Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Συναγερμός για επικίνδυνα αεροπλάνα: Κίνδυνος να εκραγούν. Ποια είναι;

Μεγάλη προσοχή!!!

24 Ιουλίου 2019 10:18
Συναγερμός για επικίνδυνα αεροπλάνα: Κίνδυνος να εκραγούν. Ποια είναι;

Συναγερμός έχει σημάνει για επικίνδυνα αεροπλάνα! Υπάρχει κίνδυνος να εκραγούν! Ποια είναι όμως τα αεροπλάνα που είναι επικίνδυνα;

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Ασφάλειας της Αεροπορίας (EASA) ζήτησε να επανελεγχθούν τα αεροσκάφη Airbus A350, καθώς υπάρχει κίνδυνος έκρηξης εξαιτίας προβλήματος σε μια υδραυλική αντλία. Δείτε ακόμα την αεροπορική τραγωδία που συνέβη στον Καναδά!

Στον κινητήρα του μοναδικού A350-900 που έχει παραδοθεί, ένα πρόβλημα σε μια υδραυλική αντλία ενδέχεται να προκαλέσει την ανάφλεξη του μείγματος καυσίμου- αέρα στη δεξαμενή καυσίμων, εξήγησε η EASA.

Η κατασκευάστρια εταιρεία απάντησε ότι το πρόβλημα αυτό μπορεί να διορθωθεί με μια αναβάθμιση του λογισμικού και πρόσθεσε ότι έχει ενημερώσει τις αεροπορικές εταιρείες που επηρεάζονται.

Επιπλέον η Airbus τόνισε ότι θα εξετάσει αν χρειάζεται να ληφθούν επιπλέον μέτρα.

Τέτοιου είδους ανακοινώσεις για θέματα ασφαλείας είναι συχνές για τα νέα μοντέλα αεροπλάνων.

Ωστόσο, η αιτία του προβλήματος στα A350-900 είναι ευαίσθητη καθώς η πηγή του, μια υδραυλική αντλία, βρίσκεται στη δεξαμενή καυσίμων του αεροσκάφους.

Η αντλία και το υγρό που τη διαρρέει μπορεί να υπερθερμανθούν.

Μέχρι αυτό το σημείο τα πράγματα παραμένουν υπό έλεγχο, καθώς οι δεξαμενές καυσίμων των αεροσκαφών είναι εξοπλισμένες με ένα σύστημα ελέγχου του εκρηκτικού μείγματος, γεγονός που μειώνει τον κίνδυνο να σημειωθεί έκρηξη.

Η EASA όμως προειδοποιεί ότι ακόμη και ένα λάθος σε αυτό το σύστημα αρκεί για να καταστεί ο συνδυασμός θέρμανσης και καυσίμου ιδιαίτερα επικίνδυνος

Τρόμο προκαλούν οι εικόνες από την στιγμή της πτώσης του Boeing 737! (Video)

Τρόμο προκαλούν οι εικόνες από την στιγμή της πτώσης του Boeing 737! Ένα σοκαριστικό βίντεο στο οποίο έχουν καταγραφεί τα τελευταία δευτερόλεπτα πριν την πτώση αεροσκάφους Boeing 737 της εταιρείας Air Niugini στον Ειρηνικό Ωκεανό έδωσε στη δημοσιότητα η υπηρεσία διερεύνησης αεροπορικών ατυχημάτων από την Παπούα-Νέα Γουινέα.

Το ατύχημα είχε σημειωθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο με έναν άνδρα να χάνει τη ζωή του και άλλους εννέα να τραυματίζονται ενώ οι υπόλοιποι 34 επιβάτες είχαν καταφέρει να απεγκλωβιστούν με ασφάλεια.

Στο βίντεο ακούγονται οι προειδοποιήσεις από τα συστήματα του αεροπλάνου προς τους δύο πιλότους οι οποίοι τα αγνοούν μέχρι τη στιγμή που το βίντεο διακόπτεται λόγω της πρόσκρουσης στο νερό. Να σας θυμίσουμε ακόμα και τον λαθρεπιβάτη όπου έπεσε από αεροπλάνο να γλιτώσει και έπεσε νεκρός σε κήπο!

Σύμφωνα με την αναφορά των μελών της επιτροπής οι πιλότοι του συγκεκριμένου αεροσκάφους είχαν και στο παρελθόν αγνοήσει αντίστοιχα μηνύματα κατά τις προσγγείσεις τους στο αεροδρόμιο του νησιού Γουένο.

Την ημέρα του δυστυχήματος επιχείρησαν το ίδιο παρά το γεγονός ότι ήταν σε εξέλιξη καταιγίδα που περιόριζε την ορατότητά τους.

Στο γράφημα που ακολουθεί φαίνεται η πορεία του αεροσκάφους μέχρι την πρόσκρουσή του σε απόσταση περιπου 600 μέτρων από τον διάδρομο προσγείωσης.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share