Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Βουκουρέστι: Τέσσερις νεκροί από επίθεση σε ψυχιατρική κλινική!

Τραγωδία!

18 Αυγούστου 2019 15:09
Βουκουρέστι: Τέσσερις νεκροί από επίθεση σε ψυχιατρική κλινική!

Τέσσερις νεκροί και εννέα τραυματίες ήταν ο απολογισμός σε ψυχιατρική κλινική στο Βουκουρέστι στην Ρουμανία όταν τους επιτέθηκε ένας ασθενής. Σφαγή σε γαμήλιο πάρτι στην Καμπούλ: Τουλάχιστον 63 νεκροί και 182 τραυματίες από επίθεση καμικάζι! (photo-video)

Ο 38χρονος ασθενής εισήλθε σε θάλαμο της κλινικής και επιτέθηκε σε άλλους ασθενείς με μεταλλικό εξοπλισμό που χρησιμοποιείται για τους ορούς. Τρεις ασθενείς υπέστησαν τραύματα στο κεφάλι και απεβίωσαν αμέσως ενώ ο τέταρτος πέθανε αργότερα στο νοσοκομείο. Οι δύο από τους τραυματίες είναι σε κώμα, σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές.

Η διευθύντρια της κλινικής δήλωσε ότι όλα εξελίχθηκαν σε δευτερόλεπτα και ότι ο δράστης εισήχθη στην κλινική και ήταν κάτω από κανονική επίβλεψη και όχι σε θάλαμο απομόνωσης. Είπε ακόμη ότι δεν έδειξε ποτέ σημάδια ότι μια τέτοια επίθεση μπορούσε να συμβεί.

Ουκρανία: Οκτώ νεκροί από φωτιά σε ξενοδοχείο! (photos)

Οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 10 τραυματίσθηκαν σε φωτιά που ξέσπασε νωρίς σήμερα το πρωί σε ξενοδοχείο της Οδησσού στη νότια Ουκρανία. Την είδηση έγινε γνωστή από τις ουκρανικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης. Καμμένη γη! O «μαύρος χάρτης» από την φωτιά στην Εύβοια! (photos)

Η πυρκαγιά στο ξενοδοχείο Tokyo Star στην Ουκρανία εκδηλώθηκε στη 1:30 το πρωί (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) και κατασβέσθηκε τρεις ώρες αργότερα χάρη στην επέμβαση 65 πυροσβεστών και 13 οχημάτων, διευκρίνισαν οι αρχές, χωρίς να κάνουν γνωστή την αιτία της πυρκαγιάς ούτε πόσοι άνθρωποι διέμεναν στο ξενοδοχείο.

Το ξενοδοχείο Tokyo Star διαθέτει 273 δωμάτια.

Η Οδησσός, μια μεγάλη πόλη-λιμάνι στη Μαύρη Θάλασσα, βρίσκεται σε απόσταση περίπου 500 χλμ. νοτίως του Κιέβου και είναι επίσης λουτρόπολη που προσελκύει τους τουρίστες στη διάρκεια του καλοκαιριού.

Αιματοκύλισμα από πυροβολισμούς στρατιωτών στα σύνορα Πακιστάν και Ινδίας

Νέα ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ στρατιωτών έλαβε χώρα στην περιοχή του Κασμίρ, στα σύνορα Πακιστάν και Ινδίας, με τις αναφορές να κάνουν λόγο για τουλάχιστον δέκα νεκρούς. Πακιστάν: Διπλή τρομοκρατική επίθεση με 8 νεκρούς!

Σύμφωνα με πηγές από τον πακιστανικό στρατό, ανάμεσα στους νεκρούς συγκαταλέγονται και τρεις Πακιστανοί στρατιώτες.

Παράλληλα, πέντε Ινδοί στρατιώτες φέρεται να σκοτώθηκαν, ενώ «αρκετοί τραυματίστηκαν», όπως έσπευσε να προσθέσει ο πακιστανικός στρατός.

Σε ξεχωριστό επεισόδιο, δύο άμαχοι πολίτες σκοτώθηκαν, ενώ ένας ακόμη τραυματίστηκε, σε ανταλλαγή πυρών στην περιοχή Ραβαλακότ, στην πακιστανική πλευρά του Κασμίρ.

Η Ινδία μέχρι στιγμής, δεν έχει σχολιάσει τις παραπάνω αναφορές.

Η ένταση στην περιοχή ανάμεσα στην Ινδία και το Πακιστάν, κλιμακώθηκε σημαντικά την προηγούμενη εβδομάδα, όταν το Νέο Δελχί ανακοίνωσε την αναστολή της χορήγησης ειδικού καθεστώτος στις περιοχές Τζαμού και Κασμίρ.

Υπενθυμίζεται ότι το Κασμίρ διαιρέθηκε μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν το 1947. Ωστόσο, οι δύο γειτονικές χώρες ερίζουν για τον έλεγχο ολόκληρης της περιοχής.

Συντριβή στρατιωτικού αεροσκάφους - 17 νεκροί (video)

Στρατιωτικό αεροσκάφος το οποίο εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση συνετρίβη σε ένα προάστιο της πόλης Ραβαλπίντι, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τόσο τα πέντε μέλη του πληρώματός του —ανάμεσά τους, οι δύο χειριστές— όσο και 12 πολίτες, γνωστοποίησε το γενικό επιτελείο με ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησε σήμερα. Τραγωδία στην Ισπανία: Συνετρίβη στρατιωτικό αεροσκάφος - Νεκρός ο πιλότος

Άλλοι 12 πολίτες τραυματίστηκαν στη συντριβή του αεροσκάφους, που προκάλεσε πυρκαγιά σε κτίριο. Ασθενοφόρα και οχήματα της πυροσβεστικής έσπευσαν επιτόπου για να διακομίσουν τα θύματα σε νοσοκομεία και για να κατασβέσουν τη φωτιά, σύμφωνα με την ανακοίνωση του επιτελείου.

Δεν διευκρινίστηκαν αμέσως ούτε ο τύπος του αεροσκάφους, ούτε τα αίτια της συντριβής από το επιτελείο.

Το πολύνεκρο δυστύχημα έγινε τη νύχτα στη Ραβαλπίντι, που αρκετοί αποκαλούν πόλη-στρατώνα, πρόκειται για την έδρα του αρχηγείου του πανίσχυρου στρατού του Πακιστάν. Η περιοχή αποκλείστηκε αμέσως από ισχυρές δυνάμεις ασφαλείας.

Το αεροσκάφος «έπεσε στο πλευρό» κτιρίου και η δομή πάνω στην οποία συνετρίβη «κατέρρευσε τελείως», είπε πακιστανός αξιωματικός στον τόπο της καταστροφής.

Στον ιστότοπο της εφημερίδας The News International μεταφορτώθηκε βίντεο με το κτίριο στις φλόγες, αμέσως μετά το δυστύχημα. Η πυρκαγιά στο μεταξύ κατασβέστηκε.

Το πιο πρόσφατο πολύνεκρο αεροπορικό δυστύχημα στο Πακιστάν είχε σημειωθεί τον Δεκέμβριο του 2016, όταν αεροσκάφος της γραμμής του εθνικού αερομεταφορέα PIA συνετρίβη σε ορεινή βόρεια περιοχή καθώς εκτελούσε πτήση εσωτερικού, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 47 άνθρωποι.

Το πιο πολύνεκρο δυστύχημα των τελευταίων ετών στην ασιατική χώρα ανάγεται στο 2010, όταν αεροσκάφος Airbus 321 της ιδιωτικής εταιρείας AirBlue, που εκτελούσε δρομολόγιο από το Καράτσι στο Ισλαμαμπάντ, συνετρίβη στους λόφους λίγο πριν προσγειωθεί στην πακιστανική πρωτεύουσα, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και οι 152 άνθρωποι οι οποίοι επέβαιναν σ’ αυτό.

Δείτε το βίντεο:

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share