Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ικαρία: Έρευνες στο σημείο που καταγράφηκε το τελευταίο στίγμα από το κινητό της αστροφυσικού!

Σε δύσβατο σημείο λίγα μέτρα μακριά από το ξενοδοχείο!

7 Αυγούστου 2019 17:06
Ικαρία: Έρευνες στο σημείο που καταγράφηκε το τελευταίο στίγμα από το κινητό της αστροφυσικού!

Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση που έχει στηθεί τις τελευταίες δύο ημέρες για τον εντοπισμό της 34χρονης αστροφυσικού από την Βρετανία, Νάταλι Κρίστοφερ στην Ικαρία.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες οι έρευνες της Επίλεκτης Ομάδας Ειδικών Αποστολών Ικαρίας εστιάζονται σε δύσβατο σημείο λίγα μέτρα μακριά από το ξενοδοχείο όπου διέμενε το ζευγάρι κι αυτό γιατί εκεί καταγράφηκε το τελευταίο στίγμα που έδωσε το κινητό της τηλέφωνο.

«Ερευνήθηκαν όλες οι περιοχές που έδωσε στίγμα το κινητό της τηλέφωνο. Το τελευταίο εντοπίζεται σε ένα δύσβατο μέρος και είναι περιφραγμένο. Θα καθαριστεί κάποια στιγμή σήμερα γιατί θέλουμε αλυσοπρίονα για να μπούμε. Δεν μπορεί η κοπέλα να πήγε εκεί και εμείς που επιχειρήσαμε βάλαμε ειδικές στολές», είπε o επικεφαλής της Ομάδας Ειδικών Αποστολών Ικαρίας, Μιχάλης Χριστοδούλου.


Ο κ. Χριστοδούλου πρόσθεσε ακόμη ότι: ‘’Έχουμε περπατήσει όλα τα μονοπάτια, έχουμε ΄΄χτενίσει’’ όλο το μέρος. Η ΕΜΑΚ έφερε και τον σκύλο που ίσως να βοηθήσει στον εντοπισμό της και αύριο το πρωί ξεκινούν οι θαλάσσιες έρευνες για να δούμε μήπως υπάρχει κάτι στον βυθό’’.

Να σημειωθεί ότι από χθες το βράδυ κλιμάκιο αστυνομικών με ειδικό εξοπλισμό γεωεντοπισμού μετέβη στην Ικαρία, με ελικόπτερο που διέθεσε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και συνδράμει στις έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη στο νησί.

Το θρίλερ της εξαφάνισης περιπλέχθηκε περεταίρω όταν οι αστυνομικοί εντόπισαν κηλίδες αίματος στο δωμάτιο που διέμενε με τον σύντροφό της.

Ωστόσο δεν είναι ξεκάθαρο αν η αιμορραγία οφείλεται σε φυσικά αίτια ή αν προκλήθηκε από κάποιο χτύπημα. Κατά πληροφορίες ο σύντροφός της υποστήριξε στην κατάθεση που έδωσε στις Αρχές ότι το προηγούμενο βράδυ άνοιξε η μύτη της 34χρονης, αποδίδοντας στο γεγονός αυτό τα ευρήματα των αστυνομικών.

Τι λέει φίλη της εξαφανισμένης αστροφυσικού: «Πιστεύω ότι ίσως είναι...»

«Το κινητό της είναι ανοιχτό, φαίνεται ότι υπάρχει σήμα αλλά είναι σε μια περιοχή θαμνώδη που δεν μπορεί ακριβώς να εντοπιστεί. Πιστεύω ότι ίσως είναι χτυπημένου κάπου»: αυτό δήλωσε στενή φίλη της Νάταλι Κρίστοφερ, της 35χρονης αστροφυσικού που εξαφανίστηκε στην Ικαρία, μιλώντας σε κυπριακή ιστοσελίδα. Θρίλερ στην Ικαρία: Εντοπίστηκε το τελευταίο στίγμα του κινητού της 34χρονης Βρετανίδας! (Video)

Όπως εκτίμησε η γυναίκα, σήμερα θα υπάρξουν εξελίξεις στις έρευνες, καθώς το απόγευμα φτάνει στην Ικαρία εξειδικευμένη ομάδα από trail runners από την Κύπρο και τον κόσμο για να βοηθήσουν στην προσπάθεια εντοπισμού της Βρετανίδας.

«Περιμένουμε να φτάσει μια ομάδα από trail runners στην Ικαρία, η οποία αποτελείται από έμπειρους αθλητές που ξέρουν πως συμπεριφέρεται η Νάταλι στις αθλητικές δραστηριότητες της. Ευελπιστούμε ότι θα βοηθήσουν στις έρευνες εκεί για τον εντοπισμό της. Σίγουρα χρειάζονται και περισσότεροι εθελοντές στο νησί για να βοηθήσουν. Παρόλα αυτά, υπάρχει αρκετή βοήθεια στις έρευνες και υποστήριξη και εδώ αλλά και στην Ελλάδα» ανέφερε χαρακτηριστικά η ίδια.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share