Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Ισχυρός σεισμός «ταρακούνησε» την Τουρκία! (photo-video)

Συναγερμός!

8 Αυγούστου 2019 14:49
Ισχυρός σεισμός «ταρακούνησε» την Τουρκία! (photo-video)

Ισχυρός σεισμός σημειώθηκε στη δυτική Τουρκία. Το πρωί σεισμός 4,8 ρίχτερ είχε χτυπήσει τη Σάμο!

Η σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 5,8 Ρίχτερ σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο. Ο σεισμός έγινε στα δυτικά της χώρας 225 χιλιόμετρα από την Σμύρνη. Είχε εστιακό βάθος 7 χιλιόμετρα.

Οι Αρχές καλούν τους κατοίκους των οποίων τα σπίτια έχουν υποστεί ζημιές να απομακρυνθούν από αυτά. Σύμφωνα με τη δήμαρχο της Μποζκούρτ, τραυματίστηκαν άτομα κι έχουν καταρρεύσει κτίρια, που σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ είναι κυρίως παλιά σπίτια, ενώ στην περιοχή σπεύδουν ομάδες διάσωσης και ήδη έχουν αρχίσει προσπάθειες εντοπισμού εγκλωβισμένων.

Πληροφορίες από το Ντενιζλί αναφέρουν ότι κατέρρευσε η οροφή του αεροδρομίου Τσαρντάκ καθώς και ένα σπίτι.

Σεισμός στην Κάρπαθο!

Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ (σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Ευρωπαϊκού - Μεσογειακού EMSC), σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας (5/8), στη 01:16 μετά τα μεσάνυχτα, σε υποθαλάσσια περιοχή, νοτιοανατολικά της Καρπάθου. Να σας υπενθυμίσουμε τον σεισμό στο Ξυλόκαστρο!

Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται στα 60 χλμ. σύμφωνα με το EMSC.

Το ακριβές επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται, στα 76 χλμ. νοτιοανατολικά από το Διαφάνι Καρπάθου και 151 χλμ. νότια από την πόλη της Ρόδου.

H αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών δίνει το σεισμό στα 3,4 Ρίχτερ, με εστιακό βάθος τα 2 χλμ., και επίκεντρο 52 χλμ. νοτιοανατολικά της Καρπάθου.

Σεισμός στα Χανιά!

Ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 3 ρίχτερ σημειώθηκε στις 02:58 τα ξημερώματα της Πέμπτης 8/8/2019.Να σας θυμίσουμε τον σεισμό στην Κόρινθο!

Το επίκεντρο της δόνησης υπολογίζεται 125,7 χλμ νοτιοδυτικά των Χανίων και το εστιακό βάθος στα 26χλμ.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Μεγάλος σεισμός στην Άνδρο!

Σεισμός 5,9 Ρίχτερ στην Ταϊβάν!

Σεισμός στα Χανιά!

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις στο Athensmagazine.gr

 
 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share