, το οποίο προκαλεί και τις επιθέσεις των κροκοδείλων, είναι ο υπερπληθυσμός των Φιλιππίνων, καθώς οι κάτοικοι ολοένα και πλησιάζουν στα μέρη όπου ζουν τα ερπετά.

Σημειώνεται, πως μέχρι το 2015 στο Balabac δεν είχε σημειωθεί καμία επίθεση κροκόδειλου.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share