Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Φωτιά σε εξέλιξη στον Καρατζά Αργολίδας!

Έχουν σπεύσει δυνάμεις της Πυροσβεστικής!

4 Αυγούστου 2019 13:29
Φωτιά σε εξέλιξη στον Καρατζά Αργολίδας!

Φωτιά σε εξέλιξη στον Καρατζά Αργολίδας!

Εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 11:30 το μεσημέρι της Κυριακής 4 Αυγούστου στην περιοχή του χωριού Καρατζάς στο Δήμος Τροιζηνίας-Μεθάνων στα όρια του νομού Αργολίδας.

Πυροσβεστικά οχήματα έσπευσαν στην περιοχή που από πληροφορίες κάτοικοι του χωριού προσπαθούσαν να σβήσουν την πυρκαγιά με οτι μέσω διέθεταν πριν πάρει έκταση.

Ευτυχώς και με την παρέμβαση της πυροσβεστικής η πυρκαγιά κατασβέστηκε σύντομα.

Φωτιά σε δασική περιοχή της Φθιώτιδας!

Φωτιά ξέσπασε και σήμερα στην Φθιώτιδα αφού ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς είναι αυξημένος! Η φωτιά καίει σε δασική περιοχή μεταξύ Αμφίκλειας και Τιθορέας.

Οι καπνοί είναι ορατοί σε μεγάλη απόσταση και φαίνεται ότι εκδηλώθηκε ταυτόχρονα σε τέσσερα διαφορετικά σημεία, σύμφωνα με lamiareport.gr.

Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής πήραν εντολή από τα πρώτα λεπτά να επέμβουν από εδάφους ενώ αναμένεται να ριχτούν στη μάχη και εναέρια μέσα όπως τα PZL που βρίσκονται στο αεροδρόμιο Λαμίας και δύο ακόμη Canadair.

Στο σημείο επιχειρούν 35 πυροσβέστες με 16 οχήματα, μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος με 6 πυροσβέστες.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στα Φάρσαλα!

Εχθές ήταν μια δύσκολη ημέρα για τους πυροσβέστες σε όλη την χώρα αφού είχαν ξεσπάσει πολλά και διαφορετικά μέτωπα! Η φωτιά που ξέσπασε όμως στα Φάρσαλα έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο σήμερα!

Ο διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλίας αρχιπύραρχος Χρήστος Σπαθούλας είπε ότι η φωτιά έχει κάψει περίπου 300 στρέμματα δασικής έκτασης, ενώ σημείωσε πως οι δυνάμεις της πυροσβεστικής παραμένουν και επιχειρούν μέχρι την πλήρη κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Στο σημείο σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας επιχειρούν 12 άνδρες με έξι υδροφόρα οχήματα και πεζοπόρο τμήμα με 28 πυροσβέστες.

Να σημειωθεί ότι σήμερα υπάρχει υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share