Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Σεισμός στην Αττική: Φόβοι πως τα 5,3 Ρίχτερ δεν ήταν ο κύριος σεισμός!

Τεράστια ανησυχία!

19 Ιουλίου 2019 16:09
Σεισμός στην Αττική: Φόβοι πως τα 5,3 Ρίχτερ δεν ήταν ο κύριος σεισμός!

Σεισμός στην Αττική: Ισχυροί μετασεισμοί καταγράφονται μετά την αρχική ισχυρή δόνηση - Συναγερμός σε Πυροσβεστική και Αστυνομία - Κοντά στο επίκεντρο του του φονικού σεισμού της 7ης Σεπτεμβρίου του 1999 το επίκεντρο του νέου σεισμού!

Τρόμο στην Αθήνα προκάλεσε ο ισχυρός σεισμός που έγινε αισθητός όχι μόνο στην Αττική, αλλά και στη Στερεά, και την Πελοπόννησο. Ωστόσο, σύμφωνα με τον καθηγητή Γεωλογίας στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και πρόεδρο του ΟΑΣΠ Ευθύμη Λέκκα, δεν ξέρουμε ακόμη αν η δόνηση των 5,3 Ρίχτερ ήταν ο κύριος σεισμός ή όχι.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΟΑΣΠ Ευθύμη Λέκκα, η δόνηση ήταν της τάξης των 5,1 Ρίχτερ και ήταν επιφανειακός αφού το επιφανειακό του βάρος ήταν μόλις 5 χιλιόμετρα, όπως είπε στο protothema.gr ο κ.Λέκκας.

Το επίκεντρο βρίσκεται μεταξύ Μάνδρας και Μαγούλας, ενώ έως αυτή την ώρα δεν είναι ξεκάθαρο αν ο σεισμός «γεννήθηκε» από κάποιο γνωστό ρήγμα. Ωστόσο, αυτό που παρατηρούν οι επιστήμονες είναι ότι το επίκεντρο είναι κοντά στο ρήγμα που είχε δώσει τον μεγάλο σεισμό της Αθήνας την 7η Σεπτεμβρίου του 1999.

Σεισμός στην Αττική: Βίντεο από την ώρα του σεισμού στην Αθήνα!

Ο σεισμός που ταρακούνησε την Αθήνα και όχι μόνο ξύπνησε μνείμες από τον σεισμό του 1999! Δείτε την ένταση του σεισμού από ένα σπίτι στο Νέο Ηράκλειο της Αττικής!

Ισχυρός σεισμός 5,1 Ρίχτερ ταρακούνησε την Αττική το μεσημέρι της Παρασκευής.

Η σεισμική δόνηση που διήρκεσε περίπου 17 δευτερόλεπτα, προκάλεσε πανικό σε κατοίκους, οι οποίοι έτρεξαν να βγουν έξω από τα σπίτια τους, τα γραφεία τους και τα μαγαζιά για να προστατευθούν.

Χαρακτηριστικό είναι το βίντεο από σταθερή κάμερα σε οικία στο Νέο Ηράκλειο:

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share