Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Συγκλονιστική μαρτυρία: Ο άνθρωπος που επέζησε από το οικόπεδο της φρίκης στο Μάτι! (Video)

«Ήμουν ανάμεσα στους νεκρούς και μισοκαμμένος»

23 Ιουλίου 2019 12:35
Συγκλονιστική μαρτυρία: Ο άνθρωπος που επέζησε από το οικόπεδο της φρίκης στο Μάτι! (Video)

Ο Σα Ναβάς, ο τελευταίος επιζών από το οικόπεδο με τους 26 νεκρούς μιλάει για τις ανατριχιαστικές στιγμές που έζησε από την τεράστια πυρκαγιά στο Μάτι που σήμερα κλέινει έναν χρόνο απο την τραγική μέρα...

«Ούρλιαζαν δίπλα μου την ώρα που καίγονταν» δηλώνει συγκλονισμένος. Ενώ συνέχισε λέγοντας: « Άκουγα πίσω μου φωνές, ήταν ηλικιωμένοι άνθρωποι που δεν μπορούσαν να τρέξουν, μέσα σε μισό λεπτό πήραν όλα φωτιά!

Δεν μπορούσα να αντέξω την υψήλή θερμοκρασία! Ήμουν ανάμεσα στους νεκρούς και μισοκαμμένος.»

Δείτε παρακάτω όλη την ανατριχιαστική περιγραφή:

Μνημόσυνο των θυμάτων στο Μάτι παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη!

Ημέρα πένθους στο Μάτι καθώς σήμερα συμπληρώνεται ένας χρόνος από την τραγωδία με τη φωτιάπου είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 102 άνθρωποι.

Σήμερα τελείται μνημόσυνο στο ναό της Κοίμησης της Θεοτόκου, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Χθες, σε μια κίνηση με υψηλό συμβολισμό ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμεύτηκε ότι θα ξεμπλοκάρει 31 εκατ. ευρώ τα οποία λιμνάζουν εδώ και 1 χρόνο στον Ειδικό Λογαριασμό Αρωγής.

Το απόγευμα, σε κάθε πληγείσα περιοχή θα συγκεντρωθούν όσοι το επιθυμούν και περπατώντας τους δρόμους της φωτιάς θα καταλήξουν σιωπηλά στο λιμανάκι του Ματιού, στις 20:00 όπου θα τελεστεί Επιμνημόσυνη Δέηση και εκφώνηση των ονομάτων των νεκρών.

Στο Νέο Βουτζά, θα συγκεντρωθούν στις 18:00 στο πέταλο της οδού Ισμήνης, της β' Εισόδου, εκεί που εντοπίστηκαν τα περισσότερα θύματα, προκειμένου να τελεστεί τρισάγιο στη μνήμη τους. Στη συνέχεια, περπατώντας προς το Μάτι με προορισμό το ΝΑ.Ο.ΜΑ. θα φυτευτούν κατά μήκος του δρόμου, 15 κυπαρισσάκια, αφιερωμένα στους ανθρώπους που χάθηκαν.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share