Σάββατο, 15 Αυγούστου 2020

Σεισμός στην Κόρινθο!

Εστιακό βάθος 14.3 χλμ!

7 Αυγούστου 2019 21:10
Σεισμός στην Κόρινθο!
Follow us on Google News

Σεισμική δόνηση μεγέθους 2.9 Ρίχτερ σημειώθηκε την Τετάρτη 7 Αυγούστου ώρα 16.14 μμ στο Νομό Κορινθίας 31 χλμ Δυτικά της πόλης της Κορίνθου. Να σας υπενθυμίσπυμε τον σεισμό στην Καλαμάτα!

Σεισμός στην Κόρινθο!

Η σεισμός είχε εστιακό βάθος 14.3 χλμ σύμφωνα με το Γεωδυναμικό ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και προέρχεται απο το ίδιο σημείο που έχει δώσει εδώ και 2 ημέρες αντίστοιχες σεισμικές δονήσεις.

Σεισμός στην Κάρπαθο!

Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ (σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Ευρωπαϊκού - Μεσογειακού EMSC), σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας (5/8), στη 01:16 μετά τα μεσάνυχτα, σε υποθαλάσσια περιοχή, νοτιοανατολικά της Καρπάθου. Να σας υπενθυμίσουμε τον σεισμό στο Ξυλόκαστρο!

Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται στα 60 χλμ. σύμφωνα με το EMSC.

Σεισμός στην Κάρπαθο!

Το ακριβές επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται, στα 76 χλμ. νοτιοανατολικά από το Διαφάνι Καρπάθου και 151 χλμ. νότια από την πόλη της Ρόδου.

H αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών δίνει το σεισμό στα 3,4 Ρίχτερ, με εστιακό βάθος τα 2 χλμ., και επίκεντρο 52 χλμ. νοτιοανατολικά της Καρπάθου.

 

Επαρχία

Ροή ειδήσεων

Share