Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

ΕΑΕ: Ζητάει απαγόρευση του καπνίσματος σε ανοιχτούς δημόσιους χώρους!

Καλεί την κυβέρνηση να επεκτείνει το μέτρο!

24 Ιουλίου 2019 11:56
ΕΑΕ: Ζητάει απαγόρευση του καπνίσματος σε ανοιχτούς δημόσιους χώρους!

Η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία (ΕΑΕ) ζητάει από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια την επέκταση της εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου και σε ανοικτούς δημόσιους χώρους.

Η ΕΑΕ εκφράζει ταυτόχρονα και "την ευαρέσκεια για την αποφασιστικότητα με την οποία επιδιώκεται από την νέα κυβέρνηση η εφαρμογή των αντικαπνιστικών διατάξεων, που έχουν θεσπιστεί από το Ελληνικό Κοινοβούλιο και την Ευρωπαϊκή Ένωση".

Με την επιστολή της καλεί την κυβέρνηση να επεκτείνει το μέτρο της απαγόρευσης του καπνίσματος και στους ακόλουθους ανοικτούς δημόσιους χώρους :

- Παιδικές Χαρές

- Παραλίες της χώρας

- Άλση και πλατείες όπου βρίσκουν καταφύγιο αναψυχής οι ηλικιωμένοι συμπολίτες μας και τα μικρά παιδιά.

Καταλήγοντας αναφέρει πως "η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, μια από τις 10 καλύτερες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις της Ευρώπης -σε ότι αφορά τον αντικαπνιστικό αγώνα στην νεολαία – θα συνεχίσει να διαθέτει το επιστημονικό δυναμικό, την εμπειρία και τις διεθνείς σχέσεις της, για να ενισχύσει την προσπάθεια της Πολιτείας για ένα μέλλον ελεύθερο καπνού για όλους τους Έλληνες".

Τέλος το κάπνισμα σε δημόσιους χώρους!

Η νέα κυβέρνηση προχωρά στην άμεση εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, όπως τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης το Σάββατο.Ενώ να σας θυμίσουμε άλλη μια μεγάλη αλλαγή με την κατεδάφιση στις φυλακές Κορυδαλλού - Μεταφέρονται εκτός Αττικής!

Η κυβέρνηση θέλει καθολική απαγόρευση του καπνίσματος σε όλους τους δημόσιους κλειστούς χώρους, όπως γίνεται στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης. Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι, ενώ θα λειτουργεί τηλεφωνική γραμμή για την αναφορά παραβάσεων εντός εξαμήνου.

Για καλύτερες υπηρεσίας υγείας με χαμηλότερη επιβάρυνση για τους πολίτες, δεσμεύθηκε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης στη Βουλή. Ο υπουργός παρουσίασε τα βασικά σημεία του κυβερνητικού σχεδίου για την υγεία.


Πρώτος άξονας, όπως είπε, είναι η εφαρμογή προγράμματος δωρεάν προληπτικών εξετάσεων για όλους που θα χρηματοδοτηθεί κυρίως από τον ΕΟΠΥΥ, η πλήρης εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου και οι παρεμβάσεις για την παιδική και εφηβική παχυσαρκία.

Ο μπλε φάκελος που έλαβε την περασμένη Τετάρτη ο Βασίλης Κικίλιας, δίνει αυστηρή εντολή για τήρηση των όσων ορίζονται από την αντικαπνιστική νομοθεσία, που προβλέπει καθολική απαγόρευση του καπνίσματος σε όλους τους δημόσιους κλειστούς χώρους.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share