Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Μεγάλη φωτιά στην Αχαΐα!

Ισχυρή δύναμη της πυροσβεστικής στο σημείο

8 Αυγούστου 2019 14:25
Μεγάλη φωτιά στην Αχαΐα!

Συναγερμός έχει σημάνει στο χωριό Δροσιά της Τριταίας Αχαΐας, καθώς πριν από λίγη ώρα εκδηλώθηκε μεγάλη φωτιά σε δασική έκταση πέριξ της περιοχής. Υπό έλεγχό η φωτιά στην Αρκαδία!

Επί τόπου έχει μεταβεί μεγάλη δύναμη της πυροσβεστικής, άνδρες της οποίας δίνουν μάχη για να κρατήσουν τις φλόγες μακριά από το χωριό.

Φωτιά σε σπίτι στην Κοζάνη (Video)

Φωτιά σε διαμέρισμα στην Κοζάνη αναστάτωσε λίγο μετά τις 11 το πρωί τη γειτονιά στη συμβολή των οδών Γκέρτσου και Ολύμπου, στην Κοζάνη. Φωτιά σε εξέλιξη στον Καρατζά Αργολίδας!

Η φωτιά προκλήθηκε από άγνωστη, προς το παρόν, αιτία, σε διαμέρισμα του 2ου ορόφου, μέσα στο οποίο βρισκόταν ένας άντρας ηλικίας 50-55 ετών περίπου, ο οποίος και κινδύνεψε από τις αναθυμιάσεις.

Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, αφού ειδοποιήθηκε από γείτονες, έφτασε η Πυροσβεστική Υπηρεσία με δυο οχήματα, ενώ περιπολικό της τροχαίας έφτασε επίσης αμέσως για να ρυθμίσει την κυκλοφορία στην οδό Γκέρτσου.

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ παρέλαβε τον ένοικο του διαμερίσματος,ο οποίος μεταφέρθηκε στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες και, ευτυχώς, είχε τις αισθήσεις του.

Φωτιά στην Εύβοια: 5 πολίτες στο νοσοκομείο - Εκκενώθηκαν σπίτια!

Η μεγάλη φωτιά στην Εύβοια έχει απομακρύνει τους κατοίκους των οικισμών Νεοχωρίου, Δάφνης, Γαβαλά και Λοφίσκου. Οπως αναφέρει η Πυροσβεστική, φωτιές μαίνονται από το βράδυ στα χωριά Αγιος Γεώργιος Αυλωναρίου και Γαβαλά, ενώ φωτιά ξέσπασε και στο Λοφίσκο Αυλωναρίου. Η μάχη για την κατάσβεσή της φωτιάς συνεχίζεται εδώ και ώρες από την πυροσβεστική υπηρεσία, η οποία δίνει μάχη με τις φλόγες.

Πέντε πολίτες έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο, έχοντας αναπνευστικά προβλήματα. «Πέντε άτομα έχουν διακομισθεί με αναπνευστικά προβλήματα στο Κέντρο Υγείας Αλιβερίου», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ Μιλτιάδης Μυλωνάς.

Στο σημείο είχαν σπεύσει:
70 πυροσβέστες με 31 οχήματα,
5 Α/Φ CANADAIR και 4 Ε/Π, καθώς και
2 ομάδες πεζοπόρου τμήματος με 12 πυροσβέστες.
1 ομάδα του Μηχανοκίνητου Ειδικού Τμήματος Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ) με 6 οχήματα και 12 πυροσβέστες,
1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος με 7 πυροσβέστες και
η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.)
5 υδροφόρες Ο.Τ.Α., η ΕΛ.ΑΣ, το Ε.Κ.Α.Β. και η Δασική Υπηρεσία.
3 υδροφόρες και 2 μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Μεγάλη φωτιά στην Κρήτη: Οι φλόγες απείλησαν σπίτι!

Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε αυτοκίνητο διπλωμάτη!

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο το κόσμο στο Athensmagazine.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share